14 oktober 2012

Jag, en lantis

Gokväll!
Sitter här och drömmer mig bort....
Kolla in vilka underbara hus!

Mälarhusen, Ystad

Örums by
Kastanjegården, Stenshuvud

Alla bilder från Uppvik & Döttrar. Kollage av mig.

Min pappa brukar fråga mig varför jag inte vill flytta till stan. Men så brukar han ångra sig och säga: "Äsch, jag glömmer ibland att du är en lantis...!" :) Då syftar han på att jag är född i en liten stad och lekte i skogen bakom huset. När jag var 11 år flyttade vi till Skåne och bodde på en avstyckad gård vid havet i fem år, innan vi flyttade till stan.

Och det har han nog rätt i. Jag är nog en liten lantis.... För inga lägenheter i stan (hur coola och fräcka de än är, för det tycker jag om många!) så går de inte rakt in i hjärtat som de här husen gör. Bilder som dessa ovan gör mig varm och jag kan se mig själv sitta och dricka kaffe och titta ut över böljande sädesfält, strosa runt hemma i raggsockar och elda i öppen spis, gå runt i en trädgård full av vackra blommor, plocka egna äpplen och njuta av ett hus med själ. En romantiserad bild, säkert....men åhhh, vad det är vackert! Och skapar lugn.

6 kommentarer:

Birgit sa...

Superfina hus!! Jag är oxå en lantis, eller inte riktigt, jag vill inte bo ensam ute i skogen eller så, men jag är ingen storstadstjej heller. "Lagom är bäst" är väl lite min grej. Fattar du att helgen redan är över?? Tiden bara rusar iväg.. Ha det gott! Kram

Nellie - the Flying Hippo sa...

Så fina hus! Du lantis och jag lantlolla, vilket radarpar vi är! :)

Hemma på Ekbacken sa...

Ja jag håller med dig. Jag kan inte alls tänka mig att bo i en lägenhet. Huset vi har idag är ett kedjehus och inte det är min typ heller. Jag behöver känna frihet och utrymme, inte behöva hälsa på alla så fort man sticker ut näsan :-)

Nu har inte vi sådana grannar heller så jag måste inte men jag själv har den känslan.

Huset du visar är så maffigt, en av anledningen att jag kollar på kockarnas kamp.

Kram Linda

Anonym sa...

Vackert : ) Jag trodde jag var en storstadsbo men jag är nog inte det längre?! kram Sofia

Musqot sa...

Vilka fina hus! Vi går i hustankar och det är lätt att drömma sig bort när man ser så här fina bilder;)

haha, vilken rolig kommentar du lämnade på Musqot. Ja, dörrarna är riktigt fina, gillar att det är glas i dem;)

min tekopp sa...

Alltså Jisses så vackert! Jag drömmer om att någongång i framtiden även jag kunna flytta ut på landet, då ska jag ha höns som springer omkring i trädgården, en öppen spis, lite får i en hagen jämte och en liten gårdsbutik att sälja aådant som jag tycker är vackert och egenodlade ekologiska varor.....

Kram på dig!