04 juni 2014

Lugnt. Tyst.

 
 
Onsdag kväll. Det har varit en regnig och grå dag. Lite sömnig sådär. Väldigt lite folk på jobbet, de flesta är på en utbildning i Stockholm. Tyst. Lugnt. Lite för lugnt.

Hämtar hem en liten tjej från dagis som berättar för mig i bilen att det finns bara en riktig prinsessa i vår familj, och det är hon! Hemma väntar stora tjejen med träningsvärken from hell, hon släpar sig fram, full av prat och berättar om prov och redovisning som hon gjort idag i skolan. En helt vanlig onsdag....härlig och fin, trots regn, grådask och sömnighet! Dessa tjejer....de gör verkligen livet värt att leva!

Nu sover de och det är åter tyst och lugnt. Fast nu är det mest skönt....nu får det gärna vara tyst. Och lugnt. Nu är det snart läggdags. Snart. Njuter lite till av denna stunden som är så mysig. Denna stunden då tystnaden och lugnet lagt sig över huset. Vetskapen att de där båda godingarna ligger där uppe och sover. Tryggt. Kärlek5 kommentarer:

Flower of Fame sa...

Det är härligt när det är tyst och lugnt. Det är det aldrig på mitt jobb. Fast hemma har jag det. Tur det. Ha en fin dag Kram Pernilla

Hanna sa...

Just den där stunden innan läggdags när alla barnen sover och jag har en liten stund för mina egna tankar är så rogivande.

Villa Ell sa...

Jag kan ärligt säga att jag älskar den stunden när mina killar somnat och man bara får vara lite innan det är dags att själv krypa ner..
Kul att du kikade in hos mig...
Ha en härlig torsdag
Kram Sandra

Lena sa...

Jag känner igen mig. Att komma hem efter en dag på jobbet och lyssna på barnen när de pratar om skolan/förskolan är kärlek.
Kram Lena

svart vitt och rött sa...

Härligt att komma hem efter en arbetsdag. Lugnt och skönt är härligt :-) Ha en go kommande nationaldag!