07 september 2013

Trädgårdsdag nr 1


Idag stod det trädgårdsfix på schemat och det är precis det som hela dagen har ägnats åt. Nu är jag rätt mör kan jag meddela! Har landat i soffan, nyduschad och har ätit middag. Nu ska det bli lite popcorn och en film, om jag kan hålla ögonen öppna vill säga.

Jag har hunnit med en hel del tycker jag, det tar längre tid än man tror. Jag har klippt gräset på framsidan (eller ogräset rättare sagt). Jag har rensat rabatter och mellan stenarna. Jag har borstat hela huset fritt från spindelväv, herregud vad mycket spindlar det är överallt! Och så har jag klippt körsbärsträdet och äppelträdet, det är äppelträdet som tagit musten ur mig! Det är rätt tungt att såga ner grenar måste jag säga! Men nu är det bättre, fast det kunde tagits ner även på höjden, men det fixade jag inte riktigt idag. Nöjd är jag i alla fall!

Plockade in en hel del äpplen också, fast de allra flesta är maskätna eller ruttna, direkt på grenarna. Det är lite tråkigt faktiskt. Det är nog bara ett äpple på tio som går att använda. De är å andra sidan väldigt fina!


Jag har även hunnit med ett besök hos en tjej jag känner som bor några hus bort. Hon har en jättefin trädgård och hon gav mig en guidad tur. Jag fick massor av inspiration och idéer. Sedan följde hon med mig hem en sväng och så kikade vi på min inte alls lika inspirerande trädgård och pratade om hur man skulle kunna förvandla den med små medel.

I morgon är det dags för trädgårdsdag nr 2 - och då kommer det hända grejor kan jag meddela! :)


9 kommentarer:

Sofia sa...

åhhh vad du är duktig fina Jennica. Ser fram emot att läsa om dagens fix : ) Idag kommer min storebror förbi på lunch. Han är på genomresa från Skåne till Mora där han bor. Min familj är utspridda i hela Sverige : / Helsingborg, Mora, Stockholm och Hjo just nu! kram Sofia

Kim sa...

"Det är äppelträdet som tagit musten ur mig" Hahahaha, good one!!

Anonym sa...

Släng inga äpplen! Gör äppelmos av dem.Det är enkelt att göra. Jag fryser in moset i lagom portioner i fryspåsar. Så duktig du är!
Kram mamma

Björn sa...

Närodlat och ekologiskt.

Bättre blir det inte.

Jennica... sa...

Mamma: Jag slänger bara de som är ruttna och maskätna - det måste väl vara ok?!

Kimman: Tänkte jag inte ens på! :)

Björn sa...

Känner att detta är mitt ämne.
Eftersom det är jag, mestadels, som skalar äpplena.
Nähä, här skalar man bort det ruttna och maskätna. Allt annat är OK. Hur skulle det se ut om man kastar bort det ekologiskt och närodlade frukterna.

Anonym sa...

Jag håller med pappa. Vi tar till vara alla äpplen och använder det som inte är ruttet på dem. Ibland blir det bara en liten bit kvar. De äpplen som inte är ruttna eller maskätna äter vi upp.

Jennica... sa...

Ok då....hädanefter kastas bara de ruttna! :)

Hemma på Ekbacken sa...

Visst är det en skön känsla när man haft dagen ute och varit trädgårdsnyttig.
Kram Linda