27 februari 2010

Johanna mådde bättre i Thailand....

Ja, det gjorde hon faktiskt. All min oro innan var helt obefogad. Så fort vi kom dit så lärde hon sig sova hela natten. Hon vilade två gånger per dag och sedan sov hon hela natten, från ungefär 21.30 till 7.00-8.00 på morgonen. Jag fick ge henne nappen ett par gånger per natt.

Nu när vi har kommit hem så vilar hon visserligen fortfarande två gånger per dag, men nätterna är oroliga. Det positiva är att hon fortfarande förstår att på natten sover man en längre period, men hon sover så himla oroligt. Hon vaknar till och gnyr/gnäller/gråter och jag måste gå upp och lägga henne skönt och ge nappen. Hon ligger "hela tiden" och pillar med något, skrapar i lakandet, håller på med sin napp eller liknande. Hon kommer inte till ro.

I natt var värsta natten sedan vi kom hem. Jag slutade räkna när jag varit uppe 18 gånger, då var det ett par timmar till innan vi gick upp. Vi gick inte upp förrän 7.30 vilket ju var jätte-skönt, men så jag har ju bara sovit max en timme i sträck under hela natten! Varför??

Jag har fått för mig att hon har ont i magen. Det hör nämligen till saken att ungefär en månad innan vi åkte iväg, så var hon super-lös i magen. Hon bajsade ner sig nästan varje natt och jag bytte väl ungefär 10 nr. 2 blöjor per dag. I Thailand så var allt helt normalt, utan att gå in på några detaljer. Nu - så är vi tillbaka igen. Så, jag tror att hon har något fel med magen.

Det konstiga är, att hon i Thailand åt samma välling och gröt som här hemma. Vi hade dessutom med oss många matburkar hemifrån och sedan åt hon visserligen burkar köpta där, av märket Heinz. Hon smakade på allt möjligt där nere, en massa frukt, hon åt ett par bananer om dagen, hon åt ris och pasta, ja...hon smakade allt möjligt. Av det borde man ju bli konstig i magen.....

Ringde BVC igår men min sköterska var inte där så jag gör ett nytt försök på måndag. Så här kan vi ju inte ha det, varken hon eller jag! Nu har jag köpt samma typ av burkar som vi hade med oss ner plus bananer, så får vi se om det gör någon skillnad.

2 kommentarer:

Malin sa...

Hmmm, Hugo beter sig på samma sätt och det var bra på Kanarieöarna...kan det vara vårt Kävlinge-vatten?! Det var det enda vi gjorde annorlunda, använde flaskvatten...Hoppas ni råder bot på det för det är joooobigt att inte sova. KRAM!

Jennica..... sa...

Ja, lite konstigt är det allt. Vi har också tänkt på vatten, eftersom vi också använde flaskvatten i Thailand. Hmmm.....vi får ses snart och utforska detta ämne mer! :)
KRAM!