13 maj 2013

Upptäcktsfärd

Att gå på upptäcktsfärd i sin egen trädgård är spännande!Som de flesta av er vet, så har jag nyligen flyttat. Jag och tjejerna har bott här i ungefär två månader nu, tiden går fort. Vi trivs kanonbra och det blir bara bättre och bättre ju mer vi kommer i ordning. En sak som är spännande är att se hur trädgården växer fram!

Jag tittade ju på detta huset första gången mitt i vintern och då var det ju snö här. Nu, i takt med att värmen kommer, så växer en helt annan trädgård fram. Den ser inte ut som den hade gjort om jag helt fått bestämma själv, men det kommer den nog att göra ska ni se! I sinom tid. Men detta året får vara ett år då jag upptäcker trädgården, ser vad som kommer att växa fram och sedan planera och fundera över hur jag vill ha det. Det får räcka för i år!

Men även om den inte ser ut som jag vill, så har jag redan nu upptäckt flera saker som jag verkligen gillar! Jag har till exempel två fruktträd som blommar på framsidan! Jag tror att det ena är ett äppelträd, det är andra är jag mer osäker på. Kanske plommon?


Vad tror ni - är detta äppelblom?

En annan sak som gör mig glad är att jag har två stora Rhododendronbuskar, också de på framsidan. Jag har varit så nyfiken på att se vilken färg det skulle bli på blommorna! Jag var nästan övertygad om att de skulle vara lila, det verkar vara den vanligaste sorten tycker jag. Hur överlycklig blir jag inte då, när jag upptäcker att det är vita blommor! Jag älskar ju vita blommor! Det är nästan för bra för att vara sant!

Rosa knoppar och vita blommor!

Andra växter i trädgården som jag har upptäckt som gör mig glad är - jordgubbar, rabarber, hallon, smultron och Liljekonvalj!

Det som jag inte gillar så mycket är att det inte finns någon riktig plan. Det är lite plottrigt, tre tulpaner här och en liten pärlhyacint där. Fina var för sig, men sådär utspridda lite hux flux är det inte så fint. Tycker jag. Dessutom älskar jag rabatter som är sådär prunkande och överösta med vackra blommor och blad. Sådana rabatter där det växer så tätt att man aldrig behöver rensa ogräs, för det har ingen chans att växa. Sådana rabatter gillar jag! Och där får gärna vackra bladverk i olika gröna nyanser trängas med olika vita blommor. Jodå....i sinom tid som sagt!

Våren är här med besked, även om det just idag varit regnigt och grått. Men det doftar vår och nästan alla träd är utslagna nu. Det är sådär underbart ljusgrönt ute och det är såå vackert! I helgen blir det en premiärrunda för gräsklippning här, borde gjorts redan denna helgen men då var vi ju iväg. Jag ska dessutom planera, plantera och så i mina odlingslådor. Jag tänker mig kryddväxter, morötter, lök, vitlök och sockerärtor i första hand.

Nu är det dock dags för sängen - natti natt!4 kommentarer:

ANNETTE sa...

Ja visst är det härligt när allt blommar. Första året i den nya trädgården är så spännande, kul att se vad som tittar fram. Fina bilder!

Angående gardinerna i vårt sovrum, så var jag först inne på att sy själv, men insåg att det var för mycket jobb. Jag måttbeställde 6 längder på Ikea, det var både prisvärt och blev snyggt. Jag gillar mycket tyg, så jag har 2 längder på vardera sidan om fönstret. På kvällen drar jag för och vips har vi lite hotellkänsla i rummet.
Ha en fortsatt bra dag,
Kram Annette

Anna Margareta sa...

Men så härligt att ha en sådan trädgård. Vi har nog också en hel del smultron tror jag, hoppas jag! Kram

Nellie - the Flying Hippo sa...

Så många trevliga överraskningar i trädgården!!! Jug funderar på äppelblommorna, blommar de redan nu? Jag skulle gissa på körsbär annars. Vi får väl se vad det blir av det? :) Kram

Nellie - the Flying Hippo sa...

Så många trevliga överraskningar i trädgården!!! Jug funderar på äppelblommorna, blommar de redan nu? Jag skulle gissa på körsbär annars. Vi får väl se vad det blir av det? :) Kram