20 mars 2015

Det bästa med att åka bort.....

Home Sweet Home!

...är banne mig att komma hem!

Nu har jag landat här hemma i soffan, under gosig filt med en popcornsskål och Let's Dance. Såå skönt! Men jag har också haft två superbra dagar i Zürich! Två fantastiskt bra mötesdagar, kul att få träffa kollegor från Belgien, Schweiz och Österrike. Men också mina härliga kollegor som jag har så mycket roligt med och som jag lär mig så mycket av!

Och Zürich! Vilken vacker stad! Nu såg jag ju inte så mycket, det blir ju mest flygplatsen och vägen till kontoret och hotellet låg på gångavstånd. Men på kvällen så fick vi möjlighet att gå en promenad inne i Zürich i en timme, innan vi skulle gå ut och äta, och det var kul! En vacker stad som sagt, med vackra byggnader och små, mysiga gränder.

Jag hade gärna åkt dit igen. Det är säkert fantastiskt på sommaren då det blommar, att gå längs floden och bortåt sjön, sitta på uteservering med ett glas rosé. Men det är dyrt, galet dyrt!
Vi pratade en del med ett par svenska kollegor som bor och arbetar i Zürich. De trivs väldigt bra och säger att det är en enorm livskvalitet att bo där. Det är vackert, det är välorganiserat, ordning och reda, folk är vänliga, det är låg kriminalitet och även låg arbetslöshet. Men, de är också väldigt konservativa och på ett sätt gammeldags, även om de är ett land som ligger väldigt långt framme på så många andra områden. Det är ett väldigt mansdominerat land. Vår kollega där nere berättade att en arbetskamrat till hennes man skällt ut honom för att han tyckte han var helt galen som var gift med en kvinna som var chef, när han själv inte är det! Knasigt!

Många regler har de också. Man får inte dammsuga, klippa gräset eller ens hänga tvätt ute på söndagar. Söndag är en vilodag! De allra flesta hyr sina lägenheter, att köpa är ytterst få förunnat. Och hus, det har bara de mest välbeställda. Det är galet dyrt som sagt! Och i lägenheterna ska man vara tyst efter klockan tio. Detta gäller inte bara festande, utan även vilken typ av ljud man än kan tänka ge ifrån sig. Man får inte duscha efter klockan tio på kvällen. Och män rekommenderas att sitta ner och kissa. Efter klockan tio....! :)

Detta är något av det mest roliga när vi är ute och reser så här. Att man verkligen få prata med de som lever i landet och man lär sig en massa om hur det är att leva i olika länder! Och eftersom vi har många svenskar som bor och arbetar utomlands på vårt företag, så blir det en extra dimension.

Många regler i Schweiz, men - våra kollegor trivs kanon!
Och att Zürich är en fantastiskt vacker stad, det kan jag verkligen garantera!5 kommentarer:

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Oj se där.....lite märkliga regler de har, lite väl strikt tycker jag. Men kul att du hade en fin o givande resa. :-) kramizz o ha en riktigt skön helg här hemma/Laila

Flower of Fame sa...

Så annorlunda att man inte får göra något efter kl 22,00. Väldigt annorlunda emot Sverige. Nyttigt att få se hur andra har det. Visst är det borta bra men hemma bäst. Ha en fin dag Kram Pernilla

Idas virrvarr sa...

Så vackert! Nu vart jag också sugen på att åka dit. Fast mycket knasiga regler.

Så roligt att du får resa inom jobbet. Även om ni inte hinner uppleva så mycket så får du ju ändå se lite. Kram

anettan sa...

Du bli ju så berest. Så roligt och spännande. Ja visst är det skönt att komma hem. Kram Anette

Nellie - the Flying Hippo sa...

Jag är ju ett fan av Schweiz efter mina säsonger som "skibum". Tack själv för en mysig förmiddag. :) Jepp, bara att mixa frysen frukt/bär och kokosgrädde. Vaniljpulver ger det lilla extra och frusen avokoado/banan ger härligt krämig konsistens. Man kan göra utan kokosgrädde också men det har jag inte provat själv. KRAM