30 december 2013

Att reflektera över årets tema


Detta årets tema och nyårslöfte till mig själv var ju att förbättra mitt självförtroende när det gäller min kompetens, både privat och i jobbet. Det har varit ganska tufft faktiskt. Mest för att det var, för mig, ett väldigt utmanande löfte. Det är ju inte "bara" att höja sitt självförtroende, det kräver tid. Och därför är detta ett tema eller löfte som jag kommer fortsätta att arbeta med, men efter att ha haft det som tema detta året har jag lagt en bra grund för mig själv.

Vad har jag då gjort? Jo, jag har funderat mycket över vad jag vill och vad jag tycker är roligt. Vad vill jag vara bra på... Jag har sedan försökt se till att lära mig mer om dessa områden, på ganska enkla sätt. Jag har varit på en del föreläsningar som handlat om inredningstrender till exempel. Jag har också stuckit ut hakan lite och öppet vågat visa att jag är intresserad av detta, dvs inredning, färg, form, design, bild, text och så vidare. Jag har pratat om detta "som om jag vet", dvs jag vet faktiskt en del om det här!

Jag försöker också sluta att använda ord som 'tror', 'kanske', 'nog', 'liksom' och så vidare när jag pratar om mig själv. Jag är långt ifrån bra på detta ännu, men jag har börjat bli väldigt medveten om att jag gör så. "Jo....jag är nog ganska sådär bra på det, fast kanske inte så bra....liksom....." Ja, ni hör ju själva.  :)

Fler konkreta saker jag gjort under året är att jag regelbundet träffat en coach under en period. Hon kom väldigt snabbt fram till att jag vet vad jag vill göra, i alla fall inom vilket område jag vill röra mig. Det som är mitt problem är....just det, självförtroende och självkänsla. På ett sätt är jag så trygg i mig själv, på ett annat har jag mycket att jobba med.

Ett stort steg som jag tagit är att jag just nu arbetar med en annan tjänst inom en annan del av det företag jag arbetar på. Det är ett föräldraledighetsvikariat som jag fick reda på och den tjänsten var på exakt den del i företaget som jag skulle vilja jobba på. Jag har nu varit där sedan i augusti och tanken är att jag ska vara där till mars och sedan återvända till mitt vanliga jobb. Tjänsten i sig är inget jag är så värst intresserad av, men den har givit mig chansen att arbeta på den avdelning jag är nyfiken på. Jag har lärt mig mycket om vad de gör och jag har dessutom lärt mig mycket inom de områden jag är intresserad av.

Jag avslutade året med att skicka in en jobbansökan för ett jobb på just denna avdelning. I mina ögon lite av en drömtjänst. Det är läskigt, men jag är oerhört stolt över mig själv att jag vågade ta detta steget. Det skulle innebära att jag helt byter arbetsuppgifter, men det innebär också att jag är på helt rätt väg mot mitt slutgiltiga mål!

8 kommentarer:

Flower of Fame sa...

Så modigt av dig att ta steget. Tro på sig själv är nog det svåraste att vara bra på. Heja dig ! Ha en fin dag Kram Pernilla

Helén i Vilrummet sa...

Heja heja! Jag håller tummen hårt hårt att du ska få jobbet och fortsätta din utveckling av ditt jag. Härligt att du vågade! Jag tror på dig!
Kram helén

Choices by Annie sa...

Hejja dig, det där med självförtroende är inte enkelt alla gånger, men det verkar som om du är på bra väg. Tänk om man kunde önska sig självförtroende, då hade jag nog gjort det;)

Så roligt att ha hittat dig och jag ser fram emot att få följa med dig under 2014 året då du ror i hamn ditt drömjobb;)

En stor kram till dig och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig.
Anniej

Hannis sa...

Här är en till som ropar heja!!!
För att vinna måste man våga är en sliten klyscha som faktiskt är sann.
Och det tar en del arbete på det personliga planet för att ta sig dit!
Så bra jobbat med dig själv!!!
Jag håller tummarna för dig=))

Kram Hannis

Birgit sa...

Det har väl gått jättebra för dig i år!! Tycker du ska sträcka på dig och vara stolt :-) Håller tummarna för jobbet du sökte!!
Sv: Ja, det är så skönt att vara tillbaka på banan igen, även om vi inte är helt 100% friska.
Om vi inte hörs innan, så GOTT NYTT ÅR!
Kram

Sofia sa...

Du kommer att lyckas! Framtiden är din! Heja min fina vän Jennica kram din bloggvän i Hjo/Sofia

Nellie - the Flying Hippo sa...

Du har kommit långt min kära vän! Var nu riktigt stolt över dig själv. :) Kram

dianasdrömmar sa...

Hejja, hejja och gott nytt år kram Diana