28 februari 2009

Ytterligare en vecka med husmorsrecept!

Vi fortsatte laga mat ur boken "Husmorsorna..." under veckan och vi känner att vi fortfarande vill fortsätta. Det har gjort matlagningen i veckorna mycket roligare och mer spännande! Och det bästa av allt, alla tycker det är gott! :)
Denna vecka som gått har vi lagat:

* "Anettes allt-i-ett-kyckling"
Kyckling, potatisklyftor, morot i bitar, rödlök i klyftor, paprika i bitar, vitlök, fetaost och ruccola, rosmarin - allt i samma ugnsfasta form.
Super-gott! Verkligen! Det tog lite längre tid än vad det stod i receptet, speciellt för potatisen att bli klar, men det var värt att vänta på. Kalas-gott tyckte vi!! Jossan tyckte sådär....

* "Piccata på fisk"
Spätta panerad i ägg, parmesanost och paprikapulver. Ris och god tomatsås till.
Också väldigt gott! Vi körde på fryst spätta, hade blivit ofantligt gott med färsk spätta! Men vi tyckte detta var väldigt gott - och Jossan fick en ny favorit!!

* "Jonas raggarräkor"
Räkor, paprika, vitlök i cremefraichesås serverades med ris.
Smaskens!!! Enkel rätt som gick snabbt att tillaga, väldigt färgglatt. Vi tyckte det var en super-god fredagsrätt och Jossan petade ut räkorna och gillade det också!

Favoriterna denna vecka var helt klart "Piccata på fisk" för Josefine och jag tror nästan "Allt-i-ett-kycklingen" vann hos oss!!

Vill ni prova något så finns recepten hos mig!

Fredagsmys

Igår när jag satt på jobbet och förberedde mitt styrgruppsmöte, så slog mig en tanke som gjorde mig helt lycklig. Jag satt där på jobbet och tänkte att det jag helst av allt ville göra var att åka hem, laga god middag tillsammans med Jens, prata om dagen, äta tillsammans alla tre och sedan sjunka ner i soffan och se Let´s Dance! Det var det enda jag ville och om jag fått önska mig något just då - vad som helst i hela världen - så skulle det vara detta! Och det bästa av allt - jag visste att det var precis vad som skulle hända när jag kom hem! Ibland behöver man inte mycket för att känna ren och skär lycka!

Och - ovan scenario var precis vad som hände! Vi lagade en god middag och satt och åt tillsammans, enda avbrottet var att Jossan var dödstrött och bröt ihop en stund men det gick över. Sedan såg vi Let´s Dance och till slut somnade jag och Jossan ihop i soffan medan Jense spelade sitt nya x-box spel! Mys!! 

27 februari 2009

Jaaaaaaaa!!!!!



Tjoooohhoooo!!! Det gick vägen!!!
Tack alla ni som höll tummarna så väl!
Projektet är stängt efter många års slit!!

26 februari 2009

Håll tummarna för mig!

I morgon ska jag har styrgruppsmöte i ett av mina projekt. Det är ett projekt som jag har jobbat med till och från i sammanlagt 4 år och aktivt i 2,5  av dem. Det har orsakat mycket frustration, irritation, ibland tårar och sena nätter - men även faktiskt glädje, jag har träffat massor med nya människor, jag har trots allt lärt mig väldigt mycket och fått mycket erfarenhet!
Detta projekt har varit en riktig "långbänk" och de flesta på jobbet känner till det. Det har nästan blivit ett skämt, eftersom det aldrig tar slut! Ett i sig ganska enkelt projekt, men det har ändrat scope ett par gånger och allt som har kunnat gå fel har gått fel!

I morgon är det alltså dags för det förhoppningsvis sista styrgruppsmötet då vi ska stänga detta projektet!! Vi är klara och utrullningen har påbörjats!

Så - håll tummarna för mig i morgon eftermiddag att vi faktiskt stänger projektet då! Det hade varit helt fantastiskt att kunna gå hem på mammaledighet med vetskapen att jag faktiskt har levererat det där projektet!!

Gulliga Jossan!

Skrev mail till Jossans fröken igår, hade lovat att berätta hur det gick hos läkaren och vad de sa om hennes mage. Så, det gjorde jag och idag fick jag svar. Jag blev både full i skratt och varm i hjärtat när jag läste det - så jag tänkte att ni också skulle få bli det!

Jag kan också berätta att Jossan hade med sig en bild från ultraljudet som hon fick av barnmorskan och som hon ville visa sin klass.

Ett utdrag ur mailet:

" Hej!
Först måste jag bara berätta att Josefine har så stolt visat upp kortet på sitt lilla syskon och berättat om hur det gick till på ultraljudet, vilket alla tyckte var spännande. Hon har redan lovat att ni ska komma och hälsa på. Det är så mysigt att höra hur glad hon är.

Josefine berättade idag om sitt pulver hon ska ta. Det smakar "äckligt,ungefär som ruttet socker" (hur nu det smakar?). Hon förklarade också det här med kö i tjocktarmen. Jag tyckte det var väldigt intressant,eftersom min pojke har problem med sin mage. "

Gulligt, eller hur? :)

25 februari 2009



Deltävling 3, Skellefteå

Jag har ju inte skrivit någonting alls om den tredje deltävlingen av Melodifestivalen, som gick av stapeln i Skellefteå i lördags. Anledningen till detta var att jag helt enkelt inte såg den.... Vi var bortbjudna på middag och Melodifestivalen stod inte på menyn! :)

Vinnare och direkt till Globen gick EMD och Molly Sandén.



För en mer utförlig recension av denna deltävling, kolla in min systers blogg här:
http://kimmansblogg.blogspot.com/2009/02/deltavling-3.html

På lördag är det dags för sista deltävlingen - och då är jag och syrran på plats!! :)

24 februari 2009

Victoria & Daniel



Idag är det ju även en historisk dag!

Kronprinsessan och Daniel Westling tillkännagav sin förlovning!
Det är faktiskt riktigt stort och det ska bli spännande att få vara med om ett kungligt svenskt bröllop! Var ju bara 6 år förra gången....

Har sett sändningarna på TV och de verkar uppriktigt lyckliga och förälskade, fint att se. Dessutom så tyckte jag att Daniel klarade sig riktigt bra. Fy! det kan inte vara lätt att sitta där framför alla kameror och svara på svåra frågor....

Så - GRATTIS till Victoria &  Daniel!!!!

Jompe

I förmiddags så var vi på ultraljud. När man går på ultraljud så får en vuxen anhörig följa med, inga barn. Vi hade förberett Jossan på att hon skulle få sitta och vänta i väntrummet, så hon hade sitt Nintendo DS med sig och var ok med det. När det var vår tur så fick hon följa med och se vilket rum vi skulle vara i så att hon kunde komma dit om det var något. Men väl där så viskade barnmorskan att hon skulle komma med in! Så hon fick vara med och titta! Så häftigt för henne!

