10 juli 2014

Bara gör


På tal om det förra inlägget..... :)

Bara gör! Jag är så otroligt bra på att överanalysera saker och ting. "Tänk om...." är en fras som ständigt är närvarande. Ibland blir jag så fantastiskt trött på mig själv. Jag tycker själv att jag kommit långt i min personliga utveckling. Det är något jag verkligen tänkt mycket på de senaste åren och jag försöker verkligen jobba med mig själv så att jag ska få ut det mesta av livet. Och mig själv. Helt enkelt ha det så bra jag bara kan!

Nu låter kanske detta lite flummigt och som om jag har det jobbigt på nåt sätt. Som om jag tvingar mig själv att förändra mig på ett jobbigt sätt. Men inte riktigt så.... Jag har haft en tendens hela mitt liv, att hindra mig själv från att göra saker. Med ursäkten, eller argumentet att "tänk om det inte blir bra...", "tänk om det blir fel...." eller "jag kan ändå inte...".

Det där måste få ett slut! Och det går framåt, riktigt bra framåt. Jag tar för mig mer av livet och är mycket snällare mot mig själv. Men ibland trillar jag dit, och inom vissa områden har det helt enkelt tagit lite längre tid för mig själv att släppa de där gamla dumma tankarna.

En fras som är väldigt bra att använda är "Vad är det värsta som kan hända?". Och när man på allvar försöker besvara den, så känner man sig ofta lite dum....för det "värsta" är inte så himla farligt och det sätter saker och ting i perspektiv.

Så - två kloka tips två dagar i rad! 
"Bara gör!"
och ställ dig frågan
"Vad är det värsta som kan hända?" 1 kommentar:

Flower of Fame sa...

Två kloka tips jag ska ta med mig. Väldigt bra tankar. Ha en fin kväll Kram Pernilla