14 oktober 2008

Bebis-läge

Just nu befinner jag mig i vecka 17, har gått fulla 17 veckor på lördag. Det innebär att jag är precis i början av femte månaden ungefär. Det är lite knepigt det här med tiden. Man säger ju att man är gravid i 9 månader, men även att man är gravid i 41 veckor. Detta stämmer inte.....41 veckor är mer än 9 månader.....lite knasigt! Men som sagt, jag är i 17:e veckan och därmed i början av femte månaden.

Jag har inte vägt mig, men jag har troligen gått upp ett par kilo. Just nu befinner jag mig i perioden då jag bara känner mig tjock och plöfsig, inte gravid. Jag kommer ihåg denna perioden från förra gången. Det är lite jobbigt, man får lite dåligt självförtroende och humöret är inte på topp. Det tar lite tid att vänja sig vid sin nya kropp. Men magen växer mer och mer, och det känns bra. Då syns det att jag är gravid - och inte bara tjock! :)

Mitt illamående och den där paniktröttheten har helt gått över, och det är skönt. Jag har haft ett par veckor då jag mått alldeles utmärkt. Jag mår fortfarande väldigt bra, men jag har börjat bli trött igen. Tror jag måste börja äta järntabletter, det är nog det som saknas. Även detta gjorde jag förra gången, så det är inget konstigt.

Annars mår jag bra som sagt. Lite gnällig just nu.....mest beroende på att jag försöker vänja mig vid kropp och hormoner....men jag försöker skärpa mig och jag har världens bästa och mest förstående sambo och dotter. Det är skönt!! De har tydligen små möten de två, där de pratar om att de ska vara extra snälla mot mig....hur gulligt är inte det!!! :)

Den 4:e november är det dags för ultraljud igen - det ska bli spännande! Då kommer det att vara mycket mer bebis än förra gången. Då var det mer en liten alien som låg där inne! :)

Men in alles så mår jag jätte-bra och längtar jätte-mycket efter vår lilla bebis....tur att tiden faktiskt går så snabbt!!

5 kommentarer:

Kim sa...

Känns inte den 4:e juli lite sent för ultraljud eller är det något särskilt spännande på USAs nationaldag? Kanske du menar för bebis nummer 3? =D

Jennica..... sa...

Hahaha! Nu är det ändrat! Lite hjärnsläpp....kanske ytterligare en åkomma. November skulle det vara.

Bebis nr 3?!?!? Å nej, 2 räcker! :)

Kim sa...

Jag bara tänkte nu när du ändå var uppe i varv liksom... :)

Anders sa...

Ska bli kul att se allt nytt till våren...
...frågan är vad som är roligast att se bara :-)

Jennica..... sa...

Passa dig..... :)