Så, vi såg en Jompe som blivit mycket större än förra gången! Allt såg bra ut, vi såg 5 fingrar på ena handen och i alla fall en stortå, vi såg två njurar, hjärtat med fyra förmak och klaffar som rörde sig, vi såg ryggrad och svanskotor, vi såg hjärnan och stora kroppspulsådern. Vi såg också en fin profil, och den kan ni också se här!


En söt liten uppåtnäsa och en jätte-fin mun med fina bågar på överläppen! Han drack! :) Allt såg bra ut som sagt och nu är vi så längtiga så vi håller på att smälla av! Vi fick också höra hjärtljud och det var det som Jossan tyckte var häftigast plus att se själva hjärtat.

Jompe väger nu 2495 gram och förväntas bli en normal bebis, och kommer troligen att väga runt 3,5 kilo när han/hon kommer ut. Även denna gången lyckades vi hålla oss från att kolla vilket kön det är, även om vi är jätte-nyfikna!

På eftermiddagen var vi hos barnmorskan och även där var allt bra. Mina värden var bra, jag har gått upp ett par kilo till......magen växer som den ska.

(För er som inte vet, Jompe är alltså "arbetsnamnet" på vår bebis!)

Josefine

Idag har vi varit på Barnläkarmottagningen för att träffa en läkare och diskutera Josefines mage. Det är ju inte helt lätt det där.... Ibland har Josefine ont i magen, men inte så hon blir ledsen, inte så att hon kräks och inte så att hon har feber. Hon har liksom "bara ont". Det är svårt för henne att beskriva känslan och hur ofta.
Vi träffade en jätte-gullig läkare som pratade mycket med Josefine. Hon ställde många frågor kring hur det onda känns, när det gör ont, hur hon känner då, vad hon äter, vad hon tycker om och inte tycker om, hur ofta hon går på toa och hur det är, hur hon mår och har det i allmänhet.....ja, en massa frågor. Hon var duktig och svarade så gott det gick. Nu är det ett tag sedan hon hade ont, så det var inte så lätt att minnas exakt hur det känns.

Läkaren konstaterade att Josefine är en frisk liten tjej som växer både i längd och vikt precis som hon ska. Hon har inga allergier och verkar nöjd med livet. Läkarens första prognos är att Josefine snarare är lite hård i magen än lös, och att (ursäkta detaljerna) det liksom blir kö i tjocktarmen. Hon är lite snabb när hon är på toa, som de flesta andra barn, och blir inte riktigt klar utan det blir kö i tarmen. Vi fick recept på ett pulver som hon ska ta en påse om dagen, detta ska göra att det blir lite mer vätska i tarmen. Hon ska också tänka på att ta sin tid när hon är på toa. Vi ska prova med detta i två månader och vi fick en återbesökstid i slutet av april. Om det inte har blivit bättre då, så ska de ta mer prover men hon ville att vi skulle börja med detta nu. Det känns bra och realistiskt. En annan sak vi kom på är ju att den enda frukt som Josefine äter är banan....och banan blir man hård i magen av.....så även om Josefine sa ett högt och tydligt "NEJ!" på läkarens fråga om hon inte kunde prova någon annan frukt så får det nog bli så. Inga flera bananer på ett tag i alla fall!

För övrigt så gjordes en hälsoundersökning hos skolsköterskan i morse. Josefine är nu 131,8 cm lång och väger 25,2 kilo.

Späckat schema

Idag är det fullt upp hela dagen, allt har liksom samlat sig på en enda dag! Men på ett sätt är det bra, så behöver man inte ta så mycket ledigt.

- Klockan 11.00 ska jag på ultraljud 
- Klockan 13.00 ska Josefine till Barnläkarmottagningen för att kolla sin mage
- Klockan 16.00 ska jag till barnmorskan 
- Klockan 17.30 ska Josefine på gymnastik 

Och innan vi hämtar Josefine på skolan vid 10, ska hon hinna med en hälsoundersökning hos skolsköterskan och som representant i elevrådet visa "några vuxna" runt på skolan tillsammans med en pojke i sexan!

Som sagt - fullt upp! Men det är tur att det inte är tajtare än vad det är i tidsschemat, vi slipper i alla fall att stressa och det är ju alltid skönt!

23 februari 2009

Valstadiet...

Under min graviditet så har jag inte känt mig så där värst jätte-stor. Visst, jag inser att jag gått upp många kilo, ca 13 stycken.....men jag har ändå känt mig ok. Tills nu......

Helt plötsligt har jag inträtt i valstadiet.....!!

Bebisen växer mycket och snabbt nu de sista veckorna, och där hänger jag liksom på.....känner mig stor och otymplig. Trots denna "hydda" så är jag svagast i världen och duger inte mycket till. Trött blir jag också....och hemma där bara Jens och Jossan ser mig så har jag till och med börjat "vagga" lite.....men säg inget till nå´n. På jobbet försöker jag se lika pigg ut som vanligt! ;)

Helt plötsligt så är jag lite trött på att vara gravid, men samtidigt som den tanken slår till så får jag ett anfall av dåligt samvete. Känns ju jätte-hemskt att önska bort magen..... Men vill gärna ha tillbaka min egen kropp nu, trots att det kommer att krävas mycket jobb. Jag vill dessutom ha min lilla bebis! Det känns liksom som "nu har jag varit gravid, nu räcker det, nu vill jag ha min bebis".

22 februari 2009

Fastlagssöndag med shopping på IKEA!

Vaknade hemma hos mamma och pappa efter en natt med dålig sömn. Det är nog bara att ställa in sig på att det kommer att bli dålig sömn nu fram tills bebisen kommer - hm.....och efteråt också förmodligen! Sover dåligt pga att det inte riktigt finns någon bekväm ställning att liga i....

I alla fall så vaknade vi hos mamma och pappa och efter en mysig frukost där så körde vi till ILVA. Planen var att kolla på matbord och stolar. Vi har sett ett bord vi tycker om på Mio möbler och nu hittade vi jätte-fina stolar till på ILVA! Det är egentligen inget fel på vårt gamla matbord men det passar inte riktigt in tycker vi. Fel träslag..... Det vi har sett nu är ett vitt bord som matchar köket, soffbordet och sideboardet. Stolarna liknar de vi har idag, fast istället för körsbär och beige klädsel så är dessa i svart skinn (imitation?) med kromade ben. Det passar super-bra ihop med pallarna i köket samt fåtöljerna som ju också är i svart "skinn".

