14 maj 2013

Världens vackraste trädgårdar

Fick ett nyhetsbrev via mail från Sköna Hem idag.
Där listade de världens vackraste trädgårdar.Blev överraskad över att hitta den här bilden bland listan. Det är Yu Garden i Shanghai. Det lustiga är att jag faktiskt har varit där! Jag var i Shanghai 2008 med jobbet och en dag promenerade vi här. Hade ingen aning om att det var en "berömd" trädgård. Lite kul!

Jag skrev ju lite om min trädgård igår och de bilder jag visar här är långt ifrån hur jag egentligen tycker att en trädgård ska se ut. Men de är inte desto mindre imponerande och vackra, på sitt sätt.


Detta är en bild från Butchard Garden i Kanada. Kolla färgerna! Det ser nästan overkligt ut! Som något från Sagan om Ringen eller nåt i den stilen.Dessa fantastiska böljande formerna finns i Cosmic Speculation som ligger i Skottland. Och utan att ha varit i Skottland och utan att egentligen veta så mycket om Skottland, så tycker jag att detta ser väldigt Skotskt ut!Och det här känner ni nog igen - Monets trädgård i Frankrike. Hur många av er hade inte en Monet plansch inramad på den tiden, var det 90-talet? :)Detta är Rikugien i Tokyo, Japan. Det ser ut som ett sagolandskap!Ännu en japansk trädgård, Ryoanji Kyoto. I denna trädgård finns det 15 stenar, varav man bara kan se 14 samtidigt oavsett från vilket håll man än tittar. Det sägs att bara den som nått satori kan se alla 15 samtidigt. Satori betyder upplysning. Väldigt japanskt!

Några av världens vackraste trädgårdar....tja, de är vackra. Men för min trädgård drömmer jag helt andra drömmar. Många av dem kommer säkerligen förbli drömmar, men drömma måste man få göra. Och så måste man ju ha något att sträva mot! Jag älskar prunkande trädgårdar, nästan lite vilt. Jag gillar inte perfekt ansade rabatter där man ser en massa jord mellan prydliga små växter. Nej, jag vill ha översållade rabatter! Och så vill jag att man ska kunna upptäcka saker, inte se allt på en gång.

Dessa två bilder ger en idé om den känslan jag är ute efter... 


4 kommentarer:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Jag gillar din vision av vacker trädgård bättre än sköna hems.

Kim sa...

Jag skulle också helst vilja ha en sådan trädgård som du tänker dig, men därmed inte sagt att Sköna hems trädgårdar inte är fräcka! Fast trädgårdar och trädgårdar... med all den ytan så är det nog inte trädgård just som jag tänker på i första hand.

Anna Svensson sa...

Waow vilka trädgårdar. Själv har jag lagt ner det där med en massa land. Hinner inte och har inget intresse för det helt enkelt. Några krukor med fina blommor i får duga och en STOR gräsmatta, det är härligt för djur och barn.

Birgit sa...

Vilka häftiga trädgårdar! Jag skulle kunna ha vilken som, bara nån annan tog hand om den. *skratt*
Skulle tro din trädgård kommer att bli jättefin!