07 maj 2012

Jag - en löpare?

Idag var jag hos sjukgymnasten och kollade vad som är fel med min höft. Jag har ju haft ont i den sedan februari nu och det börjar bli tröttsamt att inte kunna träna. Eller röra sig. Och att ha ont. Det konstiga är att det gör inte ont när jag rör mig, springer eller går. Det gör ont efteråt, när jag suttit still ett tag och sedan reser mig upp och ska gå. Ajajaj....säger jag bara. Det har inte hjälpt att vila och det har inte hjälpt att röra sig. Så, idag blev det till att ta till proffshjälp.

Jag gick till en sjukgymnast på vårdcentralen. Jag har aldrig varit hos en sjukgymnast förut, men jag tyckte att hon verkade bra. Hon tog mig verkligen på allvar och gjorde en massa tester på mig. Hon klämde och kände, hon böjde och drog och masserade och tryckte. Jag fick ligga än på mage, än på rygg och sträcka och böja och en massa annat. Till slut så konstaterade hon att för det första så är jag svagare i mitt högra ben. (Det är i höger höft jag har ont.) Och så är jag mycket stelare i höger rumpa och lår. Detta är stora muskler som alla fäster vid höften, därför har jag ont.

Så, det jag ska göra nu är att stretcha just rumpan och låret. Jag fick två övningar jag ska göra. Och så fick jag även två styrkeövningar för lår, rumpa och rygg. Jag ska göra dessa övningar två gånger om dagen och om en vecka, eller två, så kan jag börja gå 2-3km promenader. Såå frustrerande när jag nu är sugen på att springa! Men i takt med att det känns bättre så kan jag utöka mina promenader för att sedan kunna springa.

Jag är verkligen sugen på att börja träna! Kanske för att jag inte kan.... Men mer troligt för att jag verkligen känner för det. Min syster är ju grymt inspirerande som tränar och lär sig allt om löpning, hon kämpar som en galning trots att hon också är skadad (löparknä). Hon är en inspiration!

Kan jag bli en löpare? Jag är verkligen inte byggd för det. Om man jämför mig med min syster som är lång och smal, så är jag ju mer kort och.....'satt', kompakt...mullig...tja...ingen löparkropp direkt i alla fall! :) Men det kanske kan bli?! Jag hade så gärna velat komma så pass långt i min löpning att jag:
1) tycker det är skönt att springa
2) kan ta i och öka farten lite, trycka på, orka
3) kan springa 1 mil
4) jag vet, jag är fåfäng - får snyggare ben! :)

Så, det är väl bara att ta och göra de där övningarna då! :)

Här kommer några inspirerande bilder!

Bild: Alecia Nicole - Pinterest

Bild: Alecia Nicole - Pinterest

Bild: Erlinda Hybarger - Pinterest

Bild: Gidget - Pinterest

2 kommentarer:

Kim sa...

Du är väl inte kort och satt din tok! :) Du är helt perfekt! Och det är klart att du kan bli riktigt bra på att springa om den där höften bara slutar upp med att bråka. Aldrig vill man springa så mycket som när man inte kan, så jag antar att man åtminstone får tacka för motivationen man får!

Jennica... sa...

Tack AllraKärasteSyster! Vilka fina ord såhär på morgonen! :)
KRAM !