Efter ILVA var det dags för en tur till IKEA. Där var planen att handla, inte bara titta! :) Vi hade ett presentkort samt lite pengar från Blocket-försäljning som skulle utnyttjas. På listan stod rullgardin samt vanlig gardin till Jossan och nya BILLY bokhyllor. Vi behöver fler för böckerna får inte plats, plus att vi vill byta ut de vi har i  björk till vita! Jajaja, jag vet.....kanske knas men vi ska ju någon gång måla tv-rummet däruppe helt i vitt och då vill vi att även möblerna ska gå i vitt. Så - vi handlade och bilen blev minst sagt full, väldigt full. Jag körde och Jens satt mer eller mindre uppe i framrutan! :) 

IKEA är fantastiskt! Vi kom hem med inte mindre än 3 höga BILLY bokhyllor, 5 låga, 1 nytt soffbord, 1 tv-bänk, rullgardin, gardintyg, gardinstång, taklampa till Joss, glödlampor, liten whiteboard till Joss, galgar.....tror det var allt. Till en totalsumma av 3.200:-!!! Det är faktiskt helt otroligt! Ännu bättre blir det när man tänker på att vi bara betalade 500:- själva för hela kalaset!!

Allt är inburet från bilen, skruva får vi göra en annan dag. Vi var alla helt slut när vi kom hem. Alla försvann på varsitt håll och pysslade med sitt ett tag. Till slut tröttnade Jossan och ville göra nåt, så hon och jag målade lite i målarböcker! Sedan blev det middag och Jossan hjälpte till, super-gott blev det! Stekt ris med kyckling, mums!! Det gick hem hos oss alla tre.

Och så har vi frossat i fastlagsbullar.....tänker inte säga hur många.....men goda var de! :) 

Lördagkväll hos Örjan och Maria

Vi hade en super-mysig kväll hos Örjan och Maria igår. Förutom vi tre så hade de även bjudit in ett par till som har två barn som är 3 och 5 år, vi har träffat dem tidigare och de är väldigt trevliga.

Vi började med att gå husesyn, de flyttade ju till hus i julas. Det är ett gammalt hus och de har gjort hur mycket som helst - rivit väggar, målat, slipat, gipsat och satt in nytt kök. Det har blivit riktigt riktigt fint! Väldigt inspirerande!! Så efter att ha sett deras hus och Roger och Marias hus förra helgen så är det kanske inte så konstigt att vi just nu är super-sugna på att göra om, köpa nytt, fixa och dona!

Örjan som alltid lagar super-god mat hade lagat tapas - såååå gott!!! En massa smårätter som baconlindad haloumiost, baconlindade dadlar, laxrullader med fetaost, kallskuret (seranoskinka, salami osv), lammgryta, lammköttbullar, saltpotatis, avocado-och tomatsalsa, citron aioli, vitlökssås, bruscetta, vitlöksbröd, vinmarinerade musslor - ja, en massa gott helt enkelt!!! Vi åt och åt och åt.....tror jag och Jens åt mest! :)

Det blev en lång och trevlig kväll och vi var inte hemma hos mamma och pappa där vi skulle sova över förrän klockan var ungefär halv tre!

Jossan hade sina nya kläder på sig och var så här fin!!


21 februari 2009

Dags att piggna till......

Vilken dag! Den gick liksom i ett tills jag satte mig vid datorn här för ungefär en halvtimme sedan. Nu är jag trött.....men jag ska ta mig i kragen och göra något så att jag piggnar till. Om två timmar ska vi ju vara på middag i Malmö!

Jossan valde att vakna tidigt i morse, redan vid lite i åtta....för oss är det tidigt på en helg! Ja ja, jag vet....det kommer att bli ändring på det.....men man kan väl få njuta av sovmornar så länge det nu varar! Jag låg i alla fall kvar i sängen och drog mig ganska länge innan det var dags att gå upp och göra frukost. Sedan var det bara att plocka i ordning och få på Jossan ridkläderna, för hon skulle med sin farmor och farfar och klippa sig innan ridningen. Jag körde och hämtade henne hos frissan och sedan åkte vi direkt till ridningen. Det gick jätte-bra idag! Hon red en häst som heter Nimbus och hon fick kämpa ganska mycket med honom eftersom han helst bara rör sig i skritt! :) Vi stannade kvar i stallet ett tag efteråt så att Jossan fick hjälpa de stora tjejerna att släppa ut hästarna i hagarna, ge mat och sånt. Kul för henne att hon får hjälpa till!

Sedan var det bara hem och kasta sig i en varm dusch....åååhhhh, vad underbart!! Vi var ganska så frusna båda två nämligen. Efter duschen så var det dags för en sen lunch.....och nu fastnade jag här med en bit av gårdagens kladdkaka och datorn....lugnt och skönt!

I kväll ska vi till Örjan och Maria på middag. Ska bli spännande, de har ju precis flyttat och jag har inte sett deras hus ännu. Det brukar alltid vara gott och kul när man träffar dem, så det ser jag fram emot.

I morgon står det IKEA på att-göra-listan! Vi ska köpa rullgardin och ny vanlig gardin till Jossans rum. Vi ska också handla nya BILLY bokhyllor......för det första så behöver jag fler till mina böcker....och för det andra vill vi byta ut de vi har mot - surprise surprise! - vita!!

20 februari 2009

Grillpremiär!

Glömde ju skriva att vi faktiskt hade grillpremiär förra helgen! Varm korv med bröd blev det till lunch! Och snö....och solsken! :)

Sportlovsdag!

Idag har jag och Jossan som sagt haft Sportlovsdag tillsammans! Jossan hade "beställt" bowling, vilket vi båda tycker är jätte-skoj! Det gick jätte-bra att bowla med magen, inga problem alls. Vi hade en kul timme på bowlingbanan! Efteråt så fikade vi lite och tittade på Jossans kompis som också var och bowlade med sina föräldrar.

Super-bowlaren!

Mmmmm, efter en timmes bowling är det gott med choklad och Mer!

Efter bowlingen åkte vi till Center Syd och där köpte Josefine jätte-tuffa kläder på JC, hon fick ett presentkort därifrån i julklapp som vi inte utnyttjat ännu. Foto på detta kommer i morgon! Vi ska bort på kvällen och då ville hon vara extra fin! :)

Jag köpte bok till bokklubben och sedan fikade vi på Graffitti café! Pannkakor som vanligt för Jossan, denna gången klämde hon i sig hela sex stycken! :)


När vi kom hem så bakade vi kladdkaka som ska avnjutas ikväll till Let´s Dance!



Mums! Gott med smet!! :)

Sportlov!


Idag är jag hemma med Josefine och har sportlov. Det är sista dagen på lovet idag och vi har faktiskt fått lite snö!

