24 november 2013

Julen närmar sig


Om en vecka är det december månad och förste advent. Det är svårt att tänka sig en dag som denna, då det visserligen varit himla kallt men solen har lyst på oss hela dagen från en blå himmel. Det är bara precis senaste veckan som det blivit kallt och i fredags var första dagen då Johanna hade sina nya vinterytterkläder på sig på dagis. Och i tisdags var första dagen då jag behövde skrapa rutorna på bilen! Det känns som om det är sent, men inte mig emot!

Jag ser fram emot att få göra fint till förste advent här hemma. Första julen i mitt hus. Ser fram emot att kika igenom vad jag har för ljusstakar och stjärnor och vad som passar här och vad jag kanske behöver komplettera med. Ser fram emot att skapa nya traditioner för mig och tjejerna här. Idag har vi bestämt plats för granen och det första julgodiset har gjorts. Igår bakade vi dessutom pepparkakor med en kompis till mig och hennes barn. Så jodå....julen är på väg i år också!

Och i år tänker jag minsann njuta länge och mycket. Jossan sa i dag att hon minsann tyckte att vi skulle ta in granen redan andre advent för att kunna njuta av julen längre. Tror minsann att jag ska göra som hon säger! Och glögg, jag ska dricka massor av glögg!

För övrigt är det mycket jobb....och alldeles för lite tid här inne på bloggen. Och för lite tid inne hos er på era bloggar. Det märks i min besöksstatistik, den dalar. Hoppas det blir lite mer tid för bloggandet i nästa vecka, det är ju så kul!

Nu är det hög tid att gå och lägga sig! Ikväll somnar jag bredvid min stora tjej som ville sova hos mig. Ska ligga där och snusa på henne och fundera över julen. Kram på er!

6 kommentarer:

Hannis sa...

Ser fram emot julen.
För ledigheten och böckerna.
Familjemyset och maten. Pyntar gör jag inte så mycket=)) Men lite ska fram.

Det där med att skapa nya traditioner är lite mysigt.
Och jag tror att det är bra att njuta länge, det mår man bra av!

Hoppas att du får tid för lite återhämtning i allt jobbande/Kram Hannis

TIDSOPTIMISTEN sa...

Jag ser också fram emot december och julen lite grann förstås - ska också försöka njuta lite mer med mumsig glögg. Här åkte det in en kartong från förrådet i helgen så nu har jag lite koll på vad som finns och det där myset med barnen i sängen kan jag sakna ibland ;)

Kram Ullis

Sofia sa...

Åhhh så glad jag är för din och tjejernas skull så mysigt ni kommer att ha det i jul och under december : ) kramar i massor! Sofia

Hemma på Ekbacken sa...

Det låter som ni kommer få en helt fantastiskt jul. Och visst längtar jag med, vi har det ju lite lika med nya hem båda två. Det känns som en nystart i allt man gör. Så in med nya stjärnor, glitter och glögg :-)
Kram Linda

Hanna sa...

Det är så mysigt med julstök!

dianasdrömmar sa...

Så mysigt att det snart är jul kram Diana