16 mars 2014

Sagrada Familia


Innan vi åkte till Barcelona så hade jag funderat lite på vad jag ville se under vårt besök. Givetvis så stod Sagrada Familia högt på den listan. Jag visste egentligen inte mer om denna kyrka än att den är extremt unik i sitt utförande, att fasaden skulle vara väldigt speciell och att man fortfarande håller på att färdigställa den. Ungefär så....

När jag väl stod där och tittade högt, högt upp mot alla torn och spiror, osannolika utsmyckningar och statyer så blev jag ändå mållös. Så stor....så hög....och så totalt annorlunda mot allt annat jag sett. Vi tittade, oohh:ade och aahhh:ade och fotograferade! Vi konstaterade också att kön för att komma in var jääättelång och att vi förmodligen kunde stå där hela dagen och ändå inte vara säker på att få komma in. Vi gick istället runt kyrkan och beundrade den från alla olika håll och kanter.

Vi upptäckte dock att man kunde beställa biljetter på nätet, så det gjorde vi och tog oss dit igen dagen efter. Och ojojoj vad glad jag är för att vi gjorde det! Det som väntade på oss där inne var något jag aldrig hade kunnat tänka mig. Helt osannolikt magiskt! Jag har så många bilder som jag vill visa er, men här kommer några stycken och jag hoppas att ni får en liten uppfattning om denna fantastiskt, magiska plats!
Lite smått fantastiska fakta.....arbetet med att bygga Sagrada Familia började 1882 och Antoni Gaudi ägnade hela sitt liv åt detta mästerverk. Han sa själv att det skulle ta ungefär 100 år och att han byggde en katedral för 2000-talet! Han ville bland annat ha 18 spiror och det högsta tornet på 170 meter är ännu inte påbörjat! Inträdesavgifterna är det som bekostar själva byggandet, och då känns det helt ok att betala.


7 kommentarer:

Hannis sa...

Häftigt!!
Det är magiskt att vandra på historiska platser.

Kram Hannis

Flower of Fame sa...

Vilken vacker byggnad, sagolik. Ha en fin dag Kram Pernilla

Choices by Annie sa...

Så fantastiskt vackert.
Kram
Annie

Anonym sa...

åhhh vad fint finis♥ Grattis igen till första platsen på bloggportalen, du är bäst! kram Sofia

Melody and M.E sa...

Vilken fantastisk byggnad! Jag blir alltid så imponerad över att de kunde bygga så förr utan kranar och all den teknik som finns idag.
Vackra foton också!
kram M.E

Birgit sa...

Okej, wow säger jag bara!! Så häftigt! Jag gillar kyrkor, för de flesta är så vackra och de stora så pampiga. Men jag är ju inte direkt religiös... men som turistmål. Förstår att du ville se den!

Kim sa...

Jättefina bilder! Jag har laddat upp mina bilder nu, ska ta och gå igenom dem i veckan tänkte jag och dela med mig lite!