13 oktober 2014

Att åka på träningsresa


Tack för alla kommentarer kring min träningsvecka i Portugal! Det var verkligen en upplevelse som gav massor av ny energi. Och träningsinspiration så klart! Ni var några som ville veta mer, både om resan i sig och om de föreläsningarna jag var på. Så, det tänkte jag såklart dela med mig av!

Det här med träningsresa är något jag varit nyfiken på ett tag. Har läst om det i olika tidningar och även sett foto som kompisar lagt ut på Facebook när de varit iväg. Det har sett så kul och härligt ut! Har förstått att det finns träningsresor med olika teman, den jag var på hade Löpning som tema. Oavsett om man gillar löpning eller ej, så gav det här med löpning en väldigt bra variation av människor i gruppen. Det var ungefär lika många män som kvinnor, vi var i åldrar från 20 till 70, det fanns de som var grymt vältränade, det fanns de som var totalt otränade och ganska överviktiga och så fanns det en stor massa 'vanliga' människor. Som jag. Det var en supertrevlig grupp!


Sedan var det det här med att resa själv. Jag gjorde ju det, men det fanns många fler som gjorde det. Det fanns ju givetvis de som reste i par eller som en grupp med kompisar. Men att resa själv fungerade väldigt bra på denna typen av resa. För det första så hade man ju hållpunkter under dagen med frukost, lunch och middag. Det fanns ju 7-8 träningspass varje dag och så var det ju föreläsningarna på kvällen. Man hade liksom ingen 'tid' att känna sig ensam eller så där lite obekväm som man kan känna sig när man inte riktigt vet vart man ska bli av. Dessutom så fanns det ju alltid något att prata om, "vilka pass har du provat", "vad ska du träna idag", "har du också grym träningsvärk"......


Det fanns ju också en hel tid att bara vara för sig själv, om man nu ville det. Det fanns tid för både strand- och poolhäng, promenader och så där vilket ju också är skönt. I alla fall jag har ett behov av att även vara själv ibland.

Sedan så var det ju föreläsningarna. Varje kväll så var det någon som talade om något de brann för. Christer Skog, förbundskapten i längdskidor för flera olika länder, pratade om vikten av att träna för att orka träna. Anders Szalkai gav oss sina bästa löpar- och träningstips. Topphälsas chefredaktör Pamela Andersson berättade om sin kamp mot cancern, hon har en tumör i hjärnan, och ingen lämnades oberörd. Agneta Sjödin talade om vikten att följa sitt hjärta och hur det har tagit henne på olika vägar genom livet. Kristin Kaspersen avslutade veckan med att berätta om sin träningsresa och om hur hon blev stark i kropp och själ. Det var perfekt att avsluta dagen med en inspirerande föreläsning efter middagen! Efter det så orkade man inte så mycket mer. Dagarna började klockan sju på morgonen, sedan var det 3-4 pass varje dag och när kvällen kom så var man rätt mör. Det blev på ett sätt en 'annan verklighet' när man var där. Jag menar, jag tränar absolut inte 3-4 gånger per dag hemma. Jag är glad om jag får ihop 3 pass i veckan! Men där, där gjorde man det bara!


Jag rekommenderar verkligen att åka iväg på träningsresa om man är sugen på det. Man behöver verkligen inte vara supervältränad för att göra det. Det blir inte pinsamt eller obekvämt. Däremot så ger det en hel massa inspiration och energi. Det ger en möjlighet att verkligen satsa på sig själv, lägga tid på sig själv och ta hand om sig. Dessutom helt ljuvligt att göra det på hösten, då i alla fall jag behöver en extra dos med sol och värme.

Så - prova!!

14 kommentarer:

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Det får nog bli en sån där träningsresa framöver, blir så inspirerad av att läsa om din upplevelse. :-) kramizz o ha en bra måndag/Laila

Milla sa...

Så roligt att läsa om! Jag och min syrra har pratat om träningsresa, får se om vi kan få in det i livet. Jag tänker ibland på just det där att orka så mycket mer, att träna flera pass i rad tex med vila emellan. Att msn fsktiskt har en ork msn ofta inte tror man har. Men så är det ju det där med tid..... Kram

Hannis sa...

Låter fantastiskt bra!
Härligt att kunna välja också, mellan egentid och grupp.

Ha en härlig dag//Kram Hannis

LissenTo sa...

Vilken härlig resa du varit på! Har också rest själv på tjejresor och på en cykelresa. Som dun säger man har alltid någon att prata med och det händer så mycket hela tiden.

Blir sugen på träningsresa också

Ha en fin vecka. // Lissen

Helén i Vilrummet sa...

Jag skulle väldigt gärna vilja åka iväg på en träningsresa. Någon gång ska jag se till att ta mig råd, för de kostar ju en del. Tack för att du delar med dig av din upplevelse.
Kram Helén

Käthe Nilsson sa...

Kul att gruppen var mixad!

Villa Ell sa...

Förstår att man inte känner sig ensam när man hela tiden har att göra!
En riktigt inspirerande resa du har varit med om!

Visst är det skönt med "hemma helger" när man får mycket gjort men som du skrev utan att känna sig stressad så går det i ett i alla fall... jag vet känslan ;-)

Kram på dig
Sandra

anettan sa...

Det låter så spännande med alla dessa temaresor. Kram anette

LIFESTYLE & INTERIOR by Sessan sa...

Vad härligt det låter att ha tankats full av tränings inspiration. Det måste ha varit en härlig upplevelse, skulle önska jag var så frisk att jag hade vågat satsa på något sådant, för själen liksom.

Jag som en gång var prof dansare & spring tokig, klarar knappt gå en runda på stan, tragiskt *bläää (men det finns dom som har det värre!!)

Kram finaste du

Fru vardag sa...

Hej! Nu hittade jag din blogg;)! Den ska jag lägga till på bloglovin, så jag kan följa din vardag och dina äventyr:). Tack för kommentaren på bloggen tidigare idag. Kram Gabriela

Flower of Fame sa...

Låter som en superhärlig resa. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Finurliga Fröken sa...

Nån gång ska jag åka på en sån resa. De är en stor dröm som nu omformats till ett mål. Kram

Birgit sa...

Kul att du är så nöjd över resan!! Det är ju det viktigaste. Härligt med lite extra energi och inspiration så här på hösten :-) Får nog spara lite pengar för en träningsresa vore ju så kul! I framtiden nångång.
Sv: Du skulle visst klara Tjurruset - man får bara inte vara rädd för lera ;-) Det blir nog även nästa år för mig :-) Men ska nog janne och jag köra toughest i maj...
Kram

Anonym sa...

VILKEN UNDERBAR RESA; SÅ GLAD ATT DU VANN OCH FICK VARA MED : ) kramar Sofia