06 mars 2008

Reflektioner

- Asiater är vänliga och hjälpsamma.
- Kineser spottar och harklar sig hela tiden och överallt.
- Japaner är extremt artiga!
- I Tokyo är det väldigt rent och prydligt.
- Varken i Shanghai eller i Tokyo såg vi några barn, och de vi såg var lugna. De lät inte och stojade runt så som barn gör i Sverige. Däremot verkade de väldigt älskade.
- Barnen i Kina är väldigt välklädda enligt senaste mode, kan bero på att de bara har ett barn och lägger all energi på detta.
- Barnen i Japan är extremt söta!!!
- Alla kvinnor i Tokyo har höga klackar, som de går väldigt illa i.
- Toaletterna har uppvärmda sitsar och har en liten meny på ett armstöd - typ om man vill ha rumpan duschad, olika typer av spolning osv. :)
- Kontorsarbetstider i Tokyo är ungefär 9.00-21.00. På vägen hem från kontoret så träffas man och äter och tar en drink och är hemma vid tio-elva tiden.
- När man gift sig stannar kvinnan hemma och tar hand om barn och hem. Mannen är den som försörjer familjen, kvinnan har hand om pengarna och ekonomin. Kvinnan skall också ta hand om mannens föräldrar. Mannen kommer bara hem och sover. Man och fru har egentligen inget umgänge och Japan är det land där man har minst sex.
- När man lämnar över sitt visitkort (vilket man gör hela tiden vid en kontakt) gör man det med båda händer. Man tar även emot den andres visitkort med båda händer och tittar noga på det innan man lägger ner det ordentligt på en för ändamålet avsedd plats. Att bara ta emot kortet och slänga ner det i väskan är extremt ohövligt!
- Man går inte runt och äter i Japan, inte ens glass.
- I Kina har man sina balkonger till att torka sin tvätt. På alla - och jag menar alla - balkonger vi såg hängde massor av tvätt. De som inte hade balkong hade långa stänger - typ flaggstänger - som hängde ut från fönstret och där hängde man sin tvätt. Så på alla hyreshus, som är extremt många och höga, hängde det tvätt på utsidan. En ganska konstigt syn.
- I Japan får man inte lov att hänga upp tavlor på väggarna för hyresvärden.
- I Tokyo så öppnas dörrarna till taxibilarna automatiskt.
- Väldigt många människor går runt med vita munskydd (vilket ser ganska dumt ut) och detta gör de för att de är sjuka/förkylda. Det är alltså inte för att skydda sig mot andra eller avgaser, som jag trodde.
- I Japan är det väldigt låg kriminalitet. Man kan t ex gå på toaletten på en restaurang och lämna jacka och handväska vid sin plats utan problem. När vi var på varuhuset så var det en kvinna som lämnade sin handväska med plånboken helt synlig vid ett bord där man packar in sina varor medan hon lämnade varuvagnen en bra bit därifrån. Helt normalt, ingen skulle ens komma på tanken att ta den.
- Här i Tokyo är alla bilar rena och blanka. Tvättar de dem varje dag...?

Ja, som ni ser så är det ganska annorlunda mot hemma. Det finns säkert mer, men jag kommer inte på det just nu. Nu ser jag fram emot morgondagen då jag hoppas få uppleva Tokyo, idag har det ju inte blivit så mycket eftersom vi har spenderat all tid på mässan och på varuhuset.

God natt!!!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej mamma!
Är fortfarande lite krasslig.
Det värkar kul för dig!
Jag har äntligen tappat min tand.
jiiipppii!
.
.
.
Pussar och kramar i massor!!!!
Din Jossan!!!!

Anonym sa...

Hej Tösen

Det låter helt fantastiskt, nästan lite overkligt att du är där. Lotta och jag tycker det är exotiskt när vi åker på picknick till Romelåsen.

Ktamar Pappan

Jennica... sa...

Hej Jossis!
Vad kul att du har tappat din tand! Men synd att du fortfarande är krasslig, jag är fortfarande hes och jag kommer att vara jätte-trött i morgon - så vi får mysa tillsammans hela kvällen.
Massor med pussar från Mamma

Jennica... sa...

Hej Pappis!
Jo, lite overkligt är det allt. Det känns även lite overkligt att i morgon kväll kommer jag att sitta hemma i vår soffa!!
Kram!!!

Anonym sa...

Hej Tösen

De finns faktiskt människor som är lite trötta på dig och Kim.
Vem kan det vara? Jo, mina arbetskollegor. De får nämligen en dos Jennica och Kim varje lunch. Jag märker numera när jag börjar prata om er - "Nej inte nu igen".

Kram Pappan

Jennica... sa...

Hahaha!! Du är för gullig!! Men nu kommer jag hem och då lugnar det ner sig, så då finns inte lika mycket att berätta!
KRAM!!!

Kim sa...

Det är då tur att du ska gå i pension! Vilka knasiga människor! HUR är det ens möjligt att bli ens det minsta lilla trött på mig och Acka!