06 april 2013

Köksplaner

Nu snurrar det rejält i huvudet kan ni tro! 


Collage: Jennica
Alla bilder från IKEA.


Jaa, nu har processen satts igång i mitt huvud! Jag bläddrar i tidningar, jag surfar på nätet, jag kollar bloggar, jag mäter mina rum och jag funderar och funderar. Hur vill jag ha det? Vilka färger vill jag ha? Vad passar bäst? Vad är smartast? Hur utnyttjar jag mina utrymmen på bästa sätt?

I mitt kök har jag vita väggar, vita luckor, diskbänk i trä och ett mosaikkakel i olika grå nyanser. Här behöver jag köksbord och stolar, för det har jag inget. Jag behöver inget stort köksbord eftersom jag har ett större matbord i vardagsrummet, utan det behöver bara räcka till mig och tjejerna. Jag har funderat en del på ett runt bord, tycker det är fint.

Igår var jag en runda på IKEA för att få lite inspiration. Jag hittade ett enkelt vitt, runt köksbord som man dessutom kan dra ut och göra längre. Fint, jag gillar enkelt. Sedan hittade jag en svart, enkel stol till. Hade nästan bestämt mig för det när jag snubblade över denna turkosa plåtstolen! Är den inte fin?!

Så, just nu är planen att mitt kök skall gå i vitt, grått och turkost med en och annan trädetalj för att plocka upp träet från köksbänken. Vad tror ni om det?

8 kommentarer:

TITTILINA sa...

Jag är ju svag för turkioskt och vitt. Och blått. Det kommer bli super!
Jag tror jag får hoppa över Vårruset, helt och hållet. Jag kan inte springa med min dlåliga arm, så det blir nog inget för mig :-(
Tack för omtanken.
Kram

Anna Svensson sa...

Det låter supersnyggt! Så roligt att planera och fundera över inredning.
Kram

Sofia sa...

herre gud vad det kommer att bli snyggt : ) gahhhhhhhhh kram Sofia

Birgit sa...

Det låter som att de kommer att bli jättefint! Vi ska nog göra om hela köket till hösten, så vi funderar för fullt... vi har kommit en liten bit på väg, men än har vi en del kvar att bestämma. (Janne "hotar" med att han ska riva allt när jag är borta i Tyskland.. vi får väl se om han vågar!)
Turkost lät som en fin detalj! Det gillar jag!
Ha det gott! Kram
Sv: Tack för din fina kommentar och så klart du har ju rätt, vi har ju en fördel vi som orkat hela vintern! Det ska jag ta med mig!

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Jennica
ja jisses nu verkar du ha att göra :)
gillar namnet på din blogg :)
å missa nu inte......

BLOGGPARTYT

fortsätter..
redan 67 fina bloggar med....
VÄLKOMMEN
Håkan

min tekopp sa...

Å så spännande att inreda nytta. Kombinationen vitt och turkost i ett kök är ju magiskt snyggt. Lycka till nu med allt fix och planerande.

Kramar

Home2tiny sa...

Kommer bli supersnyggt med det turkosa till det vita. Tyvärr är jag så himla feg, håller mig alltiid till det svarta o vita fast jag tycker det är så fint med färg. Så himla kul att planera, kika runt o inspireras, snart har du ditt drömkök. Kramisar Tina

Lina sa...

Fint!