10 februari 2009

Barnmorskebesök

Idag på morgonen var jag hos barnmorskan. Det är alltid lite mysigt att gå dit, då känns allt extra verkligt! Allt är bara bra med mig och bebisen. Mitt blodvärde har gått upp igen med hjälp av de äckliga järnbrustabletterna som jag tar, vilket är tur för de är verkligen äckliga och inget som man tar för nöjes skull... Blodtryck och andra värden också bra.

Magen blev mätt och vi hamnade faktiskt lite över genomsnittskurvan, men barnmorskan lugnade mig och sa att det skulle inte bli någon jätte-baby! Vill absolut inte ha någon 5-kilos klump.......eller rättare sagt, jag vill absolut inte föda fram en 5-kilos klump!! Men ibland tar de lite större tillväxtskutt och det var nog det som hänt här.

I morgon har jag gått 33 veckor, nu är det alltså bara 7 veckor kvar. Om ca 3 veckor kommer magen att stå som högst och sedan kommer den att sjunka och bebisen kommer förhoppningsvis att lägga sig tillrätta med huvudet ner. Den ligger faktiskt redan nu med huvudet neråt, men den kan ju vända sig igen. Den är som det heter "rörlig", detta kommer sedan att ändra sig till "ruckbar" och till slut "fixerad". Det är häftigt att hon kan känna bebisens olika delar i magen, hon kände huvudet, ryggen och rumpan! Hon sa att de var mycket bebis där inne och inte så mycket annat. "Du som är så smal och smärt blir liksom bara mage!" DET kommer jag att leva på länge!!! :)

Just nu väger bebisen ungefär mellan 2 och 2,5 kilo och den kan tänkas vara ungefär 45 cm lång. Detta är bara enligt "normen" och inget jag exakt vet. Vi kommer att bli kallade till ytterligare ett ultraljud och då kommer vi att få veta exakt hur stor bebisen är. Detta ultraljud kommer troligen att vara om ca 3 veckor. Det kommer att bli spännande!

7 kommentarer:

Kim sa...

Vad spännande! Och du är ju smal och smärt! :) Förra gången var du mer flodhästig, men nu är du bara Acka och Jompe liksom.

Jennica... sa...

Åhhhh, TACK!!! Du är verkligen världens bästa allrakäraste syster!!

Tyvärr är det väl så att jag har 7 veckor på mig att "flodhästa" till mig.......det är väl nu det börjar antar jag. Kanske ska ta det lugnt med semlorna! :)

Kim sa...

Äh, bebisen måste ju bli en bebis som tycker om goda saker och därför är det viktigt att du för bebisens skull äter fastlagsbullar så att parveln lär sig tycka om det!

Anonym sa...

Det låter mycket spännande. Det känns också bra att dina värden är helt OK.

Vi väntar också.

Morfar/Mormor

Anonym sa...

Felix vägde 4.375 och var 55 cm och det gick så bra så :-). Så jag håller med Kim - ät semlor så att h*n lär sig att tycka om dem. Ses på lördag!

Jennica... sa...

Kimman och Maria: Det låter klokt! Då satsar jag på semlorna! :)

Maria: Ja, vi ses på lördag! Ska bli mycket trevligt!!

Mamms och Papps: Åhh, vad vi längtar allihop! Tänk så mysigt det kommer att bli. Och tänk så mycket vi kan träffas, fika ihop och prata skit nu när ni också är hemma! :)

Kim sa...

Mäh!! Ska ni bara vara lediga! Jag MÅSTE få moster-ledighet! Det märker ju jag, orättvist annars.