08 maj 2013

Grunden är lagd

Nu har jag påbörjat mitt vardagsrum!

Bild: IKEA


Sakta men säkert växer det fram, mitt hem. Jag låter det ta lite tid för att känna efter. Är det något råd som man kan läsa överallt och som de flesta ger, så är det att "bo in sig" och känna efter hur man vill ha det och hur man använder sin boyta. Nu har jag kanske inte givit det sådär väldigt lång tid, men ändå.

Hela huset är nu målat invändigt och det känns mycket mer som mitt! Jag har också lyckats sälja de flesta av mina möbler på Blocket, vilket gjort plats för nya inköp. Det är ju så att de möbler jag haft passat för ett större hus, och nu bor jag ju lite mindre och får anpassa möblerna efter det.

Just nu är det vardagsrummet som är "på tapeten". Jag har köpt soffa, fåtöljer och soffbord. Jag har sedan tidigare ett matbord och bokhyllor. På inköpslistan står ett sideboard och en tv-bänk - och en tv! Grunden finns och snart är det dags att fixa med detaljerna och "piffet" - kul! Såhär långt är jag nöjd och det känns riktigt bra, jag tror nog att det är ganska så "Jennica".

Här är en enkel moodboard som visar möbler och stilen på dem. Basen kommer att gå i grått, vitt, svart, beige och så tänkte jag mig ha flera gröna växter. Vilken accentfärg som jag ska välja har jag inte riktigt bestämt mig för ännu, men det känns som en bra bas och då kan man ju ändra accentfärg efter säsong eller humör.

Bilder från IKEA. Collage av mig.
 


8 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer bli hur fint som helst kära bloggvän : ) vi måste styra upp en träff i Skåne i sommar : ) kram Sofia

Johanna Stålros sa...

Så spännande, att få börja om...kommer bli så fint;) längtar tills jag få se det live. Kram

Birgit sa...

Så roligt! Ska bli kul att se bilder sen :-)
Kram

TIDSOPTIMISTEN sa...

Superfint moodboard, precis i min smak så det kommer att bli skitsnyggt. Jag har ju inte gratulerat dig heller till den så sjukt bra tiden du fick på loppet, du är bäst - ingen protest!!!! He he, måste kännas helt underbart ;)

Kram Ullis

Anna Margareta sa...

Åh, jag älskar den där svarta rottingfåtöljen. Det kommer bli kanonfint hemma hos dig. Kram

Anna Margareta sa...

Åh, jag älskar den där svarta rottingfåtöljen. Det kommer bli kanonfint hemma hos dig. Kram

TITTILINA sa...

Ser ut att bli superficiell hemma hos dig!
Jag är oxå väldigt förtjust i den där svarta stolen. Tyvärr får din inte plats hemma hos oss.
Kram

Anonym sa...

Här kommer en söndagskram från din bloggvän i Hjo kraaaaam Sofia