29 september 2012

Bytardag

Idag var det Bytardag!
Tänk att jag inte förstått
vilken guldgruva det är...

Johanna ääälskar sin nya klänning! :)

Två gånger per år så arrangeras en sk bytardag i den lilla by där jag bor. Man skulle kanske kunna tro att detta är en loppis, men det är mer som en second hand butik som håller öppet två gånger om året. Här kan man sälja och köpa barnkläder i storlekar från minsta babystorlek till 170 centilong. Man kan även fynda mammakläder, leksaker, skor, sportgrejor, barnvagnar, bilstolar, babysitter och så alla säsongsgrejor som pulkor, skridskor, badgrejor och så vidare. Jag har såklart hört talas om detta evenemang, men aldrig varit där.

Idag var det dags och jag fick reda på det av en slump igår. Bestämde mig i går kväll att jag minsann skulle köra dit och kolla om jag kunde göra några fynd, tänkte mest på ytterkläder till Johanna. Kan man fynda jacka och overall till ett bra pris så är ju det kanon!

Det började klockan 9.00, men eftersom Johanna sov till nästan 9 så blev det en lugn morgon och förmiddag hemma. Vi åt frukost i lugn och ro, körde och tog ut pengar och kom till slut dit vid 11.00. Insåg att man borde varit där tidigare, det fanns saker kvar men det var väldigt utsorterat. Hörde att folk börjat köa redan vid 8.00!

Åhh, vad det retar mig att jag inte kom iväg tidigare! Jag hade kunnat fynda alla vinterkläder för inga pengar alls. Nu blev det blygsamma tre plagg som fick följa med hem; en klänning som Johanna valde själv (en sommarklänning som hon ville ha att dansa i.... :) ), en fleecetröja och en vanlig långärmad tröja. Jag hittade en jättefin röd täckjacka för 35:-, men Johanna tvärvägrade att ens prova den! Den var röd....."jag vill bara ha rosa eller lila kläder mamma"! Suck. Men jag vet, hon kommer att vägra använda den så det hade bara varit dumt att köpa den.

Nästa gång det är bytardag är sista helgen i mars, och då kommer jag att vara där i tid och fynda sommarkläder!

Man kan läsa mer här!

Inga kommentarer: