11 juli 2012

Rosa liv

Hej i regnet!

Igår fick jag frågan varför min blogg heter Jennicas Rosa Liv
Och det är ju en bra fråga! 


Rosa är min favoritfärg. Tillsammans med vitt och grönt. Jag har alltid tyckt om rosa, även om jag bojkottade denna färgen under en del av mitt liv, som så många andra tjejer. Den är ju så otroligt laddad den här färgen! Tänk att rosa kan vara så provocerande?! Jag skrev ett inlägg om det en gång...

Personen som ställde frågan gissade på att svaret på frågan var att det är för att jag väljer att bara skriva om det som är fint i mitt liv. Att jag bara skriver det som är positivt.

Det är visserligen sant, jag skriver mest om det som är positivt. Jag är en ganska positiv person. Men ibland skriver jag även om sånt som jag funderar på eller oroar mig för. Däremot så skriver jag sällan när jag är arg....det har jag andra, mer privata dagböcker till. Så visst, det ni läser är mest positivt, men det är så jag valt att ha min blogg.

Men namnet Jennicas Rosa Liv står ändå för något annat. Ja, rosa är en av mina favoritfärger. Det innebär inte att mitt hem är inrett helt i rosa eller att jag bara bär rosa kläder. Det innebär inte heller att jag är fånig, inte kan tas på allvar eller inte har några ambitioner. Däremot så står färgen rosa för glädje, lycka, ljus, mod och inspiration för mig. För mig innebär rosa att jag vågar vara mig själv och att jag kan stå för det. 


Jag blir glad av rosa!

3 kommentarer:

Jejje sa...

Va kul att få läsa om just den frågan, rosa.... För kag har också undrat:) & rosa är ju fint, jag gillar rosa.hoppas regnet slutar hos dig. Hörde på tv: n om bönderna som får sina skördar förstörda, va hemskt/ kramar från norr

Tina sa...

Jag vågar knappt säga det men här är det sol..annars har det varit så ostadigt väder!
Kul att få höra lite bakgrund, intressant!

kramkram

Birgit sa...

Rosa är en härlig färg!! Och det är väl bara bra att skriva om det som är positivt! Då kan man ju titta tillbaka och se hur härligt man har det, tittar man i mina gamla dagböcker blir man ju istället mörkrädd... (nja, nästan iaf)
Jag gillar din blogg, precis som den är :)
Kram