13 december 2013

Lusse


Dagens tema i Decemberutmaningen är Lusse. Och här är min lilla lusse, som idag var tomte. Hon var så söt! Och så tagen av stundens allvar.... Det var luciatåg på dagis och framför en hel massa föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar stod ungefär 15 stycken 3- och 4-åringar och sjöng. Dessa dagisluciatåg....de är väl för härliga! Vissa barn sjunger för liv och lust! Andra, som vår lilla tjej, sjunger lite tyst eller inte alls och spanar mest in publiken. Det finns de som hoppar och studsar och lever sig in i sången och så finns det de som står blickstilla. Det finns de som ropar på "morfar" eller "mamma" eller vem de nu ser! Det är underbart!

Vår lilla tjej var som sagt tagen av stundens allvar. Hon har verkligen två sidor.....här hemma, med familjen och de hon känner väl, då står hon alltid i centrum. Hon pratar, sjunger och dansar helt ohämmat! Men inför främmande människor, då blir hon knäpptyst och stilla och kan tycka att det är lite jobbigt.

Men efter att alla sånger var sjungna och lite fika med saft och lussebulle hos oss, så blev det dock fart i henne och hon sprang runt runt med sina kompisar! Jag blir så himla glad av att se det!

Nu är hon och storasyrran med sin pappa och firar deras farfar som fyller år. Själv sitter jag här i soffan invirad i en stor filt och dricker glögg och äter lussebullar. Inte dumt alls! Jag är sådär skönt trött och det förvånar mig inte det minsta om jag skulle vakna upp här i soffan om några timmar....


7 kommentarer:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Vilken skön kväll du har! Vad tycker du om årets glögg förresten?
Klart du ska vara med ock springa. Jag räknar kallt med dig! Det finns inga undanflykter. :) Förresten, hur har du det med ryggen? Kram

CreandoPhoto sa...

:)
Så har våra barn alltid gjort. Lite tyst och betraktat publiken istället.
Tills nu, när sonen har blivit stor och spelar gitarrsolon från stora scenen på julkonserten :)

Anna Svensson sa...

Det är så mysigt med de där småttingarna. Vi hade två luciafirande dagarna efter varandra i veckan så nu är vi nöjda. I Frans luciatåg var det en liten kille som sjöng solo, Blinka lilla stjärna och på ENGELSKA. Då var inte ett öga torrt.
Önskar dig en skön lördag
//bara anna

Hemma på Ekbacken sa...

Vilken söt tomte :-)
Visst är det en speciell känsla att sitta och titta på sina barn när dom uppträder?
Önskar dig en skön och glöggig helg,
Kram Linda

Flower of Fame sa...

Så söt liten lussetomte. Den glöggen har vi också. Vacker flaska. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Sofia sa...

Vilken bedårande tomte och mums med glögg och lussekatter : ) bland det bästa med julen! kram på dig! Sofia

Birgit sa...

Så fin hon är :-)