02 mars 2015

Städtankar


Alltså. Det här med städning.

Tycker ni att det är kul? Det tycker inte jag...men jag älskar när det är nystädat! En lite knepig kombination... Men jag drar mig verkligen för städningen, tja kanske inte den där vardagsstädningen som sker var och varannan dag. Som att dammsuga hallen eftersom det alltid dräller av grus på golvet. Urk och blä för grus under fötterna! Och köket behöver också dammsugas rätt ofta. Det där går av bara farten. Men damma. Suck, säger jag bara. Det är ju bara såå tråkigt!

Men tänk så skönt det är när det är gjort! Jag njuter verkligen när det väl är gjort, älskar att känna att huset är nystädat. När jag väl tar tag i det är jag effektiv som tusan! Bäst är det om jag har en tid att passa. Jag arbetar bäst under lite press!

Städhjälp hade inte varit dumt. Det hade vi när jag och tjejernas pappa levde ihop, när jag var mammaledig. Kan ju tyckas dumt att ha städhjälp just under den perioden, när man ändå är hemma. Men jisses, vad underbart det var! Varannan vecka så kom en tjej hem till oss och städade fint! Då räckte det att jag tog just det där som måste göras var och varannan dag, typ dammsuga hallen, och sedan kunde jag släppa resten eftersom jag visste att hjälpen kom. Helt underbart! Hade jag haft möjligheten hade jag banne mig haft städhjälp även nu, fast jag inte har så stort hus.

Varför alla dessa tankar på städning? Jag menar, när ni läser detta är jag i Tokyo! Men jag satt här hemma och tänkte skriva ett par inlägg för ett att läsa medan jag är där. Jo, det är så enkelt att jag fick reklam i brevlådan om ett städbolag härom dagen och det fick mig att börja tänka på städning. På att jag verkligen tycker att det är trist. Men samtidigt hur mycket jag njuter av att ha ett nystädat hus! Fast nu har jag och Jossan, min stora tjej, gjort en deal. Hon vill tjäna lite pengar och jag kan behöva en del hjälp....så nu ska hon städa lite här hemma och få betalt för det. Inte så dumt, win-win kan man kalla det! :)

Vad tycker ni om städning? Gillar ni det? Prioriterar ni lätt bort annat, som ni tycker är roligare, för att det måste städas? Eller väljer ni bort städningen, med visst dåligt samvete, och gör det där roliga som ni hellre vill? Som jag.... :)
5 kommentarer:

Kristina Jönsson sa...

Jag tycker om att städa men jag vill göra det i lugn och ro. Radion eller en ljudbok på och en stor kopp kaffe till hands. Maken tar hand om toaletterna och jag fixar resten. Barnen tar så klart hand om sina rum. När jag städar det där tråkiga stora, du vet damma överallt och torka lister, tavlor mmmmmmmm blir det ofta lite ommöblering på det. Städhjälp nej tack!!!! Jag köper hellre lite extra snittisar för de pengarna. Hoppas du har det toppen långt där borta. Stor kram Kristina

Hanna sa...

Jag njuter den korta stund när huset är nystädat, men med tre barn och en hund varar känslan inte länge. Min man och jag har en våning var. Då slipper vi tjafsa.

Kim sa...

Nu gör ju Robbie det där vardagsstädandet och det är faktiskt asgött! När man kommer hem från jobbet så är det nystädat hemma. Det är ingen dum grej det.

The Place To Be sa...

För mig är det en ständig kamp. Jag tycker inte det är jättetråkigt att städa, men inte kul heller. Däremot tycker jag inte har tid. Men jag hatar att ha stökigt... Så ett städbolag vore inte dumt.

Kram Malin

HönaPöna sa...

Jag gillar INTE städning... häromdagen vabbade farmor med Gideon och då passade hon på att städa huset. Jösses vad underbart det var att komma hem från jobbet! :-)