08 april 2013

Att börja fixa i trädgården så smått

Denna helgens väder har varit minst sagt omväxlande! 
Det började i sol och slutade med snö...


Jag har haft en lugn och skön helg. Jag har hittat på lite olika saker, mest hemmapyssel i lugn och ro. Helgen började ju med härligt vårväder, solen strålade och termometern visade uppåt 10 grader - underbart!

I lördags blev det en del trädgårdsfixande. Det är spännande det här med att ha en alldeles ny trädgård, ja ny för mig alltså. Jag har ju ingen aning om vad det är för växter jag har och om något mer ska dyka upp när det blir lite varmare. Det blir en överraskning!

Jag är låångt ifrån bra på trädgård, men började i alla fall med att ta hand om framsidan. Jag krattade bort gamla löv och kvistar och sopade gångarna. Jag borstade även bort gammalt spindelväv från huset och torkade runt fönster och dörrar, bara det gjorde underverk! Sedan tog jag mig an Lavendeln som växer runt min uteplats på framsidan samt på sidan av huset. Som sagt, jag är långt från en expert, men efter att ha läst en del på nätet så kom jag fram till att jag kunde klippa ner den ganska hårt. Den verkar inte vara så omskött sedan tidigare och hade nog behövts klippas ner för länge sen, men nu gjorde jag det i alla fall. Vi får väl se vad den gillar det.... Jag klippte också ner ett Elefantgräs som jag har på framsidan, men det var jag mer säker på att det var rätt. Däremot så står detta Elefantgräs, som ju kan bli uppåt 3 meter högt, mitt bland två Rhododendronbuskar, och det tycker jag är ett konstigt ställe. Vi får väl se om jag flyttar på det, det hade nog varit det allra bästa egentligen.

Idag har jag satt ut utemöbler på framsidan och släpat dit min höga betongkruka, dagens styrketräning! Jag har också planterat lite Penséer och Murgröna, känner mig så nöjd så!




Helgen avslutades hemma hos mina föräldrar, där vi firade mamma som fyller år idag!

GRATTIS Världens Bästaste Mamma!!


Vi åt superdupergod brunch, eller linner som min syster döpte om det till. Det blev nämligen lite senare än planerat, så närmare middag än frukost. (Brunch=Breakfast/Lunch - Linner=Lunch/Dinner) Mamma hade gjort en massa gott, bland annat en omelett med bacon, rödlök, sockerärtor, soltorkade tomater och getost. Den är såå god! Men det fanns också amerikanska pannkakor, scones, brioche, lemoncurd, parmaskinka, ananas, mozzarella och lite annat smått och gott. Jag älskar plockmat!


Jag fick även till ett löppass senare på kvällen tillsammans med syrran! Det satt rätt långt inne kan jag säga, med magen proppfull av god mat och tårta så kändes det sådär lockande att ge sig ut att springa. Dessutom snöade det ju hela eftermiddagen!! Suck. En liten tröst är att det inte la sig, utan smälte bort direkt. Men vart tog det härliga vårvädret från lördagen vägen?! Nu får den här långa eländesvintern ge med sig tycker jag!

Nu är det hög tid att släcka lampan och avsluta denna veckan! I morgon (eller rättare sagt idag..) är det måndag och ny vecka - och mina älsklingar kommer till mig igen! Hurra! :)

6 kommentarer:

Anna Margareta sa...

Låter som en grym helg! Hoppas du får en fin måndag. Stor kram!

Kim sa...

Låter som en mysig helg det där och nu är det dags för ny träningsvecka också. Hurra! :)

Editor sa...

Huset ser ju jättefint ut! Där kommer in trivas!
Härlig helg, bruch är gott. Vi har ätit på Långa bryggans restaurang nån gång, supergott men lite trångt.
Kram

Hanna sa...

Vilken bra helg!

Anonym sa...

Åhhhh vad linchen såg god ut. Mamma kan hon : ) Huset är så fint förstår att du trivs gahhhhh underbart. Ja vilket vårväder. Vi har dock inte haft snö än ; ( ???kram från Hjo Sofia

Unknown sa...

Oj vad du har hunnit mycket!!!
Fint blir det.
Kram