10 mars 2009

Besök hos barnmorskan igen

Idag var det dags för besök hos barnmorskan igen! Alltid lika spännande och idag var det extra kul eftersom det var så konkret samtal om förlossning och annat. Jag tycker verkligen mycket om den barnmorskan som jag går till nu, hon är så pragmatisk på något sätt. Hon är mjuk och lugn och skönmålar ingenting, men inger ändå ett lugn. 

Hon vet till exempel att jag "missbrukar" mina näsdroppar, men hon sa att det är ok nu. Nu är ju det viktigaste att jag kan sova på natten och fungera på dagen, sedan får jag köra en avvänjning när bebisen väl är född. Skönt! Inte som på apoteket där de misstänksamt frågar ut en när man är gravid och köper näsdroppar! :)

Alla värden var bra, dvs blod, urin och blodtryck.

Nu är bebisen fixerad, dvs den ligger med huvudet neråt och huvudet har borrat ner sig och är på plats och kommer inte att flytta på sig. Magen följer sin kurva och växer som den ska. Min fråga på om hon trodde att jag skulle gå över tiden (dvs behöva föda stor bebis!) svarade hon lugnt på att det trodde hon inte att jag skulle göra. Den här bebisen verkar ganska så redo sa hon! :)

Vi pratade om förlossning, hur den förra var och lite olika typer av smärtlindring. Nu oroar jag mig faktiskt inte för förlossningen utan snarare för själva epiduralsprutan, dvs den spruta man får när de gör ryggbedövning! Lite tokigt kanske, men så är det i alla fall......nålrädd som jag är! Men vi pratade och nu känns det faktiskt helt ok. 

Hon sa dessutom att hon var mer eller mindre övertygad om att det kommer att gå fortare denna gången, kanske halva tiden, eftersom min kropp har gjort detta en gång tidigare även om det var ett tag sedan! Det låter ju helt perfekt i mina öron - och jag vill inte höra talas om andra historier som motsäger denna teori tack! :)

Hon kunde också förstå att dagens värsta moment är att böja sig ner och krångla på sig stövlarna, eftersom magen står som högst just nu. Som hon sa, jag kan tänka mig att du har det jobbigt med andningen eftersom magen nu höjer sig över revbenen!

Så, nu är vi faktiskt nästan klara och förberedda jag och Jompe! Jag säger "nästan" för även om jag just nu är enormt trött på jobbet (knäppt möte idag...) så känner jag ändå att jag vill avsluta denna veckan. Sedan så! kan det få hända när det vill!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Allting låter ju väldigt bra.Har du packat väskan?
Kram

Ann-Charlotte sa...

Jag instämmer med svärmor. Har du packat väskan? Fast det vore nog skönt att få några lugna dagar hemma innan förlossningen.
Kram på dig mitt hjärta.

Jennica... sa...

Nej, jag har inte packat den ännu..... Jag lever fortfarande i tron att jag ska göra det nästa vecka då jag är ledig! Kanske jag ska göra det i helgen..... Jag hoppas ju också på några dagar hemma...

Kim sa...

Nu får han komma när han vill! Nu har han ju passerat min födelsedag! *puh*

Jennica... sa...

Han måste bara missa eller förekomma 1 april också, sedan känns det lugnt! :)