02 februari 2009

En dag i andra klass

Idag har jag varit med Josefine i skolan hela dagen! Det har jag lovat henne lääänge nu, men det har aldrig blivit av - förrän nu! Så, idag har jag gått i tvåan hela dagen! :)
Jag fick vara med på mattelektion, på svenska och på tema där de talar om jordens utveckling. Och så rast förstås.....en himla massa rast tyckte jag. Fyyy och BRRRRR vad kallt det var idag! Och så lunch, det bjöds på ris och korv stroganoff - riktigt gott faktiskt.

Det var kul att se hur de har det i sin klass! Jag tror nog att de var sig själva och inte skärpte sig nämnvärt för att jag var där. Det kändes inte så i alla fall! Det är en gullig klass, om än ganska pratig! :) Så jag har fått vara med om att räkna med tal mellan 100 och 200, lagom för mig! Jag har också fått lyssna till ett kapitel i en bok och se hur de svarade på frågor på det, vi lärde oss om adjektiv och så fick de göra fina framsidor till sina tema-böcker. Fina jordglobar blev det! På rasten så spelade Jossan och hennes kompisar upp små teaterföreställningar för mig som de tränat in, kul - men kallt! :)

Efter skoldagen åkte vi in till Lund och bytte lego som Josefine fick dubbelt av i julkapp. Kan ju tyckas ganska så sent, men vi hade kollat upp tidigare att denna butiken hade ingen tidsbegränsning för sina byten. Bara man hade obruten förpackning och kvitto, bra service tycker jag! Speciellt som vi inte har vägarna förbi denna butik så värst ofta. Det blev nytt lego, ett hus. Det är svår att hitta "neutralt" lego, dvs inga rosa prinsess-slott eller Star Wars-, rymd- eller polislego..... Men nu blev det ett jätte-fint hus och det tyckte Jossan var jätte-kul!

Vi passade på att fika på Espresso House innan vi åkte hem! Här äts det kanelbulle så det sprutade ur öronen! :) Och varm choklad för Jossen och Chai Latte för mig! Gott med lite varmt i den genomfrusna kroppen! :)


Just nu byggs det för fullt, många bitar är det! Men det är bra, lite utmaning får det ju vara!

4 kommentarer:

Kim sa...

Jaha ja! Undrade just varför du inte bloggade igår. Skojset!

Jennica... sa...

Ja, det var mysigt att ha en hel dag med lill-Jossen!

Anonym sa...

Hej Jennica! Kul att du har varit med Josefine i skolan. Vilken tur att hon "bara" går i tvåan, sedan kärvar det minsann till sig med matten!!! Oliver och Molly går i sjuan och åttan, och jag är tyvärr INTE behjälplig där!Du och jag ÄR ju så bra på matte, eller hur var det nu? Som Molly sa till sin fröken en gång när hon gick i sjätte klass:"-Fröken, nu blir det lite svårt med matteläxan denna veckan, för min pappa är bortrest med jobbet och du vet, mamma har ju precis lärt sig gångertabellen!"
Ja, hon var ju ärlig i alla fall...
Ha det så gott, kram Christine

Jennica... sa...

Hej Stin,

Usch ja, vi får väl se hur länge jag hänger med i matten! Det där med matte är ju som sagt inte min grej.....alls! :)

Hoppas allt är bra med er alla! Nu var det länge sedan jag ens såg skymten av er! :)

Kram!!