13 maj 2013

Underbar Österlenhelg

Jag har en himla härlig familj!
 
Knasig - ja, Stollig - ja,
men otroligt kärleksfull och kul!

Tyvärr suddig bild - men jag tycker den är så härlig!
Josefine, mamma, jag, Johanna och min syster.

I år var tredje året som jag och min syster hyrde stuga tillsammans med mamma och pappa under Kristi Himmelsfärdshelgen. Första året var vi vid havet på västkusten, andra året var vi vid en sjö i Blekinge och detta året var vi i skogen på Österlen.

Dessa långhelger består av en massa mysande, pratande, skojande, lekande, ätande och drickande. Lite utflykter hinner vi också med! I år blev det strandpromenad och stenplockande på Haväng, picknickande i Kivik och promenixande på Stens huvud. Vi besökte också en bondgård som hade "öppen gård" vilket betydde att man fick kika på deras gård och deras djur. Helt perfekt för tjejerna! Ja, för oss andra också. De hade en hel massa får, ungefär 400 stycken! Och de hade fått lammungar....sååå bedårande! De flesta helt svarta, bara ett par veckor gamla. Helt otroligt söta!
Vi fick också vara med om fårvallning av en del av dessa får. Det var himla kul att se och otroligt imponerande. Två border collies som samlade ihop ca 80 får på ett stort område. Som de sprang! Ett sanslöst ös! Det var jättekul att få ha varit med om och här var det nog vi vuxna som blev mest imponerade tror jag!

Vi har ätit en massa gott också. Vi gör så att vi lagar mat vars en kväll - syrran, jag och mamma. Pappa serverar vin, dukar och diskar! :) Tidigare har vi tävlat i bästa middagen, men i år gjorde vi faktiskt inte det. Vi tävlar en del i vår familj.... :) Men enligt mina sötnosar till barn så vann jag ändå! De är ju bara bäst min lilla fanclub!

"Sscchhhh mamma!" - min gunga gnisslade förfärligt! :)


Johanna välte ett träd....
 
Tävling i "kasta macka"!
 
Syskonmys!6 kommentarer:

Hemma på Ekbacken sa...

vad mysigt ni verkar haft och jag är så avis på att du varit på österlen.

Kram Linda

Anna Margareta sa...

Härligt att få vara tillsammans sådär. Ha en fin vecka. Kram

Sofia sa...

Lyser glädje och kärlek om bilderna LOVE IT! kram på dig finis! /Sofia

TITTILINA sa...

Vilket riktig feel-good-helg!
Sådana kan man aldrig få för många av.
Kram

Kim sa...

Det var en kulig helg det där! Fast inte att förlora i det där eländiga bondgårdsspelet så klart...

Birgit sa...

Vilken mysig tradition! Och du, det där med knasig och stollig familj - det är ju så det ska vara :-) Det mår man bra av! Jag brukar säga att jag (vi) tillhör löjliga familjen och inte blev det bättre när Jannes familj kom med i bilden... nä, nu är den bara större :-)
KRAM