På schemat för idag står bowling, speciellt önskat av Josefine! Det brukar alltid vara kul! Sedan blir det en lite mindre rolig aktivitet, vi måste storhandla men vi får försöka skynda på. Efter det får vi väl se vad vi hittar på, kanske blir det lite pulkaåkning om vi orkar annars blir det väl någon mysig inneaktivitet.

Mer om husmorsrecepten...!

Nu har vi lagat mat enligt recept från "Husmorsorna - The ultimate köksalmanacka" i två veckor. Det har varit goda rätter och vi har inte blivit besvikna någon gång, jo förresten....kanske på risotton. Den tog ganska lång tid att göra och blev i och för sig god, men inte i proportion till tiden det tog att tillaga den. Annars har recepten varit enkla att tillaga och det har gått hyfsat snabbt. Vi har inte följt veckomenyerna exakt, utan plockat det som passat oss.

Våra favoriter har hittills varit:

* "Emilias pappas pastas"
Pastarätt med bl a penne, broccoli, ölkorv, chilli och vitt vin.
Fantastiskt god vardagsrätt som var snabb och enkel att göra!

* "Kyckling satay my way"
Kyckling grillspett med ris, jordnötssås och asiatisk coleslaw
Den asiatiska coleslawn innehöll en himla massa ingredienser, men den blev super-god!

* "Frasiga fishcakes"
Fiskfärsbiffar av lax och hoki som man gör själv, ris och dipsås med bl a fisksås, ingefära, chilli och lime. Till detta gjorde vi en gurk- och mangosalsa.
Detta var en höjdare! Kul att göra egna fiskbiffar och både dipsåsen och salsan var riktigt goda!

18 februari 2009

Kom igen!

Ok, kom igen nu då! Något bra boktips måste väl ändå finnas därute!
Ett (!) har jag fått in.......

17 februari 2009

Ge er nu!

11.000 läsare av Aftonbladet.se har röstat på vem som är hetast: Måns Zelmerlöw eller Crash, trummisen i HEAT.

Och Crash vann?!?!?!?!

Vad i hela friden är det jag missar här...?!?! Visst, han är tydligen modell....inte för att det syntes i lördags....han såg mest tanig ut. Men hela han var ju så ytterst pinsam.....och "Crash"..... Nej, jag fattar verkligen inte det här med HEAT. (Eller hur Maria?)

Boktips!

Igår var jag på Bokklubben och det var mycket trevligt som vanligt! Boken vi diskuterade var "Himmel" av Torbjörn Flygt, recension finns några inlägg längre ner.

Nästa gång är det min tur att välja bok och vara värd för Bokklubbsträffen. Nu efterlyser jag boktips!! Jag vill hitta en riktigt bra bok och som har en story eller karaktärer som man kan diskutera. (Jag menar, man kan ju läsa en bok man tycker är helt ok, men det finns egentligen inte så mycket att prata om efteråt.)

Så - ge mig era bästa boktips nu! :)

Trinity College Library i Dublin, Irland

16 februari 2009

Graviditetsstatus

På onsdag har jag gått 34 fulla veckor. När jag läser på olika siter om hur bebisen utvecklas så kan man även läsa om vad som händer med mammans kropp och själ. Lite intressant.

Det står bland annat att "du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras." Ehhh.....neej, kan inte säga att det drabbat mig. Tyvärr mer tvärtom, jag tänker att 'det kan jag göra sen'.

Men det står dessutom att "En del kvinnor kan känna sig stora, klumpiga, oviga och rent av oattraktiva. Du kan känna dig trött, otålig och gnällig." Ok, jag känner mig faktiskt inte så där hemskt stor (än!), men det är klart att jag känt mig mer attraktiv i mina dagar. Däremot kan jag skriva under på trött, otålig och gnällig......tyvärr....och irriterad och dåligt tålamod. Startade dagen på jobbet idag med att fullständigt gå i taket över ett korkat mail och mina arbetskamrater tittade storögt på mig! :)

Bebisen är i alla fall nu ungefär 46 cm från hjässa till häl och har en vikt på ungefär 2350 gram. I natt så gjorde den ett utbrytningsförsök......rakt genom magen då! Vet inte vad den höll på med, tror den gjorde ett helvarv eller nåt - förmodligen i helsträckt läge!! Magen såg helt sjuk ut, den stod åt alla håll!! Gaahhh, nu verkar den ha tröttnat på att ligga där inne. Jag kanske ska ta och börja förbereda mig på att det faktiskt ska komma ut en liten bebis, jag tycker jag har sååå lång tid kvar. 6 veckor enligt planen i alla fall......det kan ju faktiskt vara allt från nu (!) till 8-9 veckor..... Man kanske ska ta och packa den där väskan......eller nåt.....

Order via mail!

Idag är Jens hemma med Josefine som har ont i halsen. Hon ligger där uppe i soffan och tittar på TV och håller på med min dator. Jens sitter där nere i köket och jobbar.

Helt plötsligt kommer det ett mail till honom:

"hämta mina litlets pet shop som ligger på tv bordet i mitt rum i en plast påse."

Littlest Pet Shop är små plastdjur, för er som inte vet! :)

15 februari 2009

Söndag

Söndag......det blev en slapp dag. Igen. Hade stora planer, städplaner.....men nej, inte idag heller! :) Hade en mycket trevlig kväll hos våra vänner Roger och Maria igår. De har köpt ett gammalt hus som de håller på att renovera, redan nu var det jätte-fint och när det blir klart kommer det att bli kanon! 

Idag har mina duktiga aktiviteter bestått av en storhandling på ICA MAXI och ett par omgångar tvätt som har körts och hängts. Sedan så fick det vara slut på det duktiga, istället åkte vi alla tre in till Lund och gick på bio! Super-mysigt! Vi såg "Bolt" och vi tyckte alla att den var riktigt bra!! Så mysigt att göra något tillsammans alla tre. 


Väl hemma igen så var det dags för middag och idag skulle det göras Risotto med svamp och lök, allt enligt "Husmorsornas" recept. Jag älskar risotto! Tycker det är super-gott! Men vi har bara lagat det en gång....då tog det ungefär tre timmar....eller nåt sånt...... När andra gör det så påstår de att det tar 20 minuter, det står det även på rispaketet. Idag gjorde vi enligt recept......och det tog ungefär 1 timme, snabbare verkar omöjligt. En massa väntande och rörande är det, och när det är klart ser det ganska oaptitligt ut....en slags gröt, sörja.....men det var gott och tur var väl det!! :)

Vi turades om att röra, och när det var min tur så spelade Jossan och Jens dataspel. Mycket koncentrerade är de! Och Jossan är lite nervös, hon har byggt upp en liten by och just "nu" så blir de attackerade! Då är det skönt att ha pappa till hjälp!



