15 mars 2014

Barcelona - vilken stad!


Nu är det en vecka sedan vi åkte till Barcelona, pappa, mamma, syrran och jag. Vi var där för att fira pappas 70-års dag och det var nog första gången på ungefär 20 år som vi gjorde en semesterresa tillsammans, bara vi fyra! Och vilken härlig resa det blev!

Den började dock sådär bra.....med att pappa hade feber och var egentligen krasslig hela tiden, och min syster blev matförgiftad efter bara några timmar i Barcelona och spydde både här och där.... Men - när det var klart så blev det bra! :)


Jag blev väldigt glatt överraskad av Barcelona! Jag förstod ju att det skulle vara en härlig stad, att vi skulle få uppleva våren, storstadspuls, god mat och folkvimmel. Men att staden skulle vara så vacker och ha så otroligt många vackra och fantastiska byggnader, det hade jag ingen aning om. Hela staden andades fantastisk arkitektur och design! Hela tiden närvarande var ju såklart Antoni Gaudi, som jag bara kände till namnet innan vi åkte dit, men som jag nu är helt överväldigad över!

Men allt var ju inte Gaudi, däremot storslaget ändå! Överallt dök det upp fantastiska byggnader och fasader! Vi promenerade massor och åkte också en sådan där turistbuss, "hop on, hop off" och vi åkte och gick verkligen runt hela Barcelona....nja, kanske inte riktigt. Barcelona är trots allt en stor stad, men det kändes som om vi verkligen såg Barcelona och fick uppleva både ny modern byggnadskonst och äldre arkitektur, helt otroligt.Och givetvis så tog jag en himla massa foton! Jag får dela upp mina Barcelonaupplevelser på ett par olika inlägg tror jag. Sagrada Familia säger jag bara....wow! Vilken upplevelse! Det fanns så många fantastiska upplevelser....

Och givetvis, så mysigt det var att få åka iväg bara vi fyra. Pappa var en kämpe som gick och gick och gick gata upp och gata ner, trots att han inte var helt kry. Mysigt att "bara få vara", gå och småprata eller inte säga något alls, fnissa och tramsa, diskutera och ha sig! Och att dela rum med AllraKärasteSyster!6 kommentarer:

Choices by Annie sa...

Verkar vara en fantastisk stad och ni verkar ha haft trevligt. Sådana där familjestunder är viktiga.
Önskar dig en fin lördag
KRam
Annie

svart vitt och rött sa...

Åh, vad mysigt!! Barcelona står på min "to go to-lista". Jättekul att få se bilder därifrån! Vill också!!! Ha det gott!

Hannis sa...

Så härligt! Ja, inte sjukorna förstås men staden.
Fina bilder!

Lessnar aldrig på Barca, känns som att det finns så mycket kvar att se fast jag varit där flera gånger.

Kramen Hannis

Suz sa...

Visst är Barcelona en härlig stad! Tyvärr blev min pappa bestulen på sin plånbok när vi var där, så mycket tid gick åt att polisanmäla, spärra kort etc etc. Men vi hann också med att se massor!

Det där med listorna känner jag så väl igen, är precis likadan:)

Ha en fin lördagskväll!
Kram
Suz

Birgit sa...

Wow! Vilka härliga bilder!! Jag har aldrig varit i Barcelona, men skulle vilja. Så mysigt att åka iväg med föräldrar och syster - det händer ju inte så ofta som vuxen! Jag har mest bara tagit det lugnt idag och "återhämtat" mig efter veckan. Det är superroligt med utbyte och i år var det nästan bästa gången, så här långt iaf :-) Men man blir lite trött!
KRAM

Home2tiny sa...

Vilken härlig resa vännen. Vi funderar på att åka dit i maj har du tips på bra boende o flyg så tar jag tacksamt emot det. Kramisar Tina