09 juli 2014

Trädgårdssnack


En sådan här mysig liten sittplats fanns i en av trädgårdarna jag besökte på Tusen Trädgårdar, den i Landskrona. Fint tycker jag! En liten oas i trädgården. Ett litet "rum". En plats där man kan pausa lite.

I går var det träff med Bokklubben och det var väldigt trevligt, precis som vanligt! Vi träffades i en av tjejernas kolonistuga, där är verkligen supermysigt! Och fint! Precis sådär som jag skulle vilja ha det, en massa prunkande rabatter, väldigt lummigt och helt enkelt väldigt trivsamt!

Det blev mycket trädgårdssnack eftersom de andra tjejerna har väldigt stort trädgårdsintresse och de kan en hel del. Det är perfekt för mig, som har ett nyvunnet intresse i trädgård och som har massor att lära sig. Det är som att umgås med levande trädgårdsböcker eller nåt!

Utan att behöva upprepa alla tips och råd jag fick, så kan jag ju dela med mig av ett. Ett personligt tips....börja! Helt enkelt - bara börja. Sätt igång. Gräv, flytta växter, plantera, testa.....! Ta det inte på så blodigt allvar, blir det fel så blir det fel. Och vad är fel...? Tja, om växterna dör kanske, men ändå....det är ju inte hela världen. Jag måste våga testa! Jag måste börja! Varför denna ständiga rädsla att det kanske inte blir som jag vill....att det ska bli "fel".......

Sluta nu Jennica. Nu! Ok...? Kan vi komma överens om det....sluta fåna dig och sätt igång! 4 kommentarer:

TITTILINA sa...

Det var ett bra råd! Bara börja!
Det ska jag ta åt mig och se till att få den där bolltisteln på plats :-)

Kram

Emma sa...

Tack för rådet Jennica. Nu kör vi! Kram!

Nellie - the Flying Hippo sa...

Jaaa, nu börjar vi! :D

Flower of Fame sa...

Klart du ska sätta igång. I trädgården blir det alltid fint. Ha en fin solig dag Kram Pernilla