I morgon börjar Sportlovet. Jossans sista lov då hon måste vara på fritids, på väldigt länge. Jag kommer att jobba hemifrån på fredag för att hon i alla fall skulle få vara ledig en dag. Hon kommer också att vara hemma hos bästisen Moa en dag, eftersom hon kommer att vara ledig hela lovet. 

Och i morgon kommer hon vara hemma med Jens......för hon har fått ont i halsen och hostar......suck.....

Deltävling 2, Skellefteå

Då var det dags igår igen då, andra omgången av årets Melodifestival! Hade stora förväntningar på denna deltävling, många starka artister som var med. Såsom Lili & Susie, Måns, Amy, Jennifer Brown....

Allt började mycket bättre! Ljudet var framför allt mycket bättre, denna gången hörde man deltagarnas sång mycket starkare. Vet inte om det var för att det helt enkelt var bättre ljud eller om artisterna var mycket bättre.

Först ut var i alla fall Lili & Susie med en riktigt 80-tals låt - och jag gillade den! Ösigt, fart och fläkt och bra sång! Den gick hem hos mig direkt!


Sedan smällde de av bidragen ett efter ett, och jag hade samma känsla som förra lördagen. Det gick alldeles för fort!! Jag vet att de har dragit ner på sändningstiden efter klagomål på att det varit för långrandigt, men det här gillar jag inte! Det är jätte-kul att se och höra bidragen, men resten är inte bra.....tycker jag. Jag gillar inte Petra Mede, har försökt försvara henne ett tag nu men jag tycker inte det funkar. Hon pratar och pratar, artisterna får inte säga ett ljud och pausunderhållningen förstår jag mig inte alls på.....nej, det här kunde göras mycket bättre!!


Sedan kom det här bidraget.....och tydligen gick det hem hos svenska folket - dock inte hos mig! Jag förstår väl att man tänker att "hårdrock" verkar gå hem i den stora tävlingen, att sångaren hade bra röst och att låten trots allt var ganska melodiös - men ändå..... Vad var det för några typer? Inga övervintrande hårdrockare från 80-talet i alla fall, det är de alldeles för unga för. Det såg ut som om de klätt ut sig till hårdrockare......jajaja, det skulle säkert vara roligt och lite ironi i det hela.....men nej, det funkade inte alls hos mig. Trummis med bar överkropp.....som han inte ens dolde i green room.....han verkade för övrigt inte ha 'alla hemma'..... Nej, jag blir irriterad bara jag tänker på dem!!! :)

Och det värsta av allt? Jo, att de slog ut den här charmiga duktiga tjejen!! Söta duktiga Amy Diamond som jag tyckte hade en bra låt som hon sjöng bra och det var dessutom en bra koreografi till. Nej som sagt, jag blir irriterad bara jag tänker på det......


En annan besvikelse var Jennifer Brown! Hade hört att hennes låt skulle vara väldigt stark, men nej.....det hände liksom ingenting.....synd.

Sedan kom han..... Måns! :) Jag tycker han är så duktig och jag tyckte verkligen mycket om "Cara Mia", så jag ville så gärna att han skulle leverera ett lika snyggt nummer som det! Och jag tyckte han klarade pressen bra! Ett snyggt nummer, snygg koreografi, snygg kille :) och en låt som jag inte kan bestämma mig för om den är lika bra som "Cara Mia", men ändå bra.



Så helt rätt med Måns i Globen! Men Heat.....inte ens i andra chansen enligt mig! Men att det sedan blev Amy och Lili & Susie som knep andra chansen var också helt rätt, fast jag tyckte då att någon av dem skulle gått direkt till Globen!

"Himmel" av Torbjörn Flygt



I boken "Himmel" får man följa tre par som befinner sig på helt olika nivåer i samhället.
Fredrik och Louise bor i en dyr villa med sin tonårsdotter. Fredrik är den rike framgångsrike arkitekten medan Louise arbetar deltid troligen mest för att sysselsätta sig, de lever gott och tillhör det övre skiktet i samhället. Lena och Janson (jo, han heter så i efternamn) tillhör väl mittenskiktet men är snabbt på väg neråt pga Jansons tilltagande spelmissbruk. De har en tonårsson, David. Parvaneh, invandrarkvinna från Iran, lämnar sin misshandlande make och skaffar en egen lägenhet och börjar lära sig svenska. Där träffar hon Amir och blir motvilligt intresserad.

Att säga att dessa tre pars liv korsas är väl för mycket sagt, däremot så korsas deras vägar ibland. Lena är lärare i svenska för invandrare och undervisar Parvaneh och Amir. Hon arbetar även extra med att undervisa Fredrik och Louises dotter.

Det är främst Lena och Louise man får följa. Lenas ständiga kamp för att både försöka rädda Janson (och familjen) ur hans spelmissbruk samtidigt som hon egentligen inte vill erkänna för sig själv vart deras liv är på väg. Louise lever ett tillsynes "perfekt" liv men är konstant rädd för att hennes man är otrogen och har därför själv skaffat en älskare.

Boken var lättläst och man ville verkligen framåt för att få reda på hur det skulle gå för dessa personer. Jag tyckte nog inte den var lika bra som "Underdog" men jag kan ändå rekommendera den. En något sorglig roman som utspelar sig i Malmö i nutid.


13 februari 2009

Alla roar sig denna fredag!

Idag fredagsroar vi oss allihop - på olika håll! :)

Jens är i Helsingborg och äter middag med sin projektgrupp. Han ska lämna det projektet och starta upp ett nytt, därför så blir det lite avsked och lite firande eftersom det gått väldigt bra!

Jossan är på discokalas med sin klass, men ska snart hämtas! Ett par bilder på den fina tjejen!




Själv har jag haft en lugn stund i tv-soffan som jag ska ta upp direkt igen efter att jag hämtat hem Jossan! :)



Talang 2009!

Idag var det talangtävling på Josefines skola! Man fick ställa upp med valfritt framträdande och vi såg sång, dans, trolleri, gymnastik och trumsolo! Lågstadiet tävlade för sig och mellanstadiet för sig, men hela skolan var på plats och tittade på.

Josefine var med som representant för sin klass tillsammans med sina kompisar Moa och Linnea. De sjöng en låt som heter "Sanningens minut" som är från Lilla Melodifestivalen 2008. Det var så himla duktiga!!!! De sjöng alltså själva i mikrofon och hade gjort en egen dans till. Detta framförde de inför alla skolans elever, lärare och föräldrar till de som uppträdde - ungefär 400 personer!!! Jag är så imponerad och stolt!

Tyvärr blev det ingen placering för tjejerna denna gången, men de var nöjda ändå. Deras framförande gick helt enkelt super-bra!!


Josefine till vänster, Moa i mitten och Linnea till höger!

12 februari 2009

Ungar i Skåne!

