24 februari 2009

Jompe

I förmiddags så var vi på ultraljud. När man går på ultraljud så får en vuxen anhörig följa med, inga barn. Vi hade förberett Jossan på att hon skulle få sitta och vänta i väntrummet, så hon hade sitt Nintendo DS med sig och var ok med det. När det var vår tur så fick hon följa med och se vilket rum vi skulle vara i så att hon kunde komma dit om det var något. Men väl där så viskade barnmorskan att hon skulle komma med in! Så hon fick vara med och titta! Så häftigt för henne!

Så, vi såg en Jompe som blivit mycket större än förra gången! Allt såg bra ut, vi såg 5 fingrar på ena handen och i alla fall en stortå, vi såg två njurar, hjärtat med fyra förmak och klaffar som rörde sig, vi såg ryggrad och svanskotor, vi såg hjärnan och stora kroppspulsådern. Vi såg också en fin profil, och den kan ni också se här!


En söt liten uppåtnäsa och en jätte-fin mun med fina bågar på överläppen! Han drack! :) Allt såg bra ut som sagt och nu är vi så längtiga så vi håller på att smälla av! Vi fick också höra hjärtljud och det var det som Jossan tyckte var häftigast plus att se själva hjärtat.

Jompe väger nu 2495 gram och förväntas bli en normal bebis, och kommer troligen att väga runt 3,5 kilo när han/hon kommer ut. Även denna gången lyckades vi hålla oss från att kolla vilket kön det är, även om vi är jätte-nyfikna!

På eftermiddagen var vi hos barnmorskan och även där var allt bra. Mina värden var bra, jag har gått upp ett par kilo till......magen växer som den ska.

(För er som inte vet, Jompe är alltså "arbetsnamnet" på vår bebis!)

7 kommentarer:

Kim sa...

Vilken söt bebis!! Ja, nu får den här månaden gå snabbt minsann. Jag är också längtig!

Jennica... sa...

Javisst är den söt! Så fina små läppar! :)

Anonym sa...

Vilket fantastiskt barn. Fast det är påtagligt att Jompisen skall komma ganska snart, känns det ändå lite overkligt.

Pappan

Anonym sa...

Så kul att bilden på den lille/lilla krabaten! Skönt att allt verkar bra också och så häftigt för Joss att få vara med.

Du vet väl också att arbetsnamn är "farliga". De tenderar att stanna.... Jenny & ROgge heter tex Bobbarna hemma hos oss :) Blir minst ett mellan namn ....
Kram
Sara

Jennica... sa...

Pappa: jag håller med, det känns overkligt! Bara 5 veckor kvar. När jag bokade in återbesök hos Jossans läkare igår så slog det mig att då kommer jag att vara tvåbarnsmamma!! Konstigt!!

Sara: jaha....så då ska vi kallas för Jomparna! Herreguud..... :)

Anonym sa...

Förstår nu mer och mer att skaffa barn är som ett projekt, man har en grundspec, har ett arbetsnamn och projekttid på 1-10 minuters tillverkning, ~9 månaders tillväxt och <20 års underhåll :-).

Hoppas allt går bra och att ni orkar träffa oss lite i påsk så vi får se de 2 underverken....

Jennica... sa...

Anders: Vi pratade faktiskt om er härom dagen, och undrade om ni tänkte komma ner i påsk. Hur ser era planer ut? Det hade varit mysigt att ses!

Våra underverk och projekt får ni ta i beaktning! :)