08 oktober 2013

Att älska bibliotek

Jag och Johanna har varit på biblioteket idag. Vi lämnade de böcker vi haft hemma och valde nya. Vissa gånger tar det lång tid att hitta något vi vill läsa, och andra dagar, som idag, så gick det snabbt. Det fanns väldigt många som vi ville ta med hem! En film slank också med.

Jag gillar verkligen bibliotek! Jag har gått regelbundet till biblioteket nästan hela mitt liv, med undantag för några år. Jag gick med Josefine när hon var liten och ända fram tills dess att hon började låna sina böcker själv på skolan. Nu är det Johanna och jag som lånar böcker ungefär var fjärde vecka. Själv går jag också regelbundet. Jag lånar böcker till min bokklubb, ljudböcker, fina trädgårds- och inredningsböcker och så tidningar. Massor av tidningar. 

Båda tjejerna har alltid gillat att gå till biblioteket. Vi lånar, sitter ner och läser en stund,  ritar och lägger pussel, eller vad de nu har för kul saker att hitta på. Nu för tiden är det ju som sagt bara jag och Johanna, men himla mysigt är det.

Jag gick själv med min mamma. Vi hade ett jättefint bibliotek i staden jag bodde i när jag var liten. De byggde ett nytt kommer jag ihåg. Man kunde sitta i mjuka fåtöljer och lyssna på sagor i hörlurar. Och så kunde man rita. Och ibland se på film. Jag minns faktiskt första gången jag lånade på vuxenavdelningen. Jag kommer ihåg att mamma sa att nu kan du faktiskt följa med mig och se om du kan hitta någon bok här. Det var på ett annat bibliotek, i en annan by. Jag inser att jag kommer att framstå som världens nörd, när jag erkänner att jag till och med minns vilken bok det var jag lånade! "Miss Marples sista fall" av Agatha Christie. :)

Men, jag har alltid älskat böcker och bibliotek. Spenderade faktiskt lunchen inne i bokhandeln idag och hittade flera böcker som jag ska önska till min födelsedag och i julklapp. 

En riktig bokdag i dag med andra ord!


7 kommentarer:

Kim sa...

Bokdagar är bäst! Jag gillar också bibliotek och hur de luktar! :) Med allt pendlande så kommer jag ju att läsa massor. Kanske dags att skaffa lånekort i Höör och spana in bibblan här!

TIDSOPTIMISTEN sa...

Jag minns också biblioteksstunderna när jag var liten och allrahelst när man satt med hörlurarna och lyssnade ;) Det blev en del bibblan besök med barnen när de var små men sen de började mellanstadiet har de som sagt skött lånandet själva och de där besöken har försvunnit - inte ens jag går dit själv och lånar fast jag gillar miljön och atmosfären. Jag får så många böcker av en kompis som är en riktig bokmal att jag inte ens hinner läsa dem.

Kram ullis

ANNETTE sa...

Ja, visst är bibliotek mysiga, men är där alldeles för sällan tyvärr.
Vi ses på fredag! Ska bli kul.
Kram

Nellie - the Flying Hippo sa...

Du har ju fått till kalendern! Lite förvånande (på ett bra sätt)att du valt gult måste jag säga. :) Kram

Jennica... sa...

@Nellie: Hahahaha, jag vet! Men jag gillade texten....hade den funnits i rosa hade jag givetvis valt det! :)
Kram!

ida andersson sa...

Jag älskar också biblioteket! Fantastiskt att gå runt och välja böcker. Känner mig alltid så lugn där. Sonen och jag går ofta dit och lånar böcker. Kram

Birgit sa...

Jag tycker också det är mysigt att gå på bibblan. Mina barn kommer alltid hem med världens hög med böcker. De kanske inte alltid hinner läsa allt de lånar, men jag tycker det är så härligt att de gillar böcker och att leta spännande och roliga böcker. Jag har själv en hög på sängbordet som jag inte har läst än, men jag ska. Har precis avslutat ett bokmoment på engelskan så nu har jag lite mer tid.
Om vi inte hörs mer, så ha en trevlig helg!
KRAM