Det har snöat där vi bor. Lite. Med betoning på lite. Hemma hos oss så täcker det precis gräsmattan, det sticker till och med upp lite gräs genom snön. Vägarna är helt fria. När jag tittar ut genom fönstret på jobbet så är det mer eller mindre ingen snö alls, visserligen 3-4 mil norrut men ändå.

Men i Skåne så räknas ju frost till vinterväder så idag skulle Josefine ha med sig pulka till skolan, för de skulle ut i backen!! :)

11 februari 2009

Husmorsornas recept



Denna veckan har vi för första gången använt recept från "Husmorsorna - The ultimate köksalmanacka". Jag fick ju den i födelsedagspresent av min vän Lotta. Den är full av recept, ett för varje dag under året. Det finns även en del texter, små historier och bilder som är riktigt kul.

Men denna veckan är som sagt första veckan då vi använt recepten.  Så denna veckan har vi hittills ätit korv stroganoff i måndags, en pastarätt med kryddiga ölkorvar, broccoli och lök på tisdagen och idag var det fisksoppa. Allt väldigt gott och lätt- och snabblagat. 

Jätte-bra med färdiga veckomenyer med helt nya recept! Lätt att handla, man vet vad man ska äta varje dag, man får prova nya maträtter - helt enkelt kanon!

Bebisjämförelse

Igår kväll så kollade jag i min dagbok som jag förde då jag väntade Josefine. Det är lite kul för att jag har nu gått upp exakt lika mycket som jag gjort med Josefine i samma vecka!

Dessutom så verkar denna bebisen vara ungefär lika stor som Josefine, även om barnmorskan sa att den låg lite över kurvan. Om Josefine så sa de att hon var en väldigt liten bebis, men hon var ju normalstor när hon kom ut. Men barnmorskarn gjorde ju uppskattningen att denna bebisen väger ungefär 2-2,5 kilo och när jag gjorde ultraljud med Josefine i vecka 34 (typ nu) så vägde hon 2,3 kilo! :)

Så - det kanske blir en liten "Joss" ändå! :)

10 februari 2009

Barnmorskebesök

Idag på morgonen var jag hos barnmorskan. Det är alltid lite mysigt att gå dit, då känns allt extra verkligt! Allt är bara bra med mig och bebisen. Mitt blodvärde har gått upp igen med hjälp av de äckliga järnbrustabletterna som jag tar, vilket är tur för de är verkligen äckliga och inget som man tar för nöjes skull... Blodtryck och andra värden också bra.

Magen blev mätt och vi hamnade faktiskt lite över genomsnittskurvan, men barnmorskan lugnade mig och sa att det skulle inte bli någon jätte-baby! Vill absolut inte ha någon 5-kilos klump.......eller rättare sagt, jag vill absolut inte föda fram en 5-kilos klump!! Men ibland tar de lite större tillväxtskutt och det var nog det som hänt här.

I morgon har jag gått 33 veckor, nu är det alltså bara 7 veckor kvar. Om ca 3 veckor kommer magen att stå som högst och sedan kommer den att sjunka och bebisen kommer förhoppningsvis att lägga sig tillrätta med huvudet ner. Den ligger faktiskt redan nu med huvudet neråt, men den kan ju vända sig igen. Den är som det heter "rörlig", detta kommer sedan att ändra sig till "ruckbar" och till slut "fixerad". Det är häftigt att hon kan känna bebisens olika delar i magen, hon kände huvudet, ryggen och rumpan! Hon sa att de var mycket bebis där inne och inte så mycket annat. "Du som är så smal och smärt blir liksom bara mage!" DET kommer jag att leva på länge!!! :)

Just nu väger bebisen ungefär mellan 2 och 2,5 kilo och den kan tänkas vara ungefär 45 cm lång. Detta är bara enligt "normen" och inget jag exakt vet. Vi kommer att bli kallade till ytterligare ett ultraljud och då kommer vi att få veta exakt hur stor bebisen är. Detta ultraljud kommer troligen att vara om ca 3 veckor. Det kommer att bli spännande!

09 februari 2009

Måndag....

Måndag igen. Trött. Var uppe i natt med Jossan som fick ett rejält magknip, vi fick dricka lite nyponsoppa, äta lite bulle och sitta och gosa lite innan det gick att somna om. Det märks nu. Sedan har jag ju en liten sprallis i magen som inte uppskattar att jag ligger hur som helst när jag sover!

Handling idag. Trist, men vi åker alla tre och då går det lite lättare. Dags att åka om en halvtimme, skönt. Har fått en hel del gjort på jobbet idag faktiskt, men jag måste erkänna att det är lite si och så med motivationen nu. Tänk - bara 5 arbetsveckor kvar!

Jag längtar efter vår bebis nu!!! Även om jag knappt kan förstå det fortfarande..... :)

08 februari 2009

Sommarsemestern är bokad!

Igår bokade vi vår sommarsemester! Vi kommer att åka till Sunwing Resort & Spa, Sandy Bay på Cypern! Vi åker i augusti och kommer att vara borta i två veckor! Jag längtar redan! :)

Vi kommer att åka charter och bo på resort, vi är inte speciellt nyfikna på landet och jag tror knappt vi kommer att lämna själva resortområdet! Inte riktigt vår stil, men denna gången prioriterar vi lite annorlunda än vad vi brukar. Denna gången kommer vi förutom Jossan även ha en då 4-månaders bebis med oss! Mycket spännande! Och kul!

Vi har bokat ett sk Happy Baby-rum som ska vara speciellt anpassat för familjer som reser med bebisar. Det finns bebissäng, sulky, skötbord, inhängnad terass på markplan med mera. Allt för att det ska vara så smidigt som möjligt att resa med en liten skrutt. På hotellet finns även massor av andra aktiviteter, för både Jossan och för oss. För henne finns datorer, spelrum, lekrum och på kvällarna så är det barnshower och barndisco (äkta charter som sagt!). För oss finns det spa (lovely!!) och olika träningsmöjligheter såsom gym, fitnesspass, vattenaerobics, tennis, minigolf och en massa annat.

På området finns sex pooler, varav tre är barnpooler. Här finns flera restauranger och barer, minimarket och mycket mer. Jag tror att detta kommer att bli perfekt för oss. Då i augusti kommer vi inte att orka så mycket mer än att njuta av sol, bad, god mat och varandra. Vi behöver inget mer!!








Deltävling 1, Göteborg

Igår gick alltså startskottet för Melodifestivalen 2009, första deltävlingen gick av stapeln i Göteborg. På papperet lät det som ett starkt startfält, men när vi var halvvägs in i tävlingen så hade ingen riktigt bra låt spelats och "melodifestivalkänslan" hade inte infunnit sig. Å andra sidan så brukar det vara så......det tar lite tid innan man kommer in i det.


Årets värdinna är Petra Mede. Inget helt lätt uppdrag att axla värdskapet efter Kristian Luuk som dessutom förra året hade med sig Björn Gustavsson. Men jag tyckte nog att det gick ganska så bra, även om hon inte är en av mina större favoriter. Lite för skränig och lite för hånande för min smak. Hennes humor går ju mycket ut på att just 'håna'. Vi hade en diskussion kring detta igår och jag tycker att det sammanfattas ganska bra med, att det är självklart ok att håna  och göra sig lustig över melodifestivalen. Det är helt ok om man gör det i andra sammanhag, hemma eller var som helst - MEN inte på själva Melodifestivalen! Där tycker jag att man ska ta det man gör på lite större allvar.....jaa, kanske inte superseriöst men i alla fall inte håna de artister som är med. För övrigt är klännigen (kvällens första) som hon bär ovan helt sagolik! :)


Helt rätt enligt min mening att Emilia och Alcazar gick vidare till finalen i Globen. Emilias låt var riktigt bra, tyvärr kändes hennes röst för tunn för att lyfta den. Kanske hon drar på lite mer i Globen, hoppas det! Alcazar är alltid Alcazar, härligt glammig discoglamour. Inte deras bästa låt, men ändå helt ok.



Kvällens outsider var Caroline af Ugglas med "Snälla Snälla". Det var också kvällens vackraste och mest innerliga låt. Jag är glad att den gick vidare till andra chansen, och lite överraskad att den blev vald av den internationella juryn. Det var ändå en låt på svenska där texten gjorde hela låten.

Så, en helt ok första omgång - ska bli spännande att se hur det blir nästa lördag!

07 februari 2009

GRATTIS Pappa!!



GRATTIS världens goaste Pappa!!!

Hoppas att du har haft en mysig dag hittills, vi ses snart på kalas!

Puss & Kram!!

06 februari 2009

Cooolt!

I morse ->

Jossan: Pappa, kolla vad cooolt! (något på tv'n)
Jens: Vaddå?
Jossan: Jamen kolla, vad cooolt!!
Jens: Hahaha!

Jossan upptäckte i morse testbilden för första gången!! Om mer eller mindre det enda man ser på är Disney kanalerna och andra reklamkanaler, så vet man ju inte vad testbild är för något. Men "coooolt" var det!! :)

Ibland känner man sig verkligen gammal.....som från en annan tid.....

Fortfarande hemma.....

Är fortfarande hemma med lill-Jossen..... Men hon mår bättre idag vilket är skönt. Hon ser inte lika trött ut i ögonen, även om magen fortfarande spökar. Men jag tror det kommer att ge med sig under dagen, jag hoppas det i alla fall.

Just nu ligger hon i den ena tv-soffan och läser i sin bok. Jag sitter i den andra soffan och jobbar. Det var varit en bra vecka att vara hemma på, inga möten inbokade. Och hon är så stor nu så det är inga problem för mig att jobba medan hon är sjuk, så jag behöver inte ta ledigt eller så. Det känns jätte-bra att kunna ha den möjligheten! Vet inte riktigt hur man skulle fixa det om man hade ett annat jobb där det inte var möjligt.....nu behöver man inte känna riktigt samma stress över att man är hemma.

Men oj! vad slö man blir av att bara vara hemma, även om man jobbar. Det har sina fördelar med att få sitta i soffan i mjukiskläder och jobba..........men man är definitivt mer alert när man är på jobbet, sminkad och ordentligt påklädd! :)

Men idag är det fredag och när dagen är slut så kommer Jense hem och helgen börjar. Ikväll blir det något gott att äta och förmodligen lite Let´s Dance. I morgon är det ridning, får väl se hur det blir med det, och på kvällen ska vi fira min pappa som fyller år!!

05 februari 2009

Torsdags-mys!

Det blir ju ganska så långtråkigt när man är sjuk.... Till slut blir det trist att titta på tv, läsa bok och bläddra i tidningar. Då är livet sååå tråkigt..... Så den snälla mamman fixade Fredags-mys på en torsdag! :)

Vi åkte och hyrde en film, "Space Chimps", och köpte en massa godis och ny tidning. Så nu har vi tittat på film och ätit popcorn bland annat. Det var en ganska så kul film faktiskt! Tre chimpanser som åkte ut i rymden för att utforska ev intelligent liv, uppskickade av NASA. De lyckas över förväntan och en massa kul händer på vägen!



Nu är filmen slut och popcornen är uppätna.......och nu är livet trist igen..... :)

Jossans husbygge

Nu är Jossans legobygge äntligen klart och här är det fina resultatet!! Hon har haft jätte-kul medan hon har byggt detta, allt har hon gjort själv. Det är synd att det är så himla dyrt med lego, hade kunnat tänka mig att köpa det till henne oftare annars. Det är ju faktiskt en jätte-bra leksak, både kul och lite klurigt att följa instruktioner och så.

Men det fiffiga med just det här legot är, att det finns tre olika beskrivningar på tre olika hus så att hon kan bygga ytterligare två helt nya modeller av samma lego! 



Joss fortfarande krasslig...

Är hemma med Jossan i dag med. Hon har fortfarande ont i sin lilla mage, det verkar vara samma typ av magont som Jens hade i början av veckan. Det liksom kniper till med jämna mellanrum. Ingen feber har hon i alla fall, men hon är trött. Nu ligger hon i soffan och ser på tv och dricker saft. Aptiten är det inget fel på.....konstig magsjuka. Men Jens sa precis samma sak, så det är han som har smittat. Hoppas jag slipper, men än så länge känns allt bara bra med mig.

Men man blir lite slö och så när man går hemma med en sjukling. Jag bryr mig inte om att klä på mig vanliga kläder utan slappar runt i myskläder.....äter lite slarvigt.....sitter visserligen och jobbar men gör det i tv-soffan med Disney kanalens skvalande i bakgrunden.....man känner sig ju nästan sjuk själv av bara farten! Men jag mår alldeles utmärkt, dock trött....men det kanske är ok när man i är åttonde månaden......men man blir trött tycker jag, när man bara sitter. Det hade varit annat om jag varit på jobbet, då hade jag inte alls känt mig lika trött.

För övrigt så har vi lite snö i dag, men det verkar töa bort. Det har snöat i natt! Tycker det är fint när det lägger sig på träd och buskar, men det här verkar mest blaska bort direkt. Så onödigt!

04 februari 2009

Fantastisk väska



Åhh, kolla in denna fantastiska väska! Står det inte bara mitt namn på den?! :)

Det är en Marc Jacobs, går inte att köpa i Sverige och kostar runt 17.000 kronor......så nej, det står nog inte mitt namn på den ändå..... Men fin är den!

Gästinlägg från Josefine!

Hej idag är jag sjuk inte så kul. Har ont i magen och huvudet. Man blir jätte tröt. Mamma gör pasta till mig. Sitter framför tv hela dagen jag tittar just nu på Quack pack. Nu ska jag äta hejdå!

Hemma idag med krasslig Josefine

Idag är jag hemma med Josefine som känner sig krasslig. Hon har ont i magen och känner sig "konstig". Så vi slappar här hemma, hon tittar på tv och jag försöker jobba lite. Men just nu så tycker hon mest att det är tråkigt, hon ålar omkring i soffan och vet inte riktigt vad hon ska göra. Det här med att ligga still och ta det lugnt är inte hennes grej, i alla fall inte när hon inte har något annat val!

Här har hon hamnat uppe på pilatesbollen! :)

03 februari 2009

Dags att sova....

.....hm, borde gå och lägga mig! Är så trött och vill helst av allt bara sjunka ner här i soffan och sluta ögonen....och somna. Men jag orkar liksom inte ta tag i det....borsta tänderna, sminka av mig, tvätta mig...... Jossan ligger dessutom här bredvid mig i soffan och snusar....hon ser så varm och gosig ut, hade gärna krupit ner bakom henne och bara somnat...

Hämtade ju hem henne lite tidigare från fritids, de ringde och berättade att hon hade ont i magen. Svårt det där med hennes magont! Men hon såg i alla fall ganska så eländig ut när jag kom. När vi kom hem så tittade vi på en film tillsammans alla tre. Jens har nämligen varit hemma idag, han har också ont i magen....och mår allmänt skruttigt. Nu är han bättre och ska jobba i morgon, skönt! Jossan däremot fick lite feber efter filmen, så efter lite middag så la vi oss i en tv-soffa och slappade. Nu sover hon här i soffan som sagt, jag sitter här och ska snart stänga ner för idag och Jens spelar dataspel men är väl på väg mot sängen han också snart. 

En bra sak i dag i alla fall, på det här med magtemat. Jag fick tipset om att ringa Barnläkarmottagningen i Lund, för att få dem att göra en utredning av Jossans mage. Det är ju fullständigt hopplöst att be om på vårdcentralen, dit kommer man ju inte ens fram när man ringer. Jag satt visserligen i telefonkö till Barnläkarmottagningen i 40 minuter (!) men sedan fick jag en tid om tre veckor! Helt otroligt! Känns jätte-bra! Hoppas att detta kan ge något, så att vi kommer tillrätta med hennes mage och att hon förhoppningsvis slipper ha ont.

Godnatt!

Dagens lunchnöje - Twitter!

Idag använder jag min lunch till att testa det här med Twitter. Det är ett nytt fenomen i stil med bloggar och Facebook. Istället för att följa en person på en blogg kan man följa dem via Twitter. På Twitter gör du korta inlägg, max 140 ord får man skriva. Det blir mer som väldigt korta statusuppdateringar, typ så som man kan skriva på Facebook, MSN eller gmail.

Tänkte att det kunde vara kul att ha här på bloggen! Så när jag inte har tid eller möjlighet att skriva ett helt inlägg så kan jag i alla fall göra en liten uppdatering på vad som händer just nu.

Ni hittar mina Twitter-inlägg längst upp till höger på bloggen, under rubriken "Lägesrapport". Får väl se hur detta kommer att funka, hade helst velat kunna skriva inläggen direkt på bloggen men måste nog gå in via Twitters sida verkar det som. Men man ska även kunna "twittra" via mobilen och det är lite kul, måste testa det med.

Men nu är det dags att avsluta lunchen och börja jobba lite igen!

02 februari 2009

En dag i andra klass

Idag har jag varit med Josefine i skolan hela dagen! Det har jag lovat henne lääänge nu, men det har aldrig blivit av - förrän nu! Så, idag har jag gått i tvåan hela dagen! :)
Jag fick vara med på mattelektion, på svenska och på tema där de talar om jordens utveckling. Och så rast förstås.....en himla massa rast tyckte jag. Fyyy och BRRRRR vad kallt det var idag! Och så lunch, det bjöds på ris och korv stroganoff - riktigt gott faktiskt.

Det var kul att se hur de har det i sin klass! Jag tror nog att de var sig själva och inte skärpte sig nämnvärt för att jag var där. Det kändes inte så i alla fall! Det är en gullig klass, om än ganska pratig! :) Så jag har fått vara med om att räkna med tal mellan 100 och 200, lagom för mig! Jag har också fått lyssna till ett kapitel i en bok och se hur de svarade på frågor på det, vi lärde oss om adjektiv och så fick de göra fina framsidor till sina tema-böcker. Fina jordglobar blev det! På rasten så spelade Jossan och hennes kompisar upp små teaterföreställningar för mig som de tränat in, kul - men kallt! :)

Efter skoldagen åkte vi in till Lund och bytte lego som Josefine fick dubbelt av i julkapp. Kan ju tyckas ganska så sent, men vi hade kollat upp tidigare att denna butiken hade ingen tidsbegränsning för sina byten. Bara man hade obruten förpackning och kvitto, bra service tycker jag! Speciellt som vi inte har vägarna förbi denna butik så värst ofta. Det blev nytt lego, ett hus. Det är svår att hitta "neutralt" lego, dvs inga rosa prinsess-slott eller Star Wars-, rymd- eller polislego..... Men nu blev det ett jätte-fint hus och det tyckte Jossan var jätte-kul!

Vi passade på att fika på Espresso House innan vi åkte hem! Här äts det kanelbulle så det sprutade ur öronen! :) Och varm choklad för Jossen och Chai Latte för mig! Gott med lite varmt i den genomfrusna kroppen! :)


Just nu byggs det för fullt, många bitar är det! Men det är bra, lite utmaning får det ju vara!

Walle

Igår tittade vi äntligen på Walle! Vi har varit nyfikna på den filmen alla tre. Så igår efter middagen så bänkade vi oss i biorummet under varsin filt och med varsin skål popcorn och tittade.

Och  - vi tyckte om den alla tre. Den var otroligt söt och charmig! Kärlek mellan två robotar liksom.....charmigt som sagt! :)

Däremot så tyckte i alla fall inte jag och Jens att det var den bästa animerade filmen som gjorts, som så många kritiker sagt. Den har ju verkligen blivit hypad, den här filmen. Men bra är den, men jag kan faktiskt komma på ett par till som jag tycker är lika bra.

En speciell sak är att första halvan av filmen är väldigt färglös och det finns mer eller mindre ingen dialog alls. Sedan blir det desto mer färg, och lite mer dialog men inte så mycket ändå. Fantastiskt hur de kan förmedla känslor och kommunikation utan dialog, animerat dessutom.