05 december 2013

E som i Egentillverkat och Egendesignat Vad jag har tänkt! Och vad jag har funderat! Vad har jag gjort själv som börjar på E?!? Kan jag göra nåt idag? Kan jag baka något som börjar på E? Men nej, jag har inte kunnat komma på en endaste sak som jag skapat som börjar på E! Och då har jag ändå gjort en del grejor genom åren... Varför denna tankeverksamhet på bokstaven E, kan man ju fråga sig. Jo, decemberutmaningen såklart! Idag är det bokstaven E som gäller, med tillägget DYI, dvs Do It Yourself.

Jag har tjuvkikat lite på de andra som är med i utmaningen och jag ser minsann att flera har haft svårt. Att det är fler än jag som tar till E som i Egengjort, Egenpysslat och så vidare. Ville egentligen inte det, men jag kommer verkligen inte på nåt!

Så, idag blir det fokus på egengjort och egendesignat. Det var nämligen ett par av ledorden för det företag jag har haft tillsammans med min vän Nellie. Vi har det visserligen fortfarande men håller på att lägga ner. Vi hade ett företag som hette Kanel & Cayenne och det var en webbutik där vi sålde många egendesignade och egentillverkade saker. Vi köpte även in en del sortiment från små leverantörer, gärna svenska och ännu hellre lokala som hade en bra filosofi kring sina produkter. Vi arrangerade också olika inspirationsföreläsningar och kurser. Det var riktigt roligt! Vi hade ambitionen att detta skulle växa till att bli en fysisk butik en dag, men för att göra en lång historia kort så kom livet emellan och grusade våra drömmar. Samt att vi hamnade i ett läge där vi antingen fick lägga mycket mer tid för att få det att löna sig eller lägga ner. Även om utgången inte blev vad vi hoppats på, så är jag väldigt glad att ha varit med om denna resan. Det var otroligt roligt och jag lärde mig massor, lika mycket om företagande som om mig själv tror jag!

Så, idag visar jag bilder på mina och Nellies egentillverkade och egendesignade saker!
8 kommentarer:

Flower of Fame sa...

Så fina egendesignade smycken du har gjort. Ha en fin kväll Kram Pernilla

franmyllan sa...

Fina saker du gjort! Man blir riktigt glad av örhängena :) Ja bokstaven E var lite trixig...
Kram!

Tatjanis sa...

Inte enkelt idag inte, men du lyckades ju strålande!!!

Finfina smycken du gjort!

Kram - Tatjanis

Hannis sa...

Så fina saker säger jag också!

Det där med företagande är svårt,
men hur det än blir så tror jag att man växer av att prova.
Det är det där med att tordas.
Och det gjorde ju ni=))

Kram och fin helg//Hannis

dianasdrömmar sa...

Åh,vad duktig du är kram Diana

Sofia sa...

Jättefina smycken. Företagande verkar väldigt tufft med hård konkurrens från alla håll! kramar i massor Sofia

Nellie - the Flying Hippo sa...

Those were the days. Nu blur jag dessutom påmind om att vi har lite att ta tag i där, innan nyår. Lika bra att ta tjuren vid hornen snart... Kram

Choices by Annie sa...

Men så mycket fint du skapat, armbanden är fantastiska.
Som svar på din fråga angående Ftalater. Tyvärr innehåller många plasttryck detta gift i mindre eller mer mängd. Men jag har som regel att strunta i plasttryck överlag då jag känner att plast som plast, vi vet ju att det är giftigt. Så gissa om min lycka när jag hittar snygga kläder med aplikationer på istället, eller ekologiska tröjor med snyggt färgat mönster. Mycket bättre både för miljön och människan.

Önskar dig en härlig kväll
Kram
Annie