09 december 2013

En dag med snö


I två dagar rasade stormen Sven. Han härjade, rev och slet i både hus och natur. När han väl lugnade sig på fredagskvällen så började det snöa och när vi vaknade på lördagen så var det till en alldeles vit trädgård. Stora flingor föll hela förmiddagen och framåt lunchtid så hade vi cirka 10 cm snö. Tjejerna blev helt till sig och Johanna ville ut direkt och åka pulka! Nu blev det inte så eftersom planen för lördagen var det årliga julbaket hemma hos mamma. Vi träffas alltid runt den 9 december, jag, mamma och min syster, och så bakar vi pepparkakor och lussekatter och tjejerna dekorerar pepparkakshus. Supermysigt!


På söndagen däremot blev det pulkaåkning, och tur var det att vi gav oss ut på förmiddagen eftersom det blev plusgrader framåt dagen och på kvällen var all snö ett minne blott! Jag är ingen vinter- och snömänniska alls. Tycker visserligen att det är vackert och att det lyser upp, men är lite tråkig och tycker att det negativa tyvärr drar ner det vackra. Men när väl alla kläder tagits på och vi kommit ut så hade vi en kul stund i pulkabacken. Speciellt kul var det eftersom Johanna tyckte det var så himla roligt! Hon skrattade högt när hon susade ner för backen!


En snögubbe lyckades vi få till också. Då var snön jätteblöt och det töade rejält. Han blev allt annat än vacker....han såg ut som något från en skräckfilm som skulle jaga oss i våra drömmar...... Men Johanna gillade honom! :)6 kommentarer:

Hannis sa...

Sötnosen!
Jag tycker att just det där är så härligt med vintern (fast jag inte gillar den alls egentligen), att höra barns skratt i snölekar.

Sen ska inte en snögubbe vara vacker! Dom ska vara lite läskiga=))

Kramen Hannis

Kim sa...

Härligt! Ni hade klart mer snö än vi.

dianasdrömmar sa...

Mysigt, hur söt kan man va? kram Diana

Melody and M.E sa...

Vilka underbara foton! Så söt hon är!
Nu har jag läst ifatt, slocknat i soffan oförskämt tidigt varenda kväll, så jag har inte orkat hänga med
i decemberutmaningen som jag tänkt mig.
Men nu hoppas jag att jag är på banan igen!
Kram M.E

Birgit sa...

Snö i Skåne är inte kul, iaf inte som jag minns det.
Här uppe SKA det vara snö! Och gärna mycket! Nu har vi plusgrader och regn i luften, urtrist! Det är mörkt på morgonen när man far till jobbet och mörkt när man far hem. Det är blött, halt och otrevligt ute... nä, jag vill ha vinter nu!! Tjejerna vill oxå det!! Helgens skidtävling fick ställas in, för vi har för lite snö.. det är ju december!!
Ha en fortsatt bra dag! KRAM

Sofia sa...

GULLUNGE : ) söt som en pralin! kram Sofia