12 oktober 2014

"Höst för mig" Fotoutmaning


Denna söndag är temat "Höst för mig" i fotoutmaningen Vänner emellan. Jag har funderat på hur jag ska ta mig an detta. Höst för mig är ju ingenting positivt. Det är nog ingen som har missat att jag är en vår och sommarmänniska. Jag älskar sol och värme, det är där jag får min energi och inspiration. För mig är ju hösten något som tagit över efter sommaren, som gjort att sommaren tagit slut. När jag tänker höst så tänker jag på mörker, regn, blåst och kyla....

Men, det kanske är dags att vid snart 44 års ålder göra upp med hösten. Det är kanske dags att hitta något positivt med den. Det där som alla andra verkar 'se'. För att trots att det är höst, så känner jag mig inte låg och nere som jag brukar göra. Jag mår bra! Jag kanske i år kan börja gilla hösten lite smått. Ok, jag ska inte ta i och säga att jag nu helt plötsligt älskar hösten. Men jag kanske ska ta och hitta positiva saker med hösten. Det finns ju trots allt saker som är bra....

Som att man kan köpa en massa goda teer och dricka en hel massa ur stora muggar under filt i soffan. Man kan tända härliga doftljus, ja man kan fylla hela huset med ljus. Man kan sitta inne och läsa böcker utan dåligt samvete över att man måste fixa med saker utomhus, eftersom det troligen regnar ändå. Det blir en färgprakt utomhus. Höstmodet är förmodligen det allra snyggaste modet. Man kan tjuvstarta på julen och börja dricka glögg redan i början av november, eftersom julen är något jag gillar.
Fast mycket av det där kan man göra även på sommaren, förutom att gå i höstmode och dricka glögg då kanske! När jag läser vad ni andra skrivit om hösten så nämner ni vackra höstpromenader, lövkrattning, grytor som puttrar på spisen och picknickar med varm choklad. Idag är det faktiskt en sådan vacker höstdag här nere hos mig i Skåne. Men allra oftast, så innebär höst i Skåne regn på diagonalen, blåst och allmänt mörker och rusk. För mig kan inga grytor i världen lyfta upp det! :)

Men de vackra dagarna är ju faktiskt riktigt vackra! Det är ju det där med solen.....och värmen.... :)

För att se fler fina bilder kika in hos Maria.
18 kommentarer:

Flower of Fame sa...

Det sant i det du säger. Fast jag gillar också hösten mer och mer. Hade vi inte haft höst hade vi inte haft sommaren att längta efter. Ha en fin dag Kram Pernilla

Karin sa...

Så fina höstbilder den med ekollonen är ju superfin. Jag gillar verkligen hösten och allt som tillhör, regnkram Karin

Lena - Mina Fina Stunder sa...

Jättefina bilder, du har fångat höstens finaste färger!
Önskar dig en fin kväll! Kram Lena

Hemma på Sjuan sa...

Finns ju faktiskt en hel del fördelar med hösten! Men det känns mer ok om det varit en fin sommar :) Vackra bilder du tagit, kram Suss

Kristina Jönsson sa...

Ja du har så rätt om väder och vind, hum tokblåst menar jag men jag väljer att inte tänka på det. Jag tror nog att du kan lära dig att gilla hösten, du har redan bra tankar. Vilka vackra bilder från Lödde, inget jag hade någon aning om. Jag gillar också den plantskolan. Hälsa dottern att bilderna är jätte fina. Nu ska jag krypa ner i ett bad. Har tillbringat nästan hela dagen i handbolls hallen.
Kram kristina

Suz sa...

Men precis, hösten i Skåne är för det mesta blåst och regn på tvären! Och då måste vi få lov att sitta i soffan och mysa med en stor kopp te:) Visst kan det vara hur härligt som helst, men jag förstår vad du menar när du säger att det egentligen inte hjälper.
Men i år har vi en fantastisk höst och kanske är det därför den inte känns lika tung, inte än i varje fall. Och du, det är i princip tillåtet att dricka glögg precis när som helst - fråga vår mustare här i byn:) Sövdeglöggen är alkolholfri och smakar äpple och julkryddor, kan nästan drickas kall. Passar utmärkt att hälla i lite calvados eller whisky, men är god även utan alkohol också. Blev nästan lite sugen nu;)

Ha en fin söndagskväll!
Kram
Suz

Maria O sa...

Även om jag ju gillar hösten så håller jag med dig, varken regn eller blåst på "sne"är så värst kul. Å andra sidan är det just när vädret är sådär trist som man ska mysa inne och det gillar jag :)
Kram Maria

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Du har verkligen fångat höstens alla fina färger, det som gör hösten tycker jag, alla skiftningar. :-) Fortsatt skön Söndag Kramizz Laila

Hannis sa...

Du kommer nog att börja älska hösten också, blink, blink=))

Vi ser ju och upplever årstiderna så olika.
Som jag med vintern och julen...
Huva, men nu ska jag hitta sätt att klara av den också!

Kramen Hannis

Arja sa...

Halloj!
Fina bilder från en som inte gillar hösten ;O) Men jag tror att du mer & mer kommer att se/känna tjusningen av en vacker höst!
Ha d gott kram Arja

Melody and M.E sa...

Wow vilka vackra foton du bjuder på!
Ja idag har det varit en sådan där fin höstdag här i Skåne där man faktiskt kan gilla läget, men mörkret kommer alldeles för tidigt på dagarna!
Hur det än är, så tar jag hellre en kvällspromenad längs havet på sommaren än sitter uppkrupen i soffan under en filt i lyktors sken på vintern!
Kram M.E

Malin - stjärnflocka sa...

Älskar också vår sommar och värme.... Vackra bilder :)
I år äter jag D-vitaminer. Upptäckte förra våren att jag hade kraftig brist och tror att det kan vara en orsak till mitt mörkerhat.
Kram Malin

anettan sa...

Jag älskar hösten när det är vackra dagar och inte regn och rusk. Du bjuder i alla fall på vackra bilder. Kram Anette

Tatjanis sa...

Jag tror minsann att det är i år det vänder för dig ;-)

Njut av te och ljus. Hitta myset och unna dig att njuta av det.

Jag tycker allt att dina bilder är otroligt fina!!

Ha en fin söndag.

KRam - Tatjanis

LissenTo sa...

Ja man får försöka hitta det bästa i varje årstid. Även om det är lättare med en del ;-)

Kim sa...

Hösten är en jättebra årstid! Den bästa tiden att vara ute i skogen och den klart bästa tiden för löpning!

LIFESTYLE & INTERIOR by Sessan sa...

Älskar hösten!!!

Underbara bilder <3

Birgit sa...

Jag gillar ju alla årstider. Det jag gillar nästan mest med hösten är luften. Den är så mkt friskare och klarare och att springa på hösten är ju ren njutning. Men jag förstår dig, för är det nåt jag inte klarar av så är det regnrusk i mörker - usch!! Te kan ju uppväga lite... Kram ( men vackert är det iaf)