29 juni 2013

Memory lane


I det här huset bodde jag fram till jag var 10 år. Det ligger i Oskarshamn i Småland och där har vi precis varit och hälsat på. Ja, vi hälsade inte på i detta huset utan vi var hos de vi bodde grannar med då och som jag hade som lite extraföräldrar när jag var liten. De har en son som är tre år äldre än mig och han var såklart stor idol! Det var riktigt trevligt att vara tillbaka och att träffa dem igen!

Det var väldigt, väldigt länge sedan jag var där uppe och jag blev lite nostalgisk! Och det är konstigt, även om jag inte varit där på kanske 15 år så kändes det på ett sätt som om det inte var så länge sen. Vissa saker har såklart förändrats medan andra var precis som förr. Vi gick en runda i området och på ett sätt ser det precis likadant ut! Det ligger precis vid Kalmar sund och det är riktigt vackert. Jag hade faktiskt kunnat tänka mig att bo där, det är en riktig idyll på många sätt. En dag tog vi en runda i stan och själva stadskärnan hade dock definitivt mer att önska. Inte alls många butiker, väldigt få faktiskt och det var ganska dött. Synd på en annars fin liten stad.


Vi tog även en tur och kikade på min gamla skola. Den ser ut som ett vanligt hus och jag har för mig att vi var ungefär 60 barn på skolan när jag gick där! Det fanns tre klassrum och under min tid där byggdes en idrottssal och matsal, från början åt vi och hade gympa i ett klassrum! Skolan finns kvar och används och den ligger i en riktigt fin miljö.


Så, det blev några dagar då jag gick runt på "memory lane"! Riktigt mysigt!

Nu är vi tillbaka hemma igen och det är ingen munter historia precis. Regnet öser ner och det känns mer som höst än som sommar just nu....sitter i köket med tända ljus och dricker te.... Vill hellre sitta i solljuset med ett glas kall flädersaft....eller kanske lite rosé!


3 kommentarer:

Anna Margareta sa...

Så kul att komma tillbaka sådär. Själv styr vi kursen hemåt mot varndomsstaden idag. Kram!

Kim sa...

Mysigast! Jag vill också hälsa på i Oskarshamn!

Birgit sa...

Visst är det konstigt hur vi funkar, vad vi minns av att komma tillbaka på gamla ställen, vad vi förknippar med hus, platser och andra byggnader. Härligt med lite nostalgi!
Kram