10 februari 2014

Ny vecka, nya tag


Måndag morgon. Jag har precis sagt hej då till min stora tjej som gick till skolbussen, jag och lillisen stannar hemma idag. Som en extradag för att samla kraft. Hon ligger och snusar i sin säng fortfarande, skönt. Jag sitter här och tänker att det är himla mysigt att ha så mycket tid för min stora tjej en morgon, det brukar ju gå i ett. Nu fick vi tid att prata lite medan hon stod och fixade håret och sådär.

Fick världens bästa överraskning igår när de kom till mig. Stora tjejen kom insläntrande och gav mig en puss i förbifarten, ungefär som vanligt. Lillisen kom galopperande och kastade sig om halsen på mig - "Maammaaaa!". Hon såg så pigg och glad ut! Och frisk!!! Så underbart härligt! Istället var vi två föräldrar som stod där i hallen och såg lite slitna ut....inte helt friska än med andra ord.

Lite senare stod jag och gjorde pannkakor till kvällsmat och stod och lyssnade till ljuden som fyllde huset. Musiken som kommer från stora tjejens rum, alla dofter som kommer från badrummet där hon hoppat i duschen och så småprat och andra små mysiga ljud från lillisens rum där hon lekte med sina hästar. Vanliga ljud. Barnljud. Friska ljud. Härligt!

Men, nu är det måndag och jag sitter här och undrar när jag ska sluta hosta. För övrigt känns det rätt ok. Trött i kroppen dock. Idag blir det en långsam dag. Jag tänkte att vi skulle ta en skön dag hemma, kanske ta en sväng till biblioteket och låna nya böcker. I eftermiddag blir det telefonmöte med jobbet, ett möte som inte kunde vänta. En liten mjukstart...

Hoppas ni får en fin måndag!

9 kommentarer:

Hannis sa...

Det går åt rätt håll!
Heja det!
Mysigt med kvittret från friska barn=))

Kram Hannis

Karin sa...

Ha en riktigt mysig dag tillsammans Karin

franmyllan sa...

Men vad mysigt det lät!
Ha en härlig kväll!
Kramis!

bara anna sa...

Här har förkylningen greppat tag om oss också. Alla utom mannen.
Får se om jag kan gå på yogan i morgon, inte för att den är för ansträngande utan för att jag är osäker på om jag kan andas riktigt i näsan, hoppas, hoppas för det här med yoga är så bra.

Kram

Sofia sa...

åhhh finis hoppas nu att det går åt rätt håll. Krya på er! Kram Sofia

dianasdrömmar sa...

Stor kram och krya på dig/Diana

Home2tiny sa...

Åå vad skönt att ni känner er bättre. Barnskratt är det bästa ljud ett hus kan fyllas med, det om något fyller ens hjärta med värme o kärlek. Stor varm kram till dig finaste. Tina

Flower of Fame sa...

Så mysigt det låter. Skönt ni är bättre. Ja min feber är seg och vill inte ge sig. Kram Pernilla

Maria sa...

Hördudu, nu får du ta och bli frisk för nästa fredag kommer jag och våldgästar. Om det är OK? Eller så blir jag sjuk lagom tills dess. Hoppas du har varit på jobbet idag och känner dig bättre!
Kram