05 november 2013

En sen kvällshälsning

En kvällskornig bild på en del av mitt vardagsrum

Tänkte bara titta in och säga hej! Eller kanske god natt....
Det har varit ett par hektiska dagar med mycket jobb, både dagtid och kvällstid. Däremellan har jag myst med mina gosiga tjejer som ju kom till mig igår. Intensiteten höjs verkligen med 100% när de kommer hit, på ett positivt sätt såklart. Men det blir ett helt annat tempo och en hel massa som skall hinnas med på kvällarna. Det ska lagas mat, det ska ätas, det ska plockas undan efter mat - bara detta tar ju en halv evighet och är ackompanjerat av högljudda protester av den lilla tjejen som tycker att jag är urtråkig. Och saken är ju att även jag tycker det är urtråkigt.... Hon vill ju hellre leka = dåligt samvete nummer 1.

När då alla dessa köksbestyr är klara så leker jag med henne. Då tar dåligt samvete nummer 2 vid, nämligen den stora tjejen som ännu inte fått någon uppmärksamhet. Hon har troligen läxor och prov som hon behöver hjälp med och såklart även lite mys och samtal. Det blir det när den lilla har somnat. Som sagt dåligt samvete nummer 2.

Jajaja....jag har än så länge inte hittat någon ultimat lösning på hur man hinner med en miljon saker på ett par timmar samtidigt som alla är superdupernöjda. Men jag anstränger mig i alla fall till mitt yttersta för att båda tjejerna ska få lika mycket uppmärksamhet och tid av mig. Jag försöker att skapa ett lugn och en mysig stämning även om jag ibland har en inre stress över allt som ska hinnas med och den där önskan om att det ska bli så bra som möjligt hela tiden.

Jag tror inte att jag är själv precis om att känna såhär....nån mer?

Nu är det over and out för idag - natti natt!4 kommentarer:

Sofia sa...

du är världens bästa mamma till dina fina tjejer kram på dig finis/ Sofia

TIDSOPTIMISTEN sa...

Ja dåligt samvete har man tampats med ända tills barnen kom i tonåren tror jag, men jag tror alla har det så oavsett livssituation man tycker nog alltid att det är nåt man borde borde göra eller kan ha gjort bättre - men man gör så gott man kan helt enkelt och jag tror man tar mer skada själv (än barnen) av det där dåliga samvete ;)

Kram ullis

Cissi sa...

Är så svårt det där med att räcka till för barnens olika behov, och sköta allt runt omkring.. Många dagar känns det verkligen som man simmar mot strömmen - av tvätt, städning, lekar "men lyssna på mig, matlagning och disk -så nej, du är inte ensam om att känna så <3 massa kramar

Hannis sa...

Det där att få ihop vardagen utan dåligt samvete tror jag är en kamp för de flesta.
Tycker att du ska ge dig själv en klapp på axeln och tänk på att du gör ditt bästa. Tror du är en fantastisk mamma!!

Du har rätt när det gäller boken=))
Den här boken är en sammanslagning av alla hennes böcker.
Och det där med gud, jag tänker att gud är ju lite olika i allas ögon. Jag ser det som en högre makt (andlig) för ska jag tänka gud då börjar jag tänka religion och då blir det snurrigt=))
Vilken avhandling det här blev!

Hoppas att du får ett mjukt och fint avslut på veckan/Kram Hannis