30 september 2012

Vilken vecka

Phu....det har varit en 
lite annorlunda vecka.
Kan man ju säga.


Jaa, det har varit lite hektiskt! En massa jobb på jobbet, som vanligt. Vi har en stor deadline om ett par veckor och det närmar sig med stormsteg! Alla jobbar som galningar för fixa detta och det är klart att man känner pressen att man vill vara en av de som lyckas leverera. 

Mitt i detta gick ju min bil sönder förra fredagen och det har påverkat mig och min vecka mer än man kanske kan tro. Jag är totalt beroende av bil eftersom jag bor utanför stan och kör mycket - till skola, dagis, jobb, affären och alla aktiviteter. Utan bil händer det inte mycket, kan jag säga. Då stannar vår värld. 

Det har varit en himla massa turer fram och tillbaka när det gäller bilen. Fick ett besked om att motorn kraschat totalt, och detta besked har diskuterats fram och tillbaka med lite olika människor. Hur skulle jag hantera detta beslut? Lita på det och hosta upp en massa pengar och reparera bilen? Sälja den efter reparation eller behålla den? Den börjar bli till åren och har gått långt... Eller, sälja den utan att reparera den.... En massa tankar och funderingar, som till slut resulterade i en såld bil och inköp av en ny (begagnad) bil! Fort gick det, och helt plötsligt kör jag runt i en superfin bil som är bara min! :)

Mitt i detta så blev Johanna sjuk och jag har varit hemma med henne torsdag och fredag. Hon har inte varit supersjuk, haft ett par febertoppar bara. Men, det är ju som det är med feber....man måste ju vara hemma och ta det lugnt, men den kommer och går lite som den vill. Och där emellan så är hon hur pigg som helst!

Så, vi har fått ett par extra bonusdagar tillsammans hon och jag. Mysigt! Vi har lekt, lekt och lekt! Helst av allt vill hon leka "mamma, pappa, barn". Eller "mamma, storasyster och lillasyster". Nu är detta inte mina favoritlekar...."leker" ju dem rätt ofta ändå.... ;) Däremot så tycker jag det är väldigt kul att bygga lego, rita, pärla, lägga pussel och sånt. Så, det har blivit rätt många legobyggen av olika slag!

En väldigt avancerad kamera!

Och en tur till IKEA hann vi också med. I fredags eftermiddag så tog vi en tur och det funkade jättebra. Johanna hade frisknat till och vi kunde gå runt i lugn och ro, äta köttbullar och allt annat man ska göra när man är där! Målet för dagen var att handla lite olika boxar, eftersom jag har kommit in i någon form av organisationsdille! Jag sorterar och organiserar i skåp och lådor, och det är såå skönt! Jossan skrattar åt mig när jag går och öppnar mina skåp och ser nöjd ut! :)

Johanna älskar att leka i de uppbyggda barnrummen!

Nu är vi mitt uppe i helgen och vi har det fortsatt lugnt och skönt. I morgon blir det väl någon tur till stallet, men sen är det fortsatt hemmamys som gäller. En träningsrunda ska jag också hinna med. 

Kram och Godnatt!

2 kommentarer:

Birgit sa...

Så skönt att det blev helg tillslut för dig :) Och att det fixade sig med bilen!! Jag har en alldeles för seg helg, men det är också skönt. Nu blir det marknad och sen ska jag städa lite. Bla röja i vårt sk. datarum, tänkte att vi skulle flytta pianot dit. Ha en skön söndag :) Kram

Min plats i solen sa...

Puh, vilken vecka! Förstår att det var skönt när helgen kom.

Jag som bor på landet känner igen mig i det där med att vara beroende av bilen. När den går sönder blir det kaos. Så är det bara. Och det tråkiga är ju att det aldrig är några billiga saker som går sönder på de där bilarna. Aldrig några billiga små säkringar utan istälet alldeles för många nollor.

Hoppas att dottern kryar på sig och att den kommande veckan blir en riktigt bra vecka.

Kram Lotta