28 februari 2009

Ytterligare en vecka med husmorsrecept!

Vi fortsatte laga mat ur boken "Husmorsorna..." under veckan och vi känner att vi fortfarande vill fortsätta. Det har gjort matlagningen i veckorna mycket roligare och mer spännande! Och det bästa av allt, alla tycker det är gott! :)
Denna vecka som gått har vi lagat:

* "Anettes allt-i-ett-kyckling"
Kyckling, potatisklyftor, morot i bitar, rödlök i klyftor, paprika i bitar, vitlök, fetaost och ruccola, rosmarin - allt i samma ugnsfasta form.
Super-gott! Verkligen! Det tog lite längre tid än vad det stod i receptet, speciellt för potatisen att bli klar, men det var värt att vänta på. Kalas-gott tyckte vi!! Jossan tyckte sådär....

* "Piccata på fisk"
Spätta panerad i ägg, parmesanost och paprikapulver. Ris och god tomatsås till.
Också väldigt gott! Vi körde på fryst spätta, hade blivit ofantligt gott med färsk spätta! Men vi tyckte detta var väldigt gott - och Jossan fick en ny favorit!!

* "Jonas raggarräkor"
Räkor, paprika, vitlök i cremefraichesås serverades med ris.
Smaskens!!! Enkel rätt som gick snabbt att tillaga, väldigt färgglatt. Vi tyckte det var en super-god fredagsrätt och Jossan petade ut räkorna och gillade det också!

Favoriterna denna vecka var helt klart "Piccata på fisk" för Josefine och jag tror nästan "Allt-i-ett-kycklingen" vann hos oss!!

Vill ni prova något så finns recepten hos mig!

2 kommentarer:

Kim sa...

Vad ni är seriösa! =D Väldigt vuxna!

Jennica... sa...

Jovisst är vi!!! :)
Men gott är det! Och enkelt! Och det är ju en bra kombination.