16 mars 2014

Att ligga efter


Förra helgen, i Barcelona. Vädret var härligt och allt kändes super! Just nu, såhär en vecka senare, är vädret inte så värst härligt. Det är regnigt och grått, och i går var det ju till och med storm. Allt är dock bara bra med mig, men jag kan ju inte säga att jag känner mig så 'on top of things'. Jag känner mig så efter med allt, det känns som om jag har en massa saker på mina att-göra-listor, både hemma och på jobbet. Jag avskyr att känna så, jag har försökt jobba in det här med framförhållning de senaste åren och tycker nog att jag blivit rätt bra på det. Jag brukar ha koll. Men just nu......nja, jag har halkat efter och jag känner att jag inte har den koll jag helst vill ha, och behöver.

Så, nu sitter jag här och försöker planera veckan vilket såklart är bra för att återfå kontrollen. Däremot så protesterar mitt inre lite grann och kommer nog att göra så tills jag är ikapp. Jag gillar ju inte att behöva ha en massa 'måsten' varje dag....jag vill, och behöver, ha några dagar som är oplanerade och som dessutom inte behöver innehålla några 'måsten'. Men, jag antar att det bara är att fortsätta beta av saker på mina listor tills jag är ikapp.

Och nu, nu ska försöka ignorera det faktum att jag egentligen behöver städa lite eftersom jag har ett par kompisar på middag i morgon. Men, jag tänker mig att det allra bästa är att börja veckan med en god natts sömn som innehåller tillräckligt många timmar för att få en bra start.

Så - nu ska jag hoppa i säng och tänka tillbaka på en mysig helg som inneburit mycket hemmamys med de goaste tjejerna i världen och ett trevligt födelsedagskalas för min lillasyster. Sov så gott!

6 kommentarer:

Hannis sa...

Håller med om sömnen.
Det är viktigare=))

Vet hur den där känslan av att ligga efter är. Gör det själv just nu, får ta tag i det idag.

Kram Hannis

Birgit sa...

Sova är alltid bra! Och det där med städning. En kompis sa till mig en gång när hon skulle komma på middag: "men städa inte så mkt, det är så skönt att komma hem till nån där allt inte är så fixat" - och hon har ju rätt. Självklart behövs det dammsugas och så, men man kanske inte behöver plocka bort varenda lite pryl bara för att man ska få besök. Hoppas du hinner i kapp i veckan! Så du är tillbaka på toppen.
KRAM

Milla sa...

Hej - ny läsare här! Tyckte det var så kul att läsa om din upplevelse av Barcelona - jag blev lika imponerad när jag var där första gången i höstas http://millaflower.blogspot.se/search/label/Barcelona) . Visst är det härligt med all denna arkitektur! kram Milla

Le petit jardin sa...

Barcelona, så häftigt!! jag vill dit!!

Kollat in dina inlägg och ser att där finns ju massor att se. Kul med den annorlunda kyrkan och att ni verkligen fick kommit in i den.

Sen att känna tvånget med måsten är aldrig kul, listor kan ju hjälpa till och du får kanse tilåtta dig ha en eller två dagar att vara oplanerade...för måsten är ju mest vi själva som skapar...konstig man är :)

ha en fin dag

kram Kajsa

Therese sa...

Så fine reisebrev fra Barcelona og jeg ble litt glad av bildet ditt øverst her.

Håper du får krysset av ting etter ting og snart føler deg ovenpå igjen. Det er slitsomt å henge etter.

Flotte tips fra ikea også. Den hylla var bare så smart.

Fin tirsdag til deg :)

Min plats i solen sa...

Åhhh, så gott ni hade det i Barcelona vännen! Mysigt att komma bort några dagar och mysa till det.

Ibland blir det så där. Att man hamnar back och känslan av att man inte hinner med allt man borde, måste och ska. Men du är klok du vännen som prioriterar sömn. Det är viktigt. Och det andra, ja det får komma efterhand helt enkelt. Dessutom har vi alla dammråttor och inte träffar vi familj och vänner för att inspektera deras städning inte. Nej, hellre lite dammråttor i hörnen och en värdinna som njuter tillsammans med sina gäster än en av städning helt slutkörd värdinna.

Ta hand om dig kära Jennica och glöm inte att du är bra precis som du är.♥

Kram Lotta