02 juni 2013

Lite trädgårdsfix

Broccoli längst fram och så jordgubbarna bakom.

Vet ni, efter att jag skrivit förra inlägget så gick jag faktiskt och la mig och sov ett par timmar! Bara så där. Mitt på dagen. Det var underbart skönt! Försökte att inte få allt för dåligt samvete, men jag var så himla trött!

Men efter denna lilla tupplur så blev det lite trädgårdsfix.  Jag klippte gräset och alla kanter. Jag rensade rabatter och planterade tomater. Jag fick fyra olika plantor av en kompis i min bokklubb tidigare i veckan. Jag planterade också broccoli som jag köpte för en tia, det ska bli mycket spännande och se om de tar sig! Jag har ingen aning om hur broccoli växer, men det ger sig nog antar jag. Spännande!Det växer på bra i mina odlingslådor. Längst fram är det gräslök och sedan en låda full med jordgubbar. Rabarber och hallon har jag också. Som ni ser så är det en hel del plats kvar som jag inte använt än och här ska jag och Johanna så frön i veckan. Det blir morot, sockerärt, rödbeta, spenat och ruccola. Var först rädd att vi var sent ute, men läser på påsarna nu att om man ska så på friland så kan man göra det i juni! Där hade vi tur!


Vet ni vad det här är? Jag har ingen aning, den klänger sig upp på staketet vid uteplatsen. Den har en massa torra grenar, vågar man klippa av dem tro? Och om ni vet vad det är, ska jag klippa ner den helt nästa vår? Den är lite ranglig och kanske hade mått bra av att klippas ner? Tar gärna emot hjälp!


6 kommentarer:

Hemma på Ekbacken sa...

Visst är det skönt att få ta sig några timmar mitt på dagen ibland.
Själv har jag suttit på en stol och bara njutit av värmen vi fick idag.

Undra om det inte är en vildvin du har där? Det är lite likt den jag har på baksidan.

Kram Linda

Sofia sa...

BRA BESLUT ATT VILA : ) kram Sofia : )

Petra / Popetotrora sa...

lBrocoli... läter väldigt spännande. :)

Anna Margareta sa...

Vet du vad! Det där med trädgårdsarbete kan vara ganska så avslappnande tycker jag. Skönt att bara göra och inte tänka. Kram

Nellie - the Flying Hippo sa...

Jösses vad det växer!!! :) Den där slingrande saken, har den en lite taggig stjälk? Kram

Birgit sa...

Jag kan inte särskilt mkt om växter, men är det inte humle det där?? Du får helt enkelt googla!
Att vila lät som ett smart drag. Idag ska man ju hela tiden göra nåt att det tillslut bara blir för mkt!
Själv ser jag framemot att den här terminen snart är slut, och att få semester! Mina energidepåer börjar ta slut!
Ha en fortsatt skön kväll :-)
Kram