10 mars 2015

Min Tokyoresa


Kort, intensivt, spännande och väldigt roligt!

Så kan man sammanfatta min Tokyoresa jag gjorde med jobbet förra veckan! Ni är många som undrat hur jag haft det och bett mig visa bilder. Tyvärr så tog jag inte en enda bild med kameran, bara ett par skakiga mobilbilder. Kan riktigt se och höra hur ni både skakar på huvudet och suckar. Hur kan man liksom bara hoppa över att ta bilder?! :)

Men, om ni tänker er att jag var där i två och en halv dag, varav jag jobbade två inklusive kvällar.....så kanske ni förstår! Helt galet egentligen att åka så långt för två dagars möte! Nu var ju tanken att vi skulle haft en dag till, en dag då vi faktiskt skulle få möjlighet att se lite av Tokyo, men på grund av att SAS personalen på Kastrup strejkade så kom vi iväg en dag senare.

Vi kom fram till vårt hotell på eftermiddagen och efter en snabb dusch gav vi oss ut i vimlet. Givetvis så inledde vi med att äta sushi! Mums! Många nya, spännande sorter! Men vad gör man då i Tokyo om man bara har några timmar på sig.... Det är nog lite olika, men vi ville få en känsla av Tokyo, av vimlet, av pulsen, så vi tog oss till Shibuya som är en stadsdel mycket affärer och nöjesliv. Mycket puls med andra ord! Och så finns här den kända korsningen. Jisses, vad mycket folk! När trafikljusen slog om till rött för bilarna så bara myllrade det av folk i alla riktningar! Det såg helt kaotiskt ut, men som allt annat i Tokyo så fanns en helt klar struktur!
Vi gick runt här och tittade på folk, förbluffades över byggnader, neonskyltar, mängden människor, fantastiskt mode, gick i butiker, köpte presenter att ta med hem och till slut så hamnade vi på en restaurang där vi åt middag. Phu!Nästa morgon var det dags att göra sällskap med tusentals (miljontals?!?) andra människor i rusningstrafiken i Tokyos tunnelbana! Jag arbetar ju på IKEA och vi skulle ta oss ut till ett av Tokyos varuhus där deras landskontor ligger för vårt möte. Att uppleva denna rusningstrafik var en upplevelse i sig! Så mycket folk som skulle köpa biljetter, ta sig till rätt tåg, ta sig in och ut ur tågen, men inte en endaste gång "bumpade" någon in i mig! Allt gick galet organiserat till!

De står alltså i kö och väntar på att tågen skall komma in på stationen. Ingen trängsel, bara lugnt väntande. När tåget stannar så väntar man tills de som ska gå av har gått av, sedan går man in. Ingen trängsel. Smått fantastiskt! 


De hade dagis i anslutning till kontoret för de anställdas barn! Så smart! Med tanke på hur långa pendlingsavstånd det är så är det ju jättebra att ha barnen så nära. För att inte tala om hur gulligt det var att kika på dem när de var ute och lekte på gården, som i deras fall var taket på varuhuset! Det fanns ett fönster från kontoret där man kunde titta på dem. Japanska barn är vansinnigt söta!
Andra kvällen så var vi ute och åt på den restaurang där de spelade in filmen Kill Bill. Lite kul! Och lite kul var det att när jag var i Tokyo för ungefär 7 år sedan, så var jag på samma restaurang! Supergod mat och väldigt trevligt hade vi! Givetvis blev det också karaoke, vilket är ett måste när man är i Tokyo. Helt annat än karaoke i Sverige! Här hemma sjunger vi ju i en bar för alla som är där, men i Tokoy är man i privata rum. Man går in i ett hus med en liten reception och får ett rumsnummer dit man går och sjunger tillsammans. Kul och lite galet!
Som sagt, lite galet att åka så långt för så kort tid. Men ändå väldigt roligt att ha varit där. Förra gången jag var i Tokyo så var jag bara där i två dagar. Då hade jag varit i Shanghai i en vecka och var bara i Tokyo för ett snabbt möte 'på vägen' hem. Hoppas jag kan komma dit igen, då gärna privat och under en längre period. Det är ett spännande land som är väldigt annorlunda mot vad vi är vana vid och jag hade gärna sett mer.
14 kommentarer:

Kim sa...

Låter spännande! Synd att ni inte fick er extra dag, men roligt att ni ändå hann med lite mer än bara jobb iaf.

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Vad spännande det låter. :-) Bara synd att ni inte hade mer tid, men så är det ibland, du får försöka precis som du säger åka dit privat och upptäcka staden lite mer. Krmaizz Laila

Kristina Jönsson sa...

Vad spännande. Så olikt Sverige, vilka härliga köer vid tåget, här är det mest trängsel och sura miner tycker jag. Kanon att kunna ha sina barn på dagis så nära sitt jobb. Jag har inte fattat att du jobbar på IKEA. Mitt favvo varuhus. Dina fina svarta stolar, är de därifrån?
Krameli kram ♥

Hannis sa...

Åhhh känner jag!
Hur underbart som helst ju.
Och du vännen, det är inga fel på dina bilder!
Jag ser det jag behöver=))

Kramen till dig!

Hemma på Sjuan sa...

Vilken häftig resa, synd att ni inte fick mer tid där. Fina bilder. Kramis Suss

anettan sa...

Kan tänka att det är en upplevelse och en helt annan kultur. Häftigt. Kram Anette

Flower of Fame sa...

Så annorlunda och trevligt det verkar. Imponerad av kösystemet vid tågen. Kul att du berättar. Nu vill jag åka dit. Ha en fin dag Kram Pernilla

LÁrt de Vivre sa...

Wow vilken resa...spännande med ett land så långt borta och så olikt vårat. Även om ni verkligen hade det hektiskt.

Imponerande med tunnelbanan!! och vad skönt med sitt dagis så nära...underlättande. Nu har ju vi i Malmö inte så långa avstånd, så vi kan ju inte klaga på någonting.

Kram Kajsa

Choices by Annie sa...

Så härligt du verkar ha haft det, men lite synd med den där extra dagen. Tokyo kan nog kräva sina dagar;)

Så smart med dagis på arbetsplatsen, något vi borde anamma här hemma i Sverige.

Fin dag till dig och tack för fin kommentar inne hos mig. Fokuseringarna kommer jag självklart fortsätta med;)

Kram
Annie

Bakom dörr nr. 11 sa...

Vilken spännande resa.
Och det är ju alltid så att man vill ha mer tid.
Kram Pia

TITTILINA sa...

Åh vilket äventyr du varit med på!
Tänk den som fick åka dit!

Kram

The Place To Be sa...

Ibland är det bra att njuta i stunden och inte känna sig stressad över att man måste dokumentera allt.

Du verkar ha haft det fint även om det var kort!

Kram Malin

Enkel stil sa...

Vilken jobbresa. Måste ha varit spännande. Tänk att man står på rad för att gå på tåget. Det är nog bara i Tokyo man kan göra så. Kram Anita

Anonym sa...

Wow vilken häftig resa :) häftigt med kösystemet på tunnelbanan som fungerade och förskola i anslutning till jobbet :) kram Sofia