04 december 2013

D som i Datumljus


Varje år i december och inför julen så återkommer gamla traditioner som hängt med i alla år. Sedan tillkommer vissa nya och det är alltid lika speciellt att få skapa sina egna traditioner tycker jag. Men en sån där gammal tradition som hängt med ända sedan jag var barn är datumljus, ett sånt finns i mitt kök varje år. Både tjejerna och jag tycker det är mysigt att tända det varje morgon till frukosten medan vi tittar på julkalendern och mumsar smörgåsar och fil. Så idag fick D:et stå för datumljus.

Tänk att det bara är två och en halv vecka kvar att jobba innan julledigheten, i alla fall för mig. Så himla skönt! Josefine sa idag att november höll på i all evighet medan december går så väldigt fort! Och det kan jag hålla med om. Dagarna och tiden går väldigt fort nu. Mycket som skall hinnas med, både på jobbet och privat. Försöker att inte låta mig stressas utan gör upp planer och listor för att få lite struktur på allt som skall göras under dessa veckor.

Det ska verkligen bli skönt att vara ledig! Hösten har varit ganska tuff på jobbfronten. Men ändå, jag måste säga att hösten trots allt varit helt ok, rent personligt och privat. Jag är ju, som jag sagt förr, en vår- och sommarmänniska. Jag lever för ljuset, solen och värmen! På hösten brukar jag mest vilja gå i ide och humöret brukar gå ner. Men i år tycker jag att det har känts annorlunda, livet har fortsatt att kännas lätt och bra. Kanske beror det på den långa, härliga sommaren, kanske beror det på att hösten trots allt varit väldigt fin eller så beror det helt enkelt på att jag mår väldigt bra i livet just nu! Orsaken är egentligen mindre viktig. Men nu är det julen och ledigheten jag ser fram emot!

10 kommentarer:

Tatjanis sa...

Härligt inlägg och jag blir smått nostalgisk när jag läser, datumljus - så många minnen! Fint bidrag och du, jag är glad att hösten känts bättre än annars :-) Feelgood!

Ha en fin kväll!
Kram //Tatjanis

franmyllan sa...

Vilken nostalgitripp! Kommer ihåg att mormor och morfar alltid hade ett datumljus som man med spänning tände var kväll.

Tror också att den här sommaren har hjälp mycket, helt plötsligt är det december och snart vår igen, utan att man känt av en lång och grå höst.
Kram!

Flower of Fame sa...

Håller med om att sommaren och hösten har varit så bra att vips blev det December. Kanske resten av vintern också kan gå fort så vi snart har härlig vår igen. Fint bidrag! Kram Pernilla

dianasdrömmar sa...

Ja, hjälp vad fort det går, hinner inte riktigt med :) kram Diana

Melody and M.E sa...

Datumljus var en tradition även här, men sedan två år tillbaka växlar vi vårt boende mellan hus på landet och lägenhet i staden, så förra året insåg jag att det inte blev något flyt på datumljusets brinntid. I år är första året vi inget har och jag saknar det verkligen.
Så härligt det är att läsa om att du mår så bra och trivs även i vintermånaderna!
Kram M.E

Queen of Kammebornia sa...

Visst är det mysigt med julkalendern! Och datumljus :) Jag önskade mig alltid det när jag var liten. Kanske ska gå och köpa ett nu! Kram!

Hannis sa...

Men åh! Datumljus, det var länge sen.

Förstår att du ser fram emot ledighet.
Jag ser fram emot 10 dagar utan väckarklocka och att gå upp 03.
Frukost i sängen och bara njuta=))

Kramen Hannis

Sofia sa...

Hi hi datumljus har jag aldrig haft men det verkar mysigt! Ja julledighet ska bli skönt : ) kram Sofia

Sofia sa...

ps. det var paranötter i tekakorna mums : ) kram Sofia

Birgit sa...

Härligt att höra att du mår bra! Och varför fundera på varför, istället bara njuta av att det är bra!! Jag gillar oxå julen, alla ljus, stjärnor och pynt. Sen är ju julen alltid lite nostalgisk och ibland blir jag lite låg. MEN för det mesta försöker jag bara mysa och njuta av att barnen formligen älskar julen och allt som hör till.
KRAM