12 december 2013

Skumtomtefudge


Idag är det bokstaven L i Decemberutmaningen, med DYI - Do it yourself - tema! Jag har tänkt och tänkt, men inte kommit på nåt alls. Däremot har jag gjort både Skumtomtefudge, Snickers och pysslat ihop julklappar till min familj, men det får ju vara hemligt här på bloggen eftersom de är flitiga läsare! Men, inget av detta börjar på L...

Därför blir det recept på Skumtomtefudge istället, det har faktiskt efterfrågats av några stycken efter att jag skrev om det i ett tidigare inlägg. Jag älskar skumtomtar så detta är himla gott tycker jag, sött som attans, men gillar man skumtomtar så gillar man detta!

Skumtomtefudge
10 stycken skumtomtar
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
100 g vit choklad

Klipp skumtomtarna i bitar. Koka upp allt utom chokladen och låt koka tills det har smält. Blanda i chokladen och rör tills det blir en smet. Häll upp i en form, ca 24 x 19 cm, klädd med plastfolie, låt svalna och skär upp i bitar.

Receptet kommer från boken "Monikas Jul - En riktigt god jul med Monika Ahlberg".

5 kommentarer:

Hannis sa...

Wiii! Det där snor jag!
Jag är bröd och godisansvarig till jul så det där ska det bli=))

Äntligen fredag gäspar jag och hoppas att du får en mysig helg//Kram Hannis

Hemma på Ekbacken sa...

Det lät så gott. Jag kommer helt klart bli barnens favorit om jag bjuder dom på det ;-)
Hoppas du får en fin lucia.
Kram Linda

Johanna | Tillvaron.se sa...

Vad roligt. Måste testas, men eftersom julpysslandet ligger efter får jag ta det nästa år. Men då ligger jag bra till tidsmässigt istället.

Birgit sa...

Låter enklare än polkagrisar... jag måste göra ett nytt försök, då med handskar - det var varmt!

Emilie J sa...

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se