28 december 2014

En riktig vinterdag


Det blev vinter även i Skåne!

På juldagen vaknade vi upp till en snötäckt trädgård! Vi blev minst sagt förvånade! På julafton var det 8 plusgrader och det kändes inte direkt vintrigt. Så när det helt plötsligt var helt vitt och några minusgrader dagen efter så kändes det ganska overkligt faktiskt! Men vackert var det!

På juldagen träffade jag vänner som jag inte träffat på väldigt länge och det var fantastiskt roligt! Bland annat träffade jag en liten kille för första gången, 10 månader hade han hunnit bli. Tänk att det skulle dröja så länge innan vi träffades för första gången. Underbart go var han! Och underbart att träffa hans mamma Johanna också, såklart! Och tack Maria, om du läser detta! Det var så mysigt att ses!På annandagen blev det en lång, lång promenad längs havet i Malmö tillsammans med min syster. Så mysigt att få spendera lite ensamtid med henne! Härligt att bara gå och prata. Och härligt att vara bara jag, syrran, mamma och pappa tillsammans i flera dagar. Jag var hos dem från lille julafton till igår, lördag. Så skönt och avkopplande.

Jag behövde verkligen ta det riktigt lugnt, bara vara och bara koppla av. På julafton, när alla julklappar var utdelade, när alla rim var lästa och egengjorda snapsvisor var sjungna - då slog den stora tröttheten till. Och huvudvärken. Men ett par dagar med bara lugn och ro, läsande i böcker, tidningar, tedrickande, glöggdrickande, en massa prat och skratt gjorde underverk. Kan inte påstå att jag är ett under av pigghet än, men det går framåt. Och jag njuter av dessa lediga dagar!8 kommentarer:

Villa Ell sa...

Låter som du har haft en härlig jul :-)
Vi har inte fått någon snö, här är så grönt och skönt men visst skulle det vara fint med ett vitt täcke, så mycket ljusare och härligare...
Vad skönt med några avkopplande dagar, visst behövs det men jag blir nog nästan lite tröttare av att slappa för mycket...

Kram Sandra

sv: även om julen är borta hos mig så har jag utebelysning kvar ;-)

Flower of Fame sa...

Så härlig jul du har haft. Och visst är det underbart att det kom lite snö. Ha en fin dag Kram Pernilla

Inredning och Guldkanter sa...

Vad mysigt det låter. Härligt att bara få umgås med sina nära och kära lite kravlöst så där ibland. Dessa dagar runt jul är verkligen bra tid för just umgänge så. Kram fina.

Petra sa...

Det är ju faktiskt lite roligt med snö även om man hellre vill ha sol och varmgrader.
Ha en fin dag.
Petra

Choices by Annie sa...

Så härligt du verkar ha det, och roligt att ni fått lite vitt även nere i skåne.

Jag sökte länge information om mitt aktivitetsband men tillslut valde jag Fitbit Flex den lite billigare Fitbiten men för mig är aktivitetsarmandets viktigaste funktion att registrera aktivitet och sömn och inte visa hur många mail jag har som väntar hemma eller hur många sms som plingar i telefonen.
Fitbit Flex mäter stegen, hur långt du gått, sömnkvaliten och aktiva minuter. Precis så där lagom information. Sen kan man även sätta upp mål som man sen får söta mail om ifall man klarar;) Så än så länge är jag väldigt nöjd över min Fitbit.

Fin dag till dig
Kram
Annie

Home2tiny sa...

Vilken mysig jul du haft med nära o kära o visst blir det lite extra mysigt med vitt på marken. Kramisar Tina

fianathome sa...

Fint du har det. Turning Torso är faktiskt rätt cool byggnad. Snö i skåne ..Det blir vitt och fint!
kram
Fia

Birgit sa...

Så mysigt du verkar ha haft det! Och vet du vad, man ska gå ner i varv och bara ta det lugnt under julen. Vi gör så lite vettiga saker som möjligt. Sover länge, ser tv, går på prommis, äter... ja, inte så mycket mer. Nu börjar jag bli lite rastlös, men imorgon ska ju allt inhandlas för nyår. Och så kanske vi bör städa;-) så härligt att ni har fått vinter också! Ha det gott! Kram