14 juni 2012

Njuta av sommaren

Jag bor i ett härligt hus! Det är inte speciellt snyggt på utsidan, ett väldigt traditionellt 70-tals hus i gult tegel med brunt tak. Ja...ni hör själva. Däremot så är det väldigt fint på insidan! Stort, luftigt och ljust. Med en stor härlig trädgård, som just nu är väldigt eftersatt och lite vildvuxen, men ändå mysig.

Ni som har följt mig ett tag vet att jag separerade från min sambo för ungefär ett halvår sedan. Han har nu hittat nytt boende, och jag bor kvar i huset i väntan på att vi får det sålt. Jag går och väntar och väntar på att någon skall vilja ha vårt fina hus. Jag städar och städar varje helg inför visningarna. Jag lever där och bor där. Vad jag dock inte gör är att faktiskt njuta av huset som nu under sommarmånaderna alltid visar sig från sin absolut bästa sida! Jag har inte ens gjort iordning i uterummet som är husets bästa plats vid denna tiden på året! Det är ju faktiskt lite tokigt....

Livet blir inte roligare för att jag bara går och väntar. Huset kommer inte bli sålt fortare för att jag går och väntar. Lika bra att njuta av det så länge jag har det, vem vet vart jag hamnar sedan. Planen och drömmen är ju såklart ett fint litet hus för mig och tjejerna, men det kan lika gärna bli något mycket sämre beroende på tusen saker. 

Så - just nu i denna sekunden, så har jag bestämt mig för att börja leva och njuta av mitt hus! Jag har börjat leva och njuta av mitt liv redan, men själva huset har jag liksom glömt bort. Så, gott folk! Idag "is the day" när jag ska börja upptäcka mitt eget hus igen! :)

En så här härlig plats har jag inte vid mitt hus, men det hade varit härligt att framkalla denna känslan. Att bjuda goda vänner på en bit mat och ett glas gott vin en ljummen sommarkväll....

Bild: IKEA Livet Hemma

3 kommentarer:

Kanel & Cayenne sa...

Jag kommer gärna och myser med dig! Kram

Birgit sa...

Det gör du helt rätt i! Bra tänkt!

Eleonore- Kokboksutmaningen sa...

IKEA har så härlig sommarinspiration nu till både uteplats och inne :D