06 december 2013

F som i Faller

Fy för sjutton vad det blåser! Idag är det F i decemberutmaningen och idag får det stå för Faller, för här faller allt möjligt. Det faller snö, det faller hagel, det faller träd, min port till trädgården har fallit på sniskan, soptunnor faller, små barn faller.....tja, det mesta faller faktiskt.

 

 Rent generellt så ogillar jag höst och vinter, men i synnerhet när vädret är såhär! Jag avskyr att behöva känna mig begränsad, att inte kunna ge mig ut som jag vill. Att behöva ställa in trevliga planer. Jäkla stormar rent ut sagt! Simone var inte kul, men jag undrar om inte Sven är värre faktiskt!

Idag sitter jag hemma och jobbar, barnen är dock på dagis och i skolan. Jag hade inga möten så det var helt ok att stanna hemma. Känns onödigt att ge sig ut och köra och att fastna på motorvägen en fredagskväll när jag bara vill hem är inget drömläge precis. Barnen går på dagis och skolan i närheten så jag kan hämta hem dem tidigare om det skulle behövas.
Jag hoppas verkligen att vinden avtar för det är lite läskigt. Inte för att jag tror att något ska hända oss, men jag vill helst inte att något träd ska dimpa ner på huset eller bilen. Det känns dyrt.... En port till ett plank som fallit på sniskan är ju en sak, ett träd på huset en helt annan!

Hoppas att ni ha det bra där ute i stormen!

15 kommentarer:

Hannis sa...

Inte trevligt när det blir sånt väder! Hoppas att det lugnar sig snart.

Här faller snön men det är liksom bara ett vanligt snöväder.
Trots det utbryter hysteri här=))

Kram Hannis

franmyllan sa...

Usch ja, ser ut som om ni fick det tuffare än vi. Det lugnar sig snart, på söndag ska det vara helt ok enligt SMHI, perfekt för lite adventsmys!
Kram!

Anna Svensson sa...

Här blåser väldigt men det är ingenting om man jämför med Gudrun. Så himla kallt är det med så i dag var det inte roligt att gå ut.
Skönt för dig att kunna jobba hemifrån en dag som denna.
Önskar dig en skön helg
//bara anna

Melody and M.E sa...

I dag har vi kryssat mellan nedfallna träd och även fått åka långa omvägar för det legat träd över vägen, så nog är "Faller" ett passande ord för denna fredag.
Tack och lov har vi hunnit fälla våra stora träd som stod runt huset, så ingen olycka har hänt hos oss.
Jag avskyr sådant här väder!
kram M.E

Flower of Fame sa...

Tråkigt när så mycket förstörs. Vi har hängsälgar, två av tre har vält. Får se om vi kan stötta upp den. Väldigt passande tolkning med faller. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Hanna sa...

Usch sånt väder är verkligen inte trevligt!

Choices by Annie sa...

Usch inte roligt när stormarna förstör och jag förstår rädslan. Här blåste det inte lika hårt som Simone gjorde men det snöade massor, drivsnö så det var livsfarligt att ge sig ut på vägarna så vi gjorde som du. Vi fixade om så att vi kunde vara hemma istället för att riskera något.

Fint F i allafall även fall det är skrämmande.
Ha en fin kväll
Annie

Tatjanis sa...

Hoppas att ni fick en mysig kväll!!! och att vädret har lugnat ner sig!

KRAM - Tatjanis

svart vitt och rött sa...

Ja jösses vad det har blåst! Sven var faktiskt inte nådig här i mina trakter :-) Ha en go kväll!

Birgit sa...

Oj, vad det stormar där nere! Här blåser det inte alls och vi har knappt nån snö. (vilket är så trist, för i december ska det vara snö, tycker jag) Imorgon ska jag och Freja iväg på shoppingtur, bara hon och jag - kul!
Trevlig helg!
Kram

ida andersson sa...

Usch! Hoppas de har lagt sig nu. Här hade vi nån form av vår/höst väder fram till igår. Då kom sven med hur mycket snö som helst och massa blåst. Ingen större skada vad jag har förstått men trevligt var de inte. Nu är han borta och kvar är ett vitt landskap och strålande sol. Kram

Home2tiny sa...

Ja fy vad otäck Sven var, gillar det inte alls när det blåser så. Nu har vinden lagt sig tack o liv men det ligger saker o träd precis överallt. Ha en mysig helg. Kramisar Tina

Suz sa...

Usch ja, den här stormen var inte att leka med! Hoppas ni klarade er fint.

Tack för att du kika in hos mig och lämnar avtryck:) Den där skumtomtefudgen du skrev om, den skulle vi bra gärna ha receptet på - här finns en familj som fullkomligen avgudar skumtomtar:)

Ha en fin andra advent!
Kram
Suz

dianasdrömmar sa...

Befann mig på en båt och fy sjutton vad det gungade kram Diana

Anna Margareta sa...

Idag är det mest bara höst igen. Det var faktiskt lite mysigt med snön som föll.
Kram!