06 april 2013

Att byta grejor med varandra

Två gånger om året så är det Bytaredag här i vår lilla by. 
En himla bra "uppfinning"!


En gång på våren och en gång på hösten så anordnas en så kallad Bytaredag i skolan här i vår lilla by. Det är som en tillfällig second hand affär ungefär. Det man kan köpa är barnkläder, leksaker, bilbarnstolar, barnvagnar, bebisgrejor, sportgrejor.....jaaa, en massa saker till barn helt enkelt.

Det är en alldeles strålande idé tycker jag! Det går till så att man lämnar in de saker man vill sälja dagen innan. Då ska man ha märkt kläderna med en kod som visar att det är mina kläder och med ett pris. På själva Bytaredagen ligger och hänger alla kläder och skor sorterade i pojk- och flickkläder och i storleksordning, väldigt välorganiserat. Man köper det man vill ha och pengarna går till de som sålt - en riktig win-win affär. Man blir av med sina gamla barnkläder och tjänar en slant, samt att man kan handla "nya" kläder till riktigt bra priser. De kläder och saker som blir över kan man antingen ta med sig hem igen eller lämna kvar, det som lämnas kvar skänker man till behövande.

Först tänkte jag lämna in barnkläder till försäljning jag med, jag behöver ju verkligen rensa ut och pengarna skulle komma väl till pass. Men jag hann/orkade helt enkelt inte gå igenom allt och märka upp, jag sparar det till hösten tänkte jag. Men jag var där och kollade in om det fanns något fint och gjorde ett par fynd till Johanna, det finns inte mycket i Josefines storlek. Det blev en fin fleecetröja (Nova Star), en klänning (H&M), en tunika (Pomp de Luxe), ett pussel och ett spel för 175 kronor!

Jag tycker verkligen att detta är en strålande idé! Vissa kläder är ju som nya och det är så onödigt att de bara slängs, bättre att man "byter" med varandra. Och man kan verkligen göra fynd! Fantastiskt bra!

1 kommentar:

Sofia sa...

Yes visst ärdet toppen. Jag lämnade in grejer och fick nästan 1100 kr för de jag lämnat in : ) kram Sofia