24 mars 2015

Att ha firat en 6-åringÄntligen var det dags för 6-års dag!


Jamen så blev det då födelsedag för den lilla loppan som väntat så otåligt. Dagen började, som sig bör, med sång, presenter och frukost på sängen! Tjejernas pappa var med och firade på morgonen, så har vi gjort med båda tjejernas födelsedagar sedan vi separerade. Det vill säga, vi firar tillsammans allihop på morgonen, det vill man ju liksom inte missa! Och tjejerna tycker det är mysigt.

Johanna fick många fina presenter och verkade väldigt nöjd! Hon hade "beställt" att vi skulle sjunga "Vi gratulerar", för det är den födelsedagssång hon gillar bäst. Och så skulle vi hurra sex gånger! Såklart.

Efter en mysig morgon så var det dags för dagis och självklart hade hon sin allra finaste klänning på sig, den med paljetter och tyll. Och guldglittriga strumpbyxor. Hon firar med stil, den lilla!
Nu ikväll har vi firat med pannkakskalas! Johanna fick själv bestämma hur kvällen skulle firas, om vi skulle äta middag hemma eller om hon hellre ville gå på restaurang. Hon ville helst stanna hemma. Och den middag som hon valde var alltså pannkakor! Och så önskade hon att hennes pappa skulle komma på middag. Så pannkakor tillsammans hela familjen alltså, så fick det bli. Och en jättetrevlig kväll hade vi! 

Vi mumsade pannkakor med en massa gott på som sylt, glass, nutella eller bara socker. Det man kände för.  Mums! Och så spelade vi Johannas nya Alfons Åberg spel, riktigt spännande och kul. Johanna fick en hoppstylta av sin pappa, det hade hon önskat sig. Den var vi ju såklart tvungna att prova! Det kom vi på ganska sent, så pyjamasen hade kommit på, men vad gör väl det?! Man kan hoppa även i pyjamas och när det är födelsedag så får man göra lite småknasiga saker, det hör till! Så, allihop gick ut på gatan och så hejade vi på Johanna som provade att hoppa för första gången. Det är inte lätt, men det gick ändå förvånansvärt bra! Lite balans på det bara, så fixar hon det själv!
Nu ligger lilla fölsegrisen bredvid mig här i sängen och snusar. Det låter så mysigt och jag känner mig också rätt trött. Godnatt på er! Och sov så gott!


10 kommentarer:

Hannis sa...

Mysigt!
Det är stort att fylla år=))
Vilken härlig dag ni fick tillsammans.
Det är fint tycker jag!

Kram Hannis

Flower of Fame sa...

Så härligt att ni kan fira tillsammans alla fyra. Hon ser lycklig ut. Ha en fin dag Kram Pernilla

Villa Ell sa...

Grattis till sexåring och när man fyller så får man såklart bestämma hela dagen själv...
Underbart att ni kan fira tillsammans, det är fint det tycker jag...
Ha en fin dag
Kram Sandra

dianasdrömmar sa...

Vilket mysigt födelsedagsfirande :) kram Diana

Ekenäsliv sa...

Gullunge!!!
Grattis till din sexåring!
Så himla skönt att ni kan komma så bra överens och kan fira tillsammans, att ni fokuserar på barnen.
Hör och ser så mycket och det är barnen som tar stryk när föräldrarna inte kommer överens.

Tack söta du för dina ord..Det är en del att jobba med.
Ha en fin onsdag!
Kram Anna

The Place To Be sa...

Men åh stort grattis till lilla sexåringen! Mysigt att få presenter när man vaknar!

Kram Malin

Kim sa...

Det låter som en alldeles strålande födelsedag! Ser fram emot helgens kalas och att få fira lill(stor)skrutten lite till!

Gemsofmylife sa...

Lät som en underbar födelsedag och barn är så snabba på att lära sig ..så om några dgar så fixar hon det där galant..
Hoppas du får en underbar Onsdag
KRAM Sanna

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Sån härlig födelsedag, förstår att hon var nöjd. :-) Härligt när man kan fortsätta med lite traditioner för barnen trots att man separerat. vi har också hållt på vissa saker genom åren med barnen, trots att vi varit skilda sen rätt länge. Kramizz Laila

Birgit sa...

Så mysigt! Hon verkade ha fått allt hon ville ha :-) Hoppstylta - det skulle man ha själv; -)
Jag har förresten inte glömt bort dig, bara inte hunnit läsa bloggar den senaste tiden!
Kram