24 februari 2009

Josefine

Idag har vi varit på Barnläkarmottagningen för att träffa en läkare och diskutera Josefines mage. Det är ju inte helt lätt det där.... Ibland har Josefine ont i magen, men inte så hon blir ledsen, inte så att hon kräks och inte så att hon har feber. Hon har liksom "bara ont". Det är svårt för henne att beskriva känslan och hur ofta.
Vi träffade en jätte-gullig läkare som pratade mycket med Josefine. Hon ställde många frågor kring hur det onda känns, när det gör ont, hur hon känner då, vad hon äter, vad hon tycker om och inte tycker om, hur ofta hon går på toa och hur det är, hur hon mår och har det i allmänhet.....ja, en massa frågor. Hon var duktig och svarade så gott det gick. Nu är det ett tag sedan hon hade ont, så det var inte så lätt att minnas exakt hur det känns.

Läkaren konstaterade att Josefine är en frisk liten tjej som växer både i längd och vikt precis som hon ska. Hon har inga allergier och verkar nöjd med livet. Läkarens första prognos är att Josefine snarare är lite hård i magen än lös, och att (ursäkta detaljerna) det liksom blir kö i tjocktarmen. Hon är lite snabb när hon är på toa, som de flesta andra barn, och blir inte riktigt klar utan det blir kö i tarmen. Vi fick recept på ett pulver som hon ska ta en påse om dagen, detta ska göra att det blir lite mer vätska i tarmen. Hon ska också tänka på att ta sin tid när hon är på toa. Vi ska prova med detta i två månader och vi fick en återbesökstid i slutet av april. Om det inte har blivit bättre då, så ska de ta mer prover men hon ville att vi skulle börja med detta nu. Det känns bra och realistiskt. En annan sak vi kom på är ju att den enda frukt som Josefine äter är banan....och banan blir man hård i magen av.....så även om Josefine sa ett högt och tydligt "NEJ!" på läkarens fråga om hon inte kunde prova någon annan frukt så får det nog bli så. Inga flera bananer på ett tag i alla fall!

För övrigt så gjordes en hälsoundersökning hos skolsköterskan i morse. Josefine är nu 131,8 cm lång och väger 25,2 kilo.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det känns ju skönt att allt är bra med Jossan.
157 cm tung. Inte dåligt

tycker

Morfar

Jennica... sa...

157 cm tung......tja, så kan man ju också räkna! :)

Kim sa...

Får hoppas att det blir bra med Jossans mage nu.

Jennica... sa...

Ja, vi får hoppas det. Nu har vi provat att blanda pulvret i mjölk och i youghurt. I morgon testar vi nog att strö det i flingorna.....det är sådär